Nad propastí

Nad propastí https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/11837/bmid_nad-propasti-gSz-11837.jpg 4 67 7

Kronika nesmrtelných série

1. díl >

Východní Evropa, 15. století Malá vesnice v Transylvánii je krutými inkvizitory proměněna v trosky a popel. Ti, co přežili, jsou odvlečeni, brutálnímu přepadu unikne pouze mladý Frederic. Frederic si uvědomí, že záludný čin byl namířen výhradně proti Andrejovi, bojovníkovi s mečem. Andrej ovšem mladého muže vypátrá a vezme ho s sebou na dobrodružnou a neuvěřitelně nebezpečnou cestu napříč Transylvánií. Frederic brzy pojme hrozné podezření: Andrej, který dokáže procházet téměř bez úhony ohněm, snadno přežívá i nejtěžší zranění, musí být ve spolku s ďáblem! Netuší, že Andrej patří k posledním nesmrtelným, kteří za svůj věčný život platí vysokou cenu. Při pátrání po Fredericově odvlečené rodině narazí oba muži na společenství nesmrtelných a mocichtivých rytířů, kteří je nemilosrdně vlákají do pasti...... celý text

Horory Romány Fantasy
Vydáno: , Nava
Originální název:

Am Abgrund , 2005


více info...

Přidat komentář

PeťkaW.
23.03.2017 3 z 5

Námět knihy je zajímavý. Děj čtivý, postavy propracované, prostředí taky. Ale něco mi na knize nesedělo. Některé motivy a myšlenky postav se zbytečně často opakovaly, kniha je zbytečně rozvláčná a dlouhá a konec na úkor toho hodně zkratkovitý a jakoby... nedotažený. Z posledních stránek jsem měla pocit, jako by je psal někdo úplně jiný, než zbytek knihy. Čekala jsem, že dozvíme mnohem víc, ale třeba si autor ta největší překvapení nechává na další díly. I přesto si myslím, že kniha mohla být propracovanější a "dotaženější".

Zelený_Drak
16.04.2016 3 z 5

Navzdory jedné lechtivé scéně považuji za cílovou skupinu čtenáře od 9 do 15 let. Z tohoto důvodu bych knihu nesrovnávala s čímkoliv od Červenáka, jehož tvorba je přeci jen pro starší. Šla jsem do prvního dílu Kronik nesmrtelných s tím, že to nebude primárně pro moji věkovou kategorii a jsem spokojená. Kniha se mi dobře četla a i když měla pár nedostatků a autor si nechal opravdu hodně látky až pro další díly, myslím, že je zde jedno velké plus, a to, že kniha není vleklá, jak tomu (nejen) u prvních dílů ze zamýšlených delších sérií často bývá. Osobně se mi také líbil spor o zabíjení mezi Andrejem a Frederikem a doufám, že tyto neshody mezi nimi budou dále rozvíjeny.

Neustálé opakování, jak Andreje vše naučil Michail Nadasdy je otravné. Klaďáctví mi nevadilo, beru to tak, že jde o knihu pro děti a mládež, která má obsahovat i určitý výchovný aspekt nebo morální vzor. Jen není pravda, že náš hrdina bez bázně a hany by nikdy nezabil člověka jinak než v sebeobraně a že první byl až ten rytíř.

Samotná transformace mi připomíná Hellsing. Celkově se mi pojetí upírů v této knize líbí. Je to příjemná změna.

Technické poznámky: Na str. 22 si nechá Andrej meč v ruce a o stránku dál ho vytáhne (aniž by ho mezitím někam uklidil). Občas jsem měla dojem, že je špatně čárka v souvětí, ale zrovna čárky mi moc nejdou. S pojmem "dvou ručák" jsem se zde setkala prvně, do teď jsem znala jen "obouručák". Opravdu se používá obojí? Korektura dost ulítla u "Frederikovo oblečení bylo zuhelnatělé. Vlasy spálené až na pokožku, čení bylo zuhelnatělé. Vlasy spálené až na pokožku, řasy a obočí zmizely." a spojení "lidi ze tvé vesnice" a "už jen se samotné reakce" se mi také nelíbila. Jsou tam i další překlepy, občas chybí čárka, přebývají uvozovky a tak. Ale překlad sám o sobě je velmi dobrý (už dlouho jsem neviděla takhle slušný soudobý překlad němčiny).

A tsal není jediná, komu přijde, že autor anotace si nejspíš jen přečetl pět náhodně zvolených stran z různých míst knihy.


vincek1
13.11.2015 3 z 5

Po delší době jsem sáhl po fantasy a mám smíšené pocity. Připadalo mi, že se hlavní hrdina pořád točí dokola a navíc má tolik štěstí, jako někteří moderní hrdinové. Tím nechci knihu shodit. Dá se číst, ale já nepravidelný čtenář tohoto žánru jsem nebyl příliš nadšen. Napadá mě porovnání s tvorbou pana J. Červenáka, ostatně v této knize vystupuje pan Báthory, jedna z hlavních postav jeho knih. Při tomto porovnání by podle mě vyhrál p. Červenák. Toť vše.

Dandulka
16.11.2013 5 z 5

No sláva! Andrej už přišel na to, že je upír a téměř nesmrtelný! I tento díl byl plný akce a moc dobře se četl. Doporučuji.

PHENOM
20.05.2013 5 z 5

Mě celá tato serie mile překvapila.Určitě stojí za předčtení.Dokonce i za to časem opakovane.Doporučuji

tsal
31.05.2012 2 z 5

Byť kniha zprvu vypadala velmi zajímavě, s postupujícím čtením jsem se nemohla ubránit pocitu, že kvalita klesá. Co mi ovšem nejvíce lezlo na nervy, bylo neustálé podsouvání Andrejovi dobroty, díky čemuž jsem za chvíli začala být na hlavní postavu alergická. A druhá hlavní postava ala fracek tomu tedy moc nepřidala.
V každém případě, kdo čeká klasické upíry, jak je známe ze současnosti (ne, teď nemluvím o světluškách), bude překvapen. Upíři jsou zde trochu jiní a hlavně se začnou opravdu řešit až ke konci knihy. Tedy žádná klasická upírárna.
(A jsem jediná, komu přijde, že autor anotace knihu nečetl, ale spíše jen v rychlosti prolétl?)

Kermisee
13.07.2011 4 z 5

Jsem toho názoru, že Nad propastí byl skvělý začátek famózní série Kroniky nesmrtelných. Je tu už nějakou dobu, co jsem rukou držela tento - první - díl, ale to nic nemění na tom, že se mi celá dosavadní série velmi zalíbila. Andrej je velmi zvláštní osobnost s krutou minulostí a nelehkou budoucností.

Štítky knihy

upíři rytíři nesmrtelnost fantasy

Autorovy další knížky

Wolfgang Hohlbein
německá, 1953
2011  73%Prsten Nibelungů
2010  59%Krev elfů
1993  80%Návrat dinosaurů
2007  75%Nad propastí
1999  81%Zapomenutý ostrov

Kniha Nad propastí je v

Právě čtených1x
Přečtených97x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených4x
Knihotéce77x
Chystám se číst33x
Chci si koupit9x
dalších seznamech3x