České milenky nacistů

České milenky nacistů https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/360366/bmid_ceske-milenky-nacistu-WPO-360366.jpg 4 69 34

Autor líčí neobvyklé životní osudy českých žen, které si v období protektorátu Čechy a Morava začaly s Hitlerovými muži, a vrhly tak na sebe cejch nacistických milenek. Některé se dokonce snížili k tomu, že gestapu – tajné nacistické policii, donášely či s nimi aktivně spolupracovaly. Jednotlivé osudy jsou rozmanité a některé nejen překvapí, ale i zarazí. Zatímco si ke svému mladému tělu Adina Mandlová připouštěla jednoho milence za druhým, dokázala v posledních 37 letech svého života vést spokojený vztah s proslulým homosexuálem a ještě k tomu roznítit český národ za její pletky s nacisty. Protagonistky této knihy přinášejí řadu překvapujících skutečností a nečekaných souvislostí. Nebyly jen krásné a vyzývající, ale některé také nebezpečné a nevyzpytatelné.... celý text

Přidat komentář

Pauvka
17.12.2023 3 z 5

Kniha se dobre cetla :)

Dagmus
24.10.2023 5 z 5

Stručný a věcný popis. Kniha se mi líbila, bavila mě a skvěle se mi četla


jaste
01.10.2021 1 z 5

Notoricky zname pribehy o Mandlove nebo Baarove byly rozebrany az prilis peclive, ackoli se jim (lepe) venuji cela jina dila. Naopak mene znamym pribehum, ktere by mohly mit dobry potencial, byly venovane pouhe tri stranecky. Pribeh Jolany Emmerove mi prisel az nechutny, jak autor mlel porad dokola tytez fraze o jeji sexualni orientaci.

iceVS
10.08.2021 3 z 5

Osudy třinácti žen, kterým se do života připletla válka a mocní mužové...
Něco jsem znala, něco jsem znala jinak a něco pro mě bylo nové.
Kapitolky o příjemné délce, shrnující podstatná fakta.
Lehce na škodu je občas ryze osobní pohled autora, rádoby psychorozbory osobností či situací. Velmi ku škodě - hrůzné nepovedené kresbičky žen, o kterých kniha je. Těch se autor měl skutečně vyvarovat. Jsou prostě odporné.

Jirinamac
26.05.2021 3 z 5

Některé příběhy jsou známé a propírané ve více knížkách, ale i celkem neznámé ženy jsou v knížce zmiňované. Hodnotím spíš průměrná knížka.

Atanone
18.09.2020 4 z 5

S tím hodnocením (né že by na tom až tak záleželo) se to má tak 60:40. Kniha mi určitě hodně dala. Na druhou stranu jsem marně bojovala s větnou stavbou, to už tady někdo zmínil, že korektura asi žádná. Některé věty nabraly v polovině směr někam jinam a člověk se pak smyslu nedohledal. A to radši nepočítám, že jako žena, coby živočišný druh, jsem si po přečtení předmluvy připadala tak nějak...středověce. Holt fraucimór je druh náchylný ke kdejaké slabosti.
Jako ukázku přikládám větu, která mě vážně rozesmála:
"A nakonec něco o českých prvorepublikových herečkách, o těch se napsalo docela dost, ovšem jejich zajímavé pozadí se téměř pokaždé vytratilo."
Tož tak.

JanaStein
03.09.2020 5 z 5

Nemohla jsem se od knihy odtrhnout, myslela jsem, že to bude běžný bulvár, jak už to bývá u těchto komerčních knih, ale mě se kniha líbila. Vytknout bych mohla děsnou ilustraci, některých známých tváří. Chválím rozuzlení některých teorií, které jsem před tím slyšela jen hodně okrajově, snad to některá kniha dotáhne do konce. Pohodová kniha do nudy.

