Návrat dinosaurů

Návrat dinosaurů https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/39701/mid_navrat-dinosauru-szo-39701.jpg 4 45 9

Dinoland série

1. díl >

Profesor Carl Schneider si vyhrnul rukáv bílého laboratorního pláště a podíval se na hodinky. Udělal to snad už po pětadvacáté od chvíle, kdy vešel do místnosti, oddělené deseticentimetrovou tabulí z olovnatého skla. Ten pohyb nejenže působil křečovitě a roztržitě, ale byl zároveň i naprosto zbytečný. Jen v té části místnosti, kterou mohl přehlédnout, aniž by musel pohnout hlavou, byly patery veliké hodiny. Všechny ukazovaly přesný čas. Schneider však ciferníkům nevěnoval pozornost. Ani by nedokázal říci, kolik měl na svých hodinkách, ačkoliv se na ně právě podíval. Ten pohyb byl prostě projevem jeho nervozity. Měl také pádné důvody pro to, aby byl nervózní. Všichni v této místnosti měli důvod být nervózní. Ba dokonce měli důvod mít strach. -- zdroj: www.legie.ingo --... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Die Rückkehr der Saurier , 1990


více info...

Přidat komentář

hanak_v_exilu
07.10.2021 4 z 5

MOBA moudře naskočila do dinosauří mánie rozjeté Spielbergovým Jurským parkem. Tehdy ty pravěké potvory zbožňoval snad každý a lidé hltali cokoliv co o nich vycházelo. První díl je seznamovací, ale dostatečně svižný aby nenudil. Puristy by možná mohlo rozladit, že obyvatelé období křídy neodpovídají moderním předpokladům vědců a autor si je dokonce přizpůsobil potřebám příběhu. Snad jako malou omluvu zmínil i exotičtější druhy. Jestli se tedy dá o 65 miliónů let mrtvých tvorech říct, že jsou i nějaké obyčejné druhy.

slawa.cap
18.08.2020 4 z 5

Něco tak krátkého, že to nemá ani čas nudit, ale v součtu to vydá na slušnou bichli. Mám za to, že první díl je jen taková představovačka a i přes jistou dávku akce očekávám, že v dalších dílech jí bude víc. A podle úvodu druhého dílu to tak vypadá. Jen ten "Malej Mrak" mi přijde trochu slabší na hlavu, ale možná je jen trochu prchlivý.
Moji synové jsou právě ve věku, kdy kroužíme po dinoparcích, tak mi to k to mu krásně pasuje.


mi-380
19.05.2020 4 z 5

Zalovil jsem v bedně. Rodokapsy – předrevoluční sen, porevoluční záplava, nyní několik krabic ve sklepě. Zachráněno z jakési zásilky určené do sběrny. Obálky hýří barvami, vybírám sci-fi reagující na tehdejší amplitudu popularity dinosaurů a nořím se do příběhu. Jsou vlastně dva; krátké, úderné, žádné zbytečné vysvětlování, ocitám se přímo uprostřed svižně ubíhajících dějů.
Šlo to rychle a místo konce - pokračování příště. Tak jo, jdu zalovit v bedně.
75 % (zatím 36 hodnotících s průměrem 82 %).

Corman znovu zapnul startér. V ten moment se současně staly dvě věci: motor se kuckavě probral k životu a dinosaurus napadl helikoptéru…

pavel.2
15.01.2019 4 z 5

Příjemná oddechová série - zatím přečteny všechny díly krom posledního. Tenhle první považuji za nejlepší. Sešity F. Rehfelda v rámci série jsou horší. Netěšilo mě shrnování děje z předchozích sešitů, ale nečíst je po sobě, ale třeba s ročními odstupy, asi bych si tuhle kritiku odpustil. Dále ještě malá kritika překladu, Carnivore znamená masožravec, zatímco v knize právě tohle slovo přeloženo nebylo. Mohlo to překladatele napadnout, význam slova karnivor nás učili snad už na základní škole v biologii...

pablovendat
28.04.2018

Docela dobrá série.
Díly od autora Hohlbeina nemají chybu. Akce prakticky už od prvních řádek, hlavní hrdina Winnetou, prostě paráda.
Bohužel se od čtvrtého dílu chytí pera Rehfend a začíná nuda, skoro jako bych četl tuctovou lehce předvídatelnou detektivku. Trošku se to zase rozhoupe od pátého dílu.....

yaoiyuri
05.09.2017 4 z 5

Já na tuhle sérii narazila nedávno, ale pořád jsem si říkala, proč je mi to tak povědomé... Pak mi došlo, že děda čítával sešitové westerny G. F. Ungera, které taktéž vydávala MOBA. A na zadní straně byly reklamy na další publikace včetně Dinolandu – nicméně i to už bylo dobrých 10-12 let od jejich vydání a já si jako malý školáček mohla o jejich četbě nechat jen zdát (a hlavně jsem jejich existenci naprosto vytěsnila z hlavy).
Teď už jsem velký školák s vlastním kapitálem a díky všemocnému internetu není problém tyhle útlé sešitky najít a skoupit z antikvariátů po celé republice (teda až na jeden, což mě štve).
Je to taková nenáročná četba s trochou krve, násilí a dinosaury vhodná na dlouhé cesty vlakem (odzkoušeno na trati Brno-Budapešť). Navíc navzdory době vydání to není jen nějaká bezduchá vykrádačka Jurského parku, i když se nejspíš snažila svézt na vlně popularity, kterou Spielbergův film vyvolal. Pro všechny, kteří chtěli být v dětství paleontology nebo cestovateli do pravěku, je to povinná četba! :)

martin6744
10.01.2017 5 z 5

Jako mladej jsem timhle těžce opovrhoval, když jsem v ´93 kolem toho chodil ve stánku, a řikal si, že se chce někdo přiživit na slávě Jurskýho parku..:) No a nyní jsem to objevil, páč hltám vše o dinosaurech (mimochodem super pro stejně postižený lidi je kniha Predátoři od M.Žambocha - dejte mi tip na další..:), a tak jsem zatnul zuby a pořídil tuhle perlu. No a musím říct, že to je neskutečnej nářez! Od první chvíle jste napnutý, co přijde, sympatickej hlavní hrdina, i ten zápornej má něco do sebe, po prvních dvou dílech velikej palec nahoru, a kdo má rád dobrodružnou literaturu, tak do tohodle jděte!:) Starý dobrý devadesátý léta, nechápu, jak mi to tehdy mohlo uniknout, mezi těma všema Tarzanama a Pánama Marsu!:) Jsem napnutej, co bude dál!!:) Omlouvám se, jdu číst!! Musím!!:)

perko
09.03.2015 4 z 5

Velice poutavě napsáno. První díl jsem přečetl v podstatě jedním dechem. Jsem velmi spokojen

Zdendin
17.01.2012 4 z 5

Wolfgang Hohlbein dal perfektní start této dinosauří sérii. Dokáže rychle roztočit soukolí příběhu a vše šlape a nepustí vás než se dostanete k prvnímu dinosaurovi....po té vás příběh vtáhne ještě hlouběji.

Štítky knihy

cestování časem dinosauři

Autorovy další knížky

Wolfgang Hohlbein
německá, 1953
2011  73%Prsten Nibelungů
2010  59%Krev elfů
1993  80%Návrat dinosaurů
2007  75%Nad propastí
1999  81%Zapomenutý ostrov

Kniha Návrat dinosaurů je v

Přečtených52x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených2x
Knihotéce51x
Chystám se číst6x
Chci si koupit3x
dalších seznamech2x