Chceš-li s mužem býti... musíš s ním i výti...?

Chceš-li s mužem býti... musíš s ním i výti...? https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/224476/bmid_chces-li-s-muzem-byti-musis-s-nim-i-224476.jpg 4 83 16

Příběh o nešťastném manželství, z něhož zdánlivě není úniku. - Salome se provdá za Adama, ďábelsky přitažlivého muže, z velké lásky, sotva oslaví osmnácté narozeniny. Ukáže se ale, že Adam je nespolehlivý, nedokáže si udržet ani zaměstnání... Z rodného města odcházejí s ostudou, protože Adam zpronevěřil peníze v obchodě Salomina strýce. Salome se přesto snaží manžela podporovat a stěhuje se s ním z místa na místo...... celý text

Přidat komentář

Aknel26
29.10.2023 2 z 5

Tak vám nevím, jestli byla Salome víc světice, nebo naivka. Její zaslepenost a touha vidět svého partnera v tom nejlepším světle navzdory jeho minulosti i náznakům v jeho chování, podlehnout jeho manipulacím a zavrhnout kvůli němu rodinu i přátele, to by dokázala jen ta naivka. A oddaně ho navštěvovat ve vězení, i když ji jen uráží, to by zase svedla pouze světice. Konec byl klasicky "jakoubkovský".
Autorka tentokrát omezila počet povzdechnutí na minimum, asi se poučila z recenzí, tak jedno použiju, abych shrnula své dojmy z knihy: Ach jo.

Marcik7
14.02.2023 3 z 5

Zpočátku jsem měla chuť knihu odložit, ale vytrvala jsem...nebylo to špatné, i když jsem občas nechápala myšlenkové pochody hlavní hrdinky.


alnahu
05.10.2022 5 z 5

Příběh Salome-zvláštní jméno-jsem přečetla za jedno odpoledne-nemohla jsem přestat,abych se dozvěděla,jak tento příběh dopadne.Autorka rozepsala příběh naivní,zamilované dívky,která musí čelit problémům a týrání ze strany manžela,díky tomu dospěje po zralou ženu.Kniha je opět velmi čtivá.Ráda čtu knihy této autorky,která píše životní příběhy a dokáže nás vtáhnout do děje.

Ála1968
03.11.2021 3 z 5

Přechozí kniha byla lepší,ale nebylo to nejhorší.Řekla bych,že začátek dobrý,protředek hodně přitažený za vlasy a konec taky šel.

laura
11.05.2021 5 z 5

Jedna z těch lepších. Poměrně zajímavý děj, čtivé, zabydlené spoustou rozmanitých postav. Je to sice jako většina knih této autorky předvídatelné, ale vlastně vám to nevadí.

O tom, že někdy stačí málo a váš život se stane noční můrou, ze které se nedokážete probudit. O lásce, zradě, pomstě. O odmítnutí, osamělosti, i o touze vymanit se osudu, který vás svírá železnými okovy. O naději, křehkosti přátelství a zrazené důvěře.

Jo, tohle se mi líbilo.

zdenaR
09.05.2019 3 z 5

Kniha se mi velmi lehce četla, téma závažné, ale podané "jemnou" formou.
Hlavní hrdinka mě trochu iritovala svou odevzdaností osudu :-(
Idylka v podobě věrných kamarádek a kamarádů, šťastné zakončení všech problémů - ve stylu pohádky-vše dobře skončí a všichni se milují.
Ale nakonec proč ne - ráda si občas přečtu pohádku pro dospělé. Relax.

allyce
12.05.2017 1 z 5

Úsměvné. Ne kniha, ale to, jaké knihy se také mohou vydávat. Nevěřila jsem, že autorka je již zralá dáma, myslela jsem si, že knihu napsala nějaká šestnáctiletá holka, která píše o vážném tématu, o kterém vůbec nic neví. Navíc ty nesrovnalosti v ději, styl psaní povrchní, postavy nezáživné, nevyzrálé.... Jedna hvězda za pěkný účes slečny na obálce :)

Kakajko
07.11.2016 1 z 5

Námět možná dobrý, ale zpracování pokulhává, hlavně co se týká časové posloupnosti. Příklad: Elenka už jedla sama lžičkou, uměla se představit.. o stránku dál - Elence lezou zoubky... Že by dítěti, které už umí samo jíst a představit se teprve rostly zuby? Nebo první Vánoce s Adamem, o druhých ani zmínka, až o třetích, ale po roku od prvních, prostě časová logika velice zaostává. Jinak přečteno asi za dvě hodiny.

Kachorra
16.08.2016 5 z 5

Kniha mě upoutala především svým zvláštním názvem. Pokoušela jsem se číst jiné knihy od této spisovatelky, ale toto byla první, kterou jsem dočetla. Takže myslím, že nakonec na tuhle spisovatelku přeci jen nezanevřu. Přečetla jsem ji docela rychle a konec, i když byl docela rychlý, mi značně vylepšil náladu.

trdlo1
23.07.2016 5 z 5

Určitě si přečtu další knížky této autorky...

Šánka
02.05.2016 4 z 5

Další pěkná oddechovka od A. Jakoubkové, tentokrát ale nijak veselé téma, jak nesprávný a ukvapený výběr životního partnera může zle poznamenat náš život a zasáhnout i do životů blízkých lidí. Ale co se mi moc líbí na příbězích této autorky, že v každém z nich je parta opravdových přátel a hlavně kamarádek, které dovedou podržet v těžké době. Hezké čtení.

Dixinka
30.08.2015 5 z 5

Krásná letní oddechovka. Romantika, napětí a hlavně šťastný konec.

helenkan
03.08.2015 3 z 5

Moje první knížka od téhle autorky a určitě ne poslední. Pěkné,čtivé a opravdické.

MartinaF
31.01.2015 4 z 5

Měla jsem možnost si přečíst tři knihy od paní Jakoubkové a tato je asi nejlepší. Moc se mi líbil celý příběh, konec možná až trochu sladký, ale občas je potřeba se zasnít.

Antoaneta
04.01.2015 4 z 5

Pěkné,čtivé pro někoho možná trochu naivní a překombinované dílko, ale mně se kniha líbila dočítala jsem do 3 hod do rána protože jsem prostě musela zjistit jak to všechno dopadne.Není to žádný trhák ale jako oddechovka na jeden/dva večery je to super.

katkafe
18.10.2014 5 z 5

Nejlepší kniha od Jakoubkový, moc pěkný a zajímavý příběh s překvapujícím koncem, mohu doporučit!