1amu
10.08.2020 1 z 5

Nemám z této knihy uspokojivý pocit zejména proto, že jsem se nedozvěděl cosi nového. Autor převážně čerpal z pramenů a zdrojů, které cituje na konci knihy.
Nejsem si jist, že manželka K.H.Franka, lékařka Karola byla úspěšnou agentkou KGB, jak se autor snaží v patřičné kapitole přesvědčit čtenáře. Tři hvězdy filmového Protektorátu Mandlová,Baarová a Gollová - to je opis již všeho známého. Vysloveně nechutná je kapitola o Haně Krupkové a jejímu sexuálnímu intermezzu s šéfem pražského gestapa Wilhelmem Schulzem.
Také záhadná Josefa Huliciusová, česká kráska a britská agentka vyslaná do zámku v Panenských Břežanech, aby svedla Heydricha mě rovněž nepřesvědčila.
Jedna * za odstavec :
"Když říšský ministr Albert Speer navštívil Prahu, vyčítal R.H. frajerskou jízdu bez ochranky."
Zde věřím autorovi, který cituje Heydricha : " Pane ministře, Češi nezabíjejí, Češi udávají..."
Historie nám říká, že tato věta byla hluboce pravdivá. Bohužel !

EmaPerkaus
23.07.2020 4 z 5

škoda že místo kreseb nebyly vložené fotografie, protože by to byla moc dobrá kniha.

klarahav
10.03.2020 5 z 5

Stručné, ale zajímavé :).

Kulhavá
04.02.2020 1 z 5

Kniha se čte dobře, informace jsou velmi zajímavé, ale po celou dobu jsem se nemohla zbavit pocitu laciného bulváru. Což jsem si potvrdila další knihou, čímž tato kniha pro mě ztratila veškerou hodnotu.Autor si podle všeho informace nijak neověřoval. Knihu v rámci dobročinné aukce pošlu dál, ve své knihovně jí nechci.

miriamjaklu
06.01.2020 5 z 5

Dobře sestavená kniha o známých českých ženách té doby. Je plná zajímavých informací a také děsivých skutečností, které vytvářeli přicvaklí nacisté.

lea735
04.01.2020 5 z 5

Shrnutí českých milenek nacistů . Ucelené. povedené -některé jsem neznala, hlavně ty které se staly milenkami nedobrovolně, nátlakem.Malá chybka autor čerpá z knih pana Stanislava Motla , ne Jaroslava Motla, jak píše.
Celkově pěkná kniha, plná zajímavých informací.

akamasu
03.01.2020

ale ta ilustrace, hrozné

Maruspulpanu
05.12.2019 5 z 5

divím se, že naše historie stále dokáže upoutat. Kniha prošla rodinou a každý si početl

janakrecikova
02.04.2019 5 z 5

Stručné, čtivé, zajímavé. Tahle kniha je povedená.

pavlikberan
11.02.2019 5 z 5

Souhlasím s Katkou viz níže komentář. Zajímam se o tohle téma několik let a dozvěděl se i dost nového. Autora musím chválit

KatkaHutyrová
22.10.2018 5 z 5

Výborná kniha, která dokazuje, že i faktografická literatura může zaujmout a strhnout.
Dozvěděla jsem se spoustu zajímavého. Oceňuji, že se autor více než-li na historii, zaměřil na životní příběhy představovaných žen. Snažil se být co nejstručnější a knize přesto nic nechybělo...

1casper
11.09.2018 4 z 5

Kniha je zajímavá, dozvěděla jsem se pro mě nové věci, nová jména. Jen autor má často zaujatý postoj.

A v knize jsou bohužel i chyby...viz."Jeden z dopadených výsadkářů Karel Čurda pod tlakem neuvěřitelného mučení totiž také mnohé vyzradil.".....no comment

dearkiki
03.05.2018 2 z 5

Tento autor mi zkrátka nesedí. Připadá mi, že si prostě k daným faktům doplňuje své vlastní spekulace, které můžou být dost zavádějící. Nelíbí se mi ani jak se o některých postavách vyjadřuje. Některé výrazy do literatury faktu vážně nepatří. (Narážím na kapitolu o Adině Mandlové.) Kromě toho jsem se občas v textu ztrácela a nevěděla o kom je zrovna řeč. Někdo by si měl text před vydáním přečíst a ujistit se, že dává smysl. No nic, byla to má druhá knížka od tohoto autora a opět zklamání. Za dobrý nápad dávám dvě hvězdičky, ale to je tak vše.