Žena v kleci

Žena v kleci https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/129031/bmid_carl-morck-zena-v-kleci-hXZ-129031.jpg 4 3557 706

Případy oddělení Q série

1. díl >

První případ komisaře Mørcka z oddělení Q. Celosvětový bestseller. Komisař Carl Mørck je po traumatické události, utrpěné během služby, přeložen do nově založeného oddělení Q, kde se má zabývat nevyřešenými případy z minulosti. Případ mladé političky Merete Lynggaardové, jež před pěti lety beze stop zmizela, v něm probudí detektivní instinkty, které považoval za dávno vyhaslé. V pátrání mu účinně pomáhá svérázný arabský přistěhovalec Asad, jehož přítomnost v díle je zdrojem multikulturního napětí i mnoha humorných situací. Čím hlouběji Carl Mørck do případu proniká, tím větší nachází nesrovnalosti. Je opravdu možné, že ta žena je stále ještě naživu, že ji někdo vězní a týrá na neznámém místě?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: , Host
Originální název:

Kvinden i buret , 2007


více info...

Luigi1
Luigi1
22.12.2023 5 z 5

Tak tady jsem byl začtenej uplně

baji42
baji42
01.11.2023 4 z 5

Oddělení Q s komisařem Morckem v akci. Napínavý thriller, ale pokud se na tím člověk více zamyslí, celé je to spíš na efekt a v praxi absolutně nereálné. Ale detektivky a potažmo thrillery jsou prý pohádky pro dospělé, takže vlastně proč ne? :-)


mila2411
mila2411
27.10.2023 5 z 5

První příběh Qéčka a hned SQĚLÁ severská detektivka s originálním příběhem a báječnou dvojkou vyšetřovatelů. Jako audiokniha s hlasem p. Bareše výborný zážitek s intenzivním pocitem po poslechnutí - dát to znovu od začátku! Čistých a nekrácených 1oo% s velkým těšením se na další díly.

Kopta
Kopta
05.10.2023 4 z 5

Audio: První seznámení s autorem. Myslím, že v celku dobrý zážitek, ale v dnešní době mi přijde, že bych si to nepřečetl. Audiokniha to dost zachránila. Konec byl v něčem strašně zdlouhavý a patetický. Skoro na výprask v hodnocení. Zážitkem v celku však docela dobré. Dokážu si představit další díl.

Karoley
Karoley
12.08.2023 5 z 5

První případ komisaře Mørcka z oddělení Q.

Carl Mørck se stává vedoucím v nově založeném oddělení Q kodaňské kriminálky, kde se má zabývat nevyřešenými případy z minulosti. Mezi složkami ho zaujme případ mladé političky Merete Lynggaardové, jež před pěti lety beze stopy zmizela. Je možné, že je stále naživu, že ji někdo vězní a týrá na neznámém místě?

Moje první kniha od Adler-Olsena a rozhodně ne poslední. Komisaře Mørcka i jeho asistenta syrského původu Asada jsem si oblíbila. Ráda si přečtu další díly ze série.

Kačka_knihomol
Kačka_knihomol
11.08.2023 5 z 5

První jsem viděla film, pak až četla knihu, takže jsem věděla, co se bude odehrávat a kdo za tím stojí, ale i tak jsem si příběh moc užila.

pablito
pablito
07.08.2023 4 z 5

První knížka od autora, kterou četl byl Marco. Zaujala mě a zaujalo mě také, že ve spoustě hodnocení je označována za slabší autorův titul. Tak jsem chtěl poznat ty silnější a také se dozvědět něco o počátcích oddělení Q. Žena v kleci byla dobrá detektivka, ale že by mě zajala víc než Marco se říct nedá.

mysce
mysce
23.07.2023 5 z 5

V rámci kodaňského oddělení vražd se stáváme svědky založení kriminálního Oddělení Q, jehož vedením je pověřen poněkud kontroverzní komisař Carl Mørck.
Zarputilý detektiv si rychle získal mé sympatie. Držela jsem mu všechny palce, aby zvládl své běsy a udělal čáru přes rozpočet všem, kteří ho odepsali.
Prvním případem, který se Oddělení Q pokouší po letech vyřešit, je pět let staré zmizení političky Merete Lynggaardové. Postupně se dozvídáme o Meretině životě až k důvodům, proč byla unesena.
Autor postavil knihu na dvou rovinách vyprávění. Chvíle vyšetřování se střídají s časem, který Merete tráví v krutém vězení. Stáváme se součástí napínavého děje, překvapivých zvratů a stupňující se zápletky.
Moc se mi zamlouvá Mørckův asistent syrského původu Asad. Je správně nadšený a jeho důležitost při vyšetřování narůstá s každou novou stránkou. Střet dvou odlišných kultur a všudypřítomná Mørckova ironie vnáší do děje vtipné okamžiky, které obrušují hrany krutého příběhu. Tito muži, zcela rozdílní svými povahami a temperamentem, se skvěle doplňují a vytvářejí ohromně sympatickou dvojici.
Oddělení Q si mě naprosto získalo a tento vynikající psychologický thriller hodnotím pěti velkými hvězdami.

