Třetí měsíc

Třetí měsíc https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/28402/mid_treti-mesic-mqn-28402.jpg 4 25 7

Charity série

< 12. díl

Ledva se Charity zotavila z přepadení Skytownu, řítí se do dalšího dobrodružství. Zvláštní artefakt ji přivede na stopu neuvěřitelného tajemství…

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Der dritte Mond


více info...

Přidat komentář

Maslojed
07.11.2023 5 z 5

Serii Charity jsem miloval, poctiva devadesata leta ve vesmiru jak maji byt. Skoda jen, ze to autor nikdy nedopsal (komentar niz, kterej uvadi, ze dopsal jen se to neprelozilo neni spravnej - 4 neprelozene knihy jsou nejspis souborna vydani).

Luigi1
17.09.2021 4 z 5

No konec v nedohlednu a myslím si,že autor už sám ani neví která bije.


Terva
23.05.2021 4 z 5

„Jak mohla přijít na nápad,
že by vesmír potřeboval
něco tak přebytečného,
jako jsou lidé?“


Ačkoliv se nejedná o poslední knihu, kterou Wolfgang Hohlbein o Charity napsal (jsou ještě čtyři), je tohle poslední kniha, která byla přeložena do Češtiny. Tak že už od začátku mi bylo jasné, že tohle nebude ukončené. Vlastně kniha končí někde v půlce děje. Jak to bude pokračovat už však nezjistím. Možná mi vědomí tohoto faktu, že už víc knih o dobrodružství Charity nebudu číst, trochu kazilo zážitek z této knihy a určitě se to odrazilo na jejím hodnocení.

Malá ochutnávka:
Podle doktorů bys měla zůstat ležet celý týden, řekl Skudder. ...měla jsi jedno zlomené žebro, naražené zápěstí, dva pohmožděné obratle, nejmíň tři tucty vážných krevních podlitin a pohmožděnin a ..a další jsem zapomněl. Ten seznam byl strašně dlouhý. ...Chtěli tě k ledu dát na celý týden. Ale já věděl, že bys určitě, až by ses probrala, zastřelila primáře a tak jsem mu to rozmluvil.

Pravdou také je, že se v tomto příběhu spíš víc mluví a zatajuje, než aby se něco dělo. Gurk je tu přes to zatajování a Harris je tu přes to mluvení. Mezi tím je Charity a moc tomu nepomáhá. Až tak poslední třetina knihy za to opravdu stojí. Wolfgang Hohlbein dokazuje, že se dokáže perfektně popasovat s technologiemi jak pozemskými tak hlavně těmi mimozemskými a jejich podstata je do dnes dechberoucí. Hlavně živý úkaz, kterému říkají „Zónová loď“ je do dnes nad naše chápání.

Citát: Charity k smrti nerada utíkala, ale byla natolik realistka, aby poznala, kdy už nemá smysl bojovat.

Jsem trochu zklamán, že už neprožiju další dobrodružství s Charity, indiánem Skudderem, Harrisem a dalšími. Rozhodně jsem se chtěl dozvědět víc. Ale nedá se nic dělat, život jde dál. Osudy planety Země a bojovníků o její záchranu zde končí a při tom je totálně otevřené. Vybral jsem několik citátů a vložil je panu spisovateli na jeho profil. Přidávám také své motýlkové hodnocení, což je za tuto knihu tři a půl kousku.
(Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡ )

Citát: Řekl bych, že přišla, aby si v praxi ověřila tvou teorii.

Stupino
18.09.2019 5 z 5

No teď jsem to dočetl. Ať jde do řiti, 12 knih a bez konce. Můj názor, že autor ani už neví koho tam Charity viděla, protože je to zbytečně dlouhý.

TERRORDROME
20.01.2019 4 z 5

Tak sme došli do "finále". Ľudia odolávajú útokom drsných samovražedných cudzincov a do toho sa ešte odnikiaľ vracia trpaslík Gurk, ktorý podľa svojho nedobrého zvyku nikdy nepovie čo vlastne o tom všetkom vie, za čo by som ho už vážne sám zahlušil. Každopádne okrem zúfalého strieľania hrdinovia začnú odhaľovať odkiaľ vietor fúka a naplánujú podvratnú "mierovú misiu". Posledné dejstvo v akomsi živom šrotovisku v štýle hviezdy smrti a plnom žravých améb, alias drvičov odpadkov, je riadne napínavé a v tom najvypätejšom už-už... okamihu to samozrejme skončí, čo je mimoriadne frustrujúce, lebo ďalšie pokračovanie proste nie je ani po 20 rokoch. Paskuda jedna nemčúrska!

Aildrin
22.12.2013 3 z 5

Poslouchal jsem jako audio knihu a málem mě kleplo, když příběh skončil přesně v okamžiku, kdy se mělo odhalit ono velké tajemství cizinců. Hohlbein se k serii (prý) plánuje vrátit, ale už je to šestnáct let od posledního dílu. Doufám, že než umře aspoň dokončí třetí měsíc. Ostatně, ten je pro mě už jen takovým dodatkem původního příběhu, bez kterého se prvních deset knih klidně obejde.

Eigis
20.08.2013 4 z 5

Stalo se to čeho jsem se obával série je nedokončená..... Jinak je to dobré a napínavé.

Autorovy další knížky

Wolfgang Hohlbein
německá, 1953
2011  73%Prsten Nibelungů
2010  59%Krev elfů
1993  80%Návrat dinosaurů
2007  75%Nad propastí
1999  81%Zapomenutý ostrov

Kniha Třetí měsíc je v

Právě čtených1x
Přečtených41x
Doporučených3x
Knihotéce65x
Chystám se číst5x
Chci si koupit1x