Královna rebelů

Královna rebelů https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/28391/charity-iii-kralovna-rebelu-28391.jpg 4 35 5

Charity série

< 3. díl >

Charity, kapitánka vesmírné lodi, se s hrstkou nezotročených lidí pokouší odhalit tajemství agresorů a vede proti nim partyzánskou válku. V chrámu mimozemšťanů objeví něco úděsného: jsou zde obětovány lidské děti. Než může zasáhnout, je oblíčena a jediným východiskem je pro ni skok do transmitéru hmoty...

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Die Königen der Rebellen , 1990


více info...

Přidat komentář

Kamba
04.09.2022 4 z 5

První díl ve kterém autor popisuje putování Charity po Zemi a její shromažďování nepřátel Moronů pod jeden prapor. Z tohoto pohledu byl totiž předchozí díl seznamovací, kde jsme poznali svět a postavy, a ten před ním byl z hluboké minulosti "jak to všechno začalo" (tzn. v podstatě zbytečný).
Kniha má dvě dějové linky, v první sledujeme Charity hledající rebely proti nadvládě Moronů, ve druhé pak megabojovníka Kyla, který je vyslán Charity dopadnout. Obě byly zajímavé, Kylova je pro mě o chlup zajímavější: bavilo mě sledovat svět z pohledu člověka-stroje. Na tomto díle a obecně v celé serii se mi líbí autorův drsný přístup k postavám, které umírají častěji, než bych čekal (to dodává příběhu autenticitu).
Jinak se kniha čte dobře, pořád se něco děje a ovládá mě nutkání přečíst ještě jednu kapitolu.

Luigi1
15.09.2021 5 z 5

Pro mě trochu drastické s těmi-dětmi-,ale jinak super.


Terva
10.10.2020 4 z 5

Byly to už dva týdny,
co vystoupila ze spací kóje
a ocitla se
v naprosto cizím,
zničeném světě.

Děj se posouvá, nabývá na akčnosti a sem tam se zjevuje i nějaké to napětí. Asi o největší přínos do akčnosti a napětí v ději se zasloužil jakýsi superčlověk jménem Kyl. Dostal úkol a jde za ním i, jak se tak říká, přes mrtvoly. A to doslova. V příběhu máme i dost prolité lidské a mimozemské krve.

Malá ochutnávka:
Byl tomu už týden, co odešli z tábora Žraloků a jen během prvních dvou dní byli více než desetkrát napadeni. Osmkrát nebo devětkrát na ně zaútočili Jezdci, kterých zřejmě Daniel vyslal hned několik stovek a dvakrát byli napadeni malými plochými létajícími předměty, které se řítily z oblohy a střílely na všechno. Co se hýbalo.....

Charity opět uplatní své charisma a stačí zamrkat očíčkama a už jí každý poslouchá. Jenže jsou tu ještě nevyřízené účty z dob „před katastrofou“ a tyto skutečnosti Charity neustále pronásledují. Jsem zvědav, kam až se to celé posune. Hlavně Kyl je zajímavá a vlastně asi nejzajímavější postava v této knize. A hlavně, od té doby, co vstoupil na tuto planetu, se s ním něco děje. Uvidíme, kam ho to dovede.

Citát: Vy kradete lidem děti a ještě to nazýváte posvátným počínáním?

Nebudu dlouho otálet a zanedlouho se pustím do dalšího dobrodružství. Tak, jak jsem se tohoto knižního příběhu bál, tak teď se od něj asi jen tak neodtrhnu. A to jsme teprve u třetí knihy z celkového počtu dvanácti příběhů. Čte se to velmi lehce, děj vám přímo prokluzuje mezi prsty a protože knížky nejsou moc tlusté, rychle se čtou.

Citát: Přesvědčil mě o tom, že nemáme naději.

TERRORDROME
26.12.2018 4 z 5

Charity pokračuje v charite a s kolegami hľadajú zalezených rebelov aby spolu zosnovali nejaký plán škodenia mimozemským uzurpátorom. Nanešťastie sú takzvaný rebeli iba prerastené decká v kanále, ale aj tak naša parta plánuje ako vniknúť do Moronskej svätyne kam emzáci nosia ukradnuté deti. To je fajn, najlepšie je však nasadenie super nadupaného megamana Kyla, ktorý má hrdinov zmárovať. To ako postupne po úderoch do hlavy a po tom čo vybuchne aj s motorkou stráca rozum a mení sa na besniacu trosku je vrchol tohoto dielu. Nedostatkom sú snáď miestami jalové dialógy a fakt že autor zrejme nesleduje dosť pozorne to čo napísal ( plus obálka kde Charity vyzerá ako nejaká nacistická fetiš domina ), takže Moronský krutovládci kľudne spriadajú plány ako odhaliť niečo čo už dávno vedia. Každopádne som maximálne zvedavý čo bude ďalej, lebo vylíčenie celkovej nepremožiteľnosti nepriateľa pôsobí naozaj fatálne. Takže do toho...

Eigis
11.08.2013 4 z 5

Na scénu přichází megaman Kyl, jako dokonalý válečný stroj mimozemských vetřelců, se žene neústupně po stopách Charity a jejích společníků. Charity zde začíná odhalovat první tajemství moronů.

Autorovy další knížky

Wolfgang Hohlbein
německá, 1953
2011  73%Prsten Nibelungů
2010  59%Krev elfů
1993  80%Návrat dinosaurů
2007  75%Nad propastí
1999  81%Zapomenutý ostrov

Kniha Královna rebelů je v

Přečtených53x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce67x
Chystám se číst6x
Chci si koupit1x