Twinny
Twinny
15.07.2023 5 z 5

Další kriminální série, která se mi zaryla pod kůži. Naše duo vyšetřovatelů je výborné. Případ byl skvěle napínavý. Pachatele jsem odhalila souběžně s jednou postavou. Docvaklo nám to ve stejnou chvíli. Pěkně to do sebe zapadlo. Tak a jdu Oddělení Q hledat volnou poličku.

Nikotina
Nikotina
14.07.2023 5 z 5

Přečetla jsem celkem 6 knih v této sérii a se smutným srdcem musím říct, že za přečtení stojí snad jenom tato kniha a Vzkaz v láhvi. Nad příběhem se zamýšlím někdy i teď (snad 6 let po přečtení) a pořád je to naprostá bomba. Ostatní díly (s výjimkou Vzkazu v láhvi) mi přišly až jako výsměch této knize, proto jsem i skončila s celou sérií.

alca-212
alca-212
07.07.2023 5 z 5

Před třemi lety jsem přečetla druhý a čtvrtý díl a tak jsem si teď říkala, že dám celou sérii hezky od začátku. Tak, jak to má být :-).
Ráda jsem se dozvěděla, jak to s oddělením Q vlastně začalo, překvapilo mě, jak se stalo, že vyšetřovali zrovna případ, který vyšetřovali.
Dobře se to četlo, Asad děj pěkně oživoval :-).
Jsem spokojená.

Micandy
Micandy
29.05.2023 5 z 5

Autora si dávám na seznam , jeho první díl neměl chybu. Někdy jsem pociťovala mírnou klaustrofobii, napětí gradovalo a ten uklízeč neměl chybu.Ten tomu dával zajímavý pohled.
Trošku jsem si musela zvykat na ta cizí jména, ale to maličkost.
Jsem mile překvapená a rozhodně si zaslouží 5*.

kob
kob
26.05.2023 5 z 5

Skvělé, a závěr navíc tak strhující, až jsem měla stažený žaludek. Určitě se podívám po dalších knihách této série.

Mateo67
Mateo67
03.05.2023 4 z 5

Přehledná, zbytečně nekomplikovaná detektivka, kde vše bez zbytečných odboček a zádrhelů směřuje k odhalení pachatele a vyjasnění všech nejasností a dohadů. Úsměvná je totální neschopnost původních vyšetřovatelů případu, ale díky ní máme možnost se seznámit nejen s bručounem Carlem, ale především s charismatickým, vtipným a okouzlujícím Asadem, jehož není možné si na první dobrou neoblíbit. A úplně stejně není možné si na první dobrou neoblíbit hlas Igora Bareše. Takže trefa do černého.

rafan65
rafan65
29.04.2023 5 z 5

Žena v kleci je první případ komisaře Carla Mørcka z nově vzniklého oddělení Q. Od začátku jsem se vůbec nenudil a nakonec to je pořádná jízda. Dobrý námět a rozmanitý děj tento příběh jenom podtrhují. Taky se mě hodně zamlouval Asad, dává tomu perfektní náboj a pohled v jiném rozměru. Takže velká spokojenost.

Makuliiina
Makuliiina
24.04.2023 5 z 5

Začátek trochu zmatený, příběh místy velmi nechutný, ale závěr přímo strhující!
K této knize jsem měla před přečtením velmi neutrální vztah- žádná přehnaná očekávání, zkrátka jsem vůbec nevěděla, do čeho jdu. Některé pasáže na mě byly příliš brutální, ačkoliv se považuji za otrlého čtenáře.. nicméně na konci člověk pochopí autorův záměr a konec knihy je přímo strhující. Doporučuji každému, kdo má rád neprůhledné zápletky a napětí až do poslední věty.
Perfektní, těším se na další knihy od autora.

BlaV.
BlaV.
10.03.2023 5 z 5

Dostala jsem kdysi od syna a povedl se mu výběr, propadla jsem této sérii (jako několika dalším).

Os21
Os21
10.03.2023

U některých knížek autora mám problém se začátkem, když se prolínají různá období, ale potom se vše propojí a super.

ijcro
ijcro
09.03.2023 5 z 5

Je to naturalistický detektivní thriller o bezbřehé nenávisti a šílející pomstě plynoucí v poklidném vyprávění. Děs je vyvažován specifickým humorem, který zas až tak humorem není. K toku příběhu je potřeba najít cestu a správně ho uchopit. Některé věci nejsou přímo vyslovené, ale o to větší zájem vyvolávají a je těžké si vůbec představit, že tohle by se v Dánsku mohlo skutečně odehrát.

Hkk935
Hkk935
05.03.2023 5 z 5

Další velmi povedená severská detektivka, super čtení, napínavé, humorné, skvěle vylíčené postavy. Těším se na pokračování.