Nebezpečné sny

Nebezpečné sny https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/517998/bmid_nebezpecne-sny-6519bd8085481.jpg 4 22 5

Burning Cove série

< 6. díl

Vítejte zpátky v Burning Cove v Kalifornii, v okouzlujícím přímořském středisku, které navštěvují hollywoodské hvězdy, gangsteři, špioni a mnoho dalších, kteří v tomto tajemném městečku naleznou víc, než očekávali. Maggie Lodgeová, asistentka samotářské sloupkařky známé svým čtenářům jen jako Drahá teta Cornelia, si najme soukromé očko Sama Sage, aby pomohl vypátrat osobu, která vydírá její zaměstnavatelku. Maggie a Sam jsou dosti nesourodý pár. Podle Sama je Maggie lehkomyslná a věci se jí vymykají z rukou. Takhle si klientku nepředstavoval, ale nemůže si vybírat. Na druhé straně Maggie je přesvědčená, že Sam zoufale potřebuje vedení a dobré rady. Přičemž se nezdráhá mu obojí poskytnout. Navzdory verbálnímu ohňostroji je to k sobě přitahuje, ale oba jsou přesvědčení, že poddat se vášni by byla chyba. Přece jen mají oba spoustu tajemství. Sama pronásleduje jeho minulost, manželství zničené zradou a násilím. Maggie sužují nepříjemně intenzivní a živé sny – sny, které občas dokáže ovládat. Existují tací, kteří by ji rádi využili ke svým pokusům a k vlastním účelům, zatímco jiní se domnívají, že by měla skončit v blázinci. Když pár zjistí, že si někdo hraje na Tetu Cornelii na konferenci o paranormálním snění, a přitom zemře jedna žena, zaplétají se do nebezpečné sítě vydírání a vraždy. Tajemství z minulosti vyplouvají na povrch a Maggie a Sam se ocitnou v cestě nemilosrdnému vrahovi, který se nezastaví před ničím, aby dosáhl své pomsty.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

When She Dreams , 2022


více info...

Přidat komentář

pip11
17.03.2024 4 z 5

Pokračování série se tentokrát zabývá institutem snění. Nebude chybět napětí, vydírání a nějaké ty vraždy. Maggie a Sam se rychle stanou sehranou dvojicí, která se snaží odhalit pravdu. V knize se krátce objeví Luther a Raina, na mě až příliš krátce, škoda. Teď už jen doufám, že se dočkám sedmého dílu.

alzbeta4340
15.01.2024 4 z 5

Jsem spokojená, autorku mám načtenou a dostala jsem přesně takové čtení, jaké jsem chtěla a očekávala. Osobně bych ještě víc zvýraznila postavu Sama, tento detektiv se suchým smyslem pro humor byl asi nejpovedenější postava.


biki
03.12.2023 4 z 5

(SPOILER) Naštěstí se nepotvrdil můj předpoklad, že s minulým dílem série končí, a že jsem tak opět mohla navštívit pozoruhodné městečko Burning Cove. Sice netvrdím, že je to to nejlepší ze série, ale tak špatné hodnocení si podle mého názoru kniha nezaslouží. Je pravda, že motiv lucidního snění možná není tak atraktivní jako jiné paranormální schopnosti, ale detektivní zápletka kolem jeho výzkumu či zneužití tohoto jevu se mi zdá velmi slušně vystavená a logická, tedy aspoň na tento žánr. Líbily se mi protikladné osobnosti obou hlavních hrdinů - střízlivě a racionálně uvažující detektiv a vedle něj mladá žena zatížená onou schopností lucidního snění, která ještě ke všemu získala představy o vyšetřování zločinů z četby detektivek. Následující sžíravé hodnocení hlavního hrdiny na adresu Sama Spadea z Hammetovy knihy Maltézský sokol mě opravdu rozesmálo, a pokud si knihu ještě trochu vybavuju, tak mi nezbývá, než s ní souhlasit. Zaujaly mě také účinky "vylepšovače" doktora Oxladea - že by LSD? - což by pak mohlo docela dobře korespondovat s popisem jeho účinků z pozdějších reálných výzkumů. Možná bych ještě ráda přivítala větší účast postav z minulých dílů, ale i tak se mi kniha moc líbila.

saez
20.11.2023

Mělo to pomalý rozjezd, vleklo s mi to, ale jako oddechovka mě to uspokojilo. Nicméně je to opravdu nejslabší díl série.

Alpa9
28.10.2023 2 z 5

Mala som "lucidní sen": Otvorila som dvere do miestnosti a na stolíku ležala kniha. Zaševelila smerom ku mne - prečítaj si ma, som síce taká nemastná - neslaná, typ čo neurazí ani nenadchne. Spríjemním však daždivé popoludnie, alebo skrátim dlhý večer. Nekupuj si ma však, len by som zaberala miesto v knihovničke. Stačí, keď si ma požičiaš... Sen mal pravdu a knihu považujem za najslabší diel z celej série.