Prsten Nibelungů

Prsten Nibelungů https://www.databazeknih.cz/img/books/77_/77165/bmid_prsten-nibelungu-xI2-77165.jpg 4 72 14

Nibelungové série

1. díl >

Mladý válečník Siegfried přijde na burgundský dvůr jako kovář, zabije draka Fafnira a stane se spojencem krále Gunthera. Bohatý zlatem Nibelungů a nezranitelný skrze dračí krev žádá Siegfried jako své dědické právo trůn sousední říše Xanten. Po jeho boku má vládnout krásná Kriemhilda, Guntherova sestra. Ale starý zákon žádá, aby se napřed oženil král Burgundu a když si Gunther zvolí za nevěstu Brunhildu, obávanou regentku Islandu, vtáhne do kraje neštěstí: Od setkání v dětství plane srdce islandské královny pro Siegfrieda a jinému se vzdá jen v boji. Gunther a Siegfried uzavřou dohodu, která má jim oběma zajistit manželské štěstí. Ale zrada zplodí setbu, které se daří jen v krvi, a před očima Nibelungů se naplní osud těch, kteří se dotkli zlata.... celý text

Romány Fantasy Mytologie
Vydáno: , Plejáda
Originální název:

Das Erbe der Nibelungen , 2009


více info...

Přidat komentář

kalache
31.10.2023 3 z 5

...Nejpřítažlivější postava je Fafnir.Je takový lidský...

Sisssi
18.07.2022

Tolik jsem se těšila, ale středověké Písni o Nibelunzích to nesahá ani po kotníky, velmi slabé, naivní, nemá to švih ani kouzlo. Od předního německého autora fantasy bych čekala daleko víc. Jaký je rozdíl mezi tímto plochým, černobílým Hagenem a tím mnohovrstevnatým ze středověkého eposu, kde si celou dobu říkáte, že byste ho měli nenávidět a přesto úplně nemůžete, protože je to postava jako živá a vy ji nejen odsuzujete,ale přesto ji v koutku duše i chápete...


Lioncz24
07.02.2021 3 z 5

Tato kniha má 14 kapitoly. Bere si něco málo z Tolkiena.
Mladý kovář, který se stal králem, a který zabil draka Fafníra, který ohrožoval říši Burgund. Kovář ukradl zlato a Prsten, který patřil Nibelungů.
Těším se na pokračování a jsem zvědaví jak to dopadne

ludek.n
05.02.2018 5 z 5

Kdo už jiný by se měl chopit nejznámnějšího německého hrdinského eposu o Nibelunzích, když ne nějvětší z bardů německé fantastiky: Wolfgang Hohlbein. Tady ve spolupráci s Torstenem Dewim. V jejich podání znovuožívá dechberoucí drama o lásce, zradě, pomstě a smrti. Drama ve kterém jsou panny počestné a krásné, muži stateční a odvážní, zloduši proradní a zákařní, bestie strašlivé a smrtící. Mistrně napsaná kniha stojí a padá s příběhem, a to je zřejmě její největší pozitivum i slabina současně. Asi se mnou bude každý souhlasit, když řeknu, že Píseň o Nibelunzích má silné, nosné a nadčasové téma, které nepostrádá nic z toho, co má správný příběh mít. Na druhou stranu, ukažte mi někoho, kdo tento příběh nezná, kdo nemá ani tušení, jak celé to drama skončí. A to je asi také to jediné, co se dá Prstenu Nibelungů vyčítat. Takže za mě plný počet hvězdiček.

heliiinka
04.01.2018 4 z 5

Využívá historické národy a země, ale možná mi to přišlo až přespříliš tragické. Až neuvěřitelně a *SPOILER* taky si myslím, že počet vražd je na 300 stran trochu moc. Nebylo to reálné. Jakože vyvraždit postupně celou Burgundskou rodinu? To si mohli najít zajímavější řešení zápletek.
*KONEC SPOILERU*
Ale líbí se mi postava kováře Regina. Autoři by mohli v dalších dílech popsat jeho příběh. Ale co jsem se dívala na další dva díly, tak budou ve stejném duchu. Takže tuhle ani další knihy číst už nebudu.
Přesto dávám 4*, protože historické knihy mám ráda a proto, že nikdy nevíte, kdo umře příště.

tygrilady
01.04.2016 5 z 5

Serii jsem si koupila na základě filmového zpracovaní..film měl zajímavější děj..ale i kniha se mi líbí.

Annie G.
24.11.2014

Ze začátku to bylo celkem nudné, ale u druhé poloviny sem knihu nemohla odložit a ten konec mě dostal (možná proto, že sem do té doby četla jen knihy s happyendem). Za mě 5*.

oli.rock
04.07.2014

První fíl této série se mi velice líbil. Chtěla jsem knihu přečíst dříve než uvidím film.

medvídě
25.06.2014 5 z 5

Kniha se mi líbila a podle mého názoru byla čtivá. Filmové zpracování jsem viděla, ale líbilo se mi i toto knižní podání. Jsem zvědavá na pokračování.

Barcach
01.02.2014 5 z 5

Kniha mě hrozně moc bavila, úžasný děj, a hlavně mě překvapil konec :).

Katie46
10.03.2013 3 z 5

Pro m

kryspin66
06.01.2013 2 z 5

Celkem jsem byl zklamán. Čekal jsem od knihy víc.

Tsabo
22.06.2012 4 z 5

Jelikož jsem předtím legendu znal, četl jsem knihu s určitým očekáváním. Tato první kniha cyklu dějově odpovídá dvoudílnému televiznímu filmu, který dostal u nás název Království prstenu http://www.csfd.cz/film/185306-kralovstvi-prstenu/ - a ten se mi opravdu velmi líbil. Je samozřejmé, že se objevují menší či větší dějové odchylky a upřímně - film o něco přesněji odpovídá mému přesvědčení - proto to mírně nižší hodnocení.
Nicméně se chystám na druhý díl a jelikož to pro mě bude dějově novinka, moc se na něj těším...

Tcica
18.02.2012 4 z 5

Přečetla jsem to jením dechem. Napíšu to ve zkratce - silný příběh, mistrovské podání, překvapivý konec. Legendu jsem předtím neznala - a jsem za to ráda.

Štítky knihy

Nibelung hrdinské eposy

Autoři knihy

Wolfgang Hohlbein
německá, 1953
Torsten Dewi
německá, 1968

Kniha Prsten Nibelungů je v

Právě čtených1x
Přečtených96x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených8x
Knihotéce79x
Chystám se číst29x
Chci si koupit6x
dalších seznamech2x