Břímě

Břímě https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42357/bmid_brime-9Vh-42357.jpeg 4 54 10

Břímě je knihou tématicky podobnou té předchozí, pojednává o obětní lásce, která místo aby sbližovala, ničí. V tomto případě jde o vztah dvou sester. Recenze chválou nepřekypovaly a přirovnaly knihu k příběhům, které vycházejí v běžných časopisech pro ženy. Pokud jde o americké vydání, bylo na tom velice podobně jako předešlý román.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Brána
Originální název:

The Burden , 1956


více info...

Přidat komentář

petrarka72
25.11.2023 3 z 5

Asi rozumím tomu odkud kam a proč - ale po skvělém začátku se způsob vyprávění změnil k horšímu a příběh se podivně rozplizl. Škoda.

SSTknihy
12.02.2022 3 z 5

Mám Agathu Christie opravdu ráda, a nejen její detektivní romány. I proto se mi zrovna tahle kniha nehodnotí snadno. Příběh je poněkud roztříštěný – první část je zajímavá, druhá předvídatelná, třetí nudná a rozuzlení v poslední kapitole není vlastně skoro vůbec překvapivé. Nad tím vším se line téma bezpodmínečné a všeobjímající lásky, která může být stejně tíživým břemenem, jako pocit viny nebo životního selhání. Ale když znáte detaily ze života paní Christie, vykouknou tu na vás mezi řádky zajímavé informace.


vikaa
17.11.2021 4 z 5

Knihu jsem si přečetla ze zvědavosti. Myslím si, že Agatha v knize zúročila své vlastní zkušenosti s nešťastným manželstvím. Příběh je zajímavý, jedná se o poněkud temnější "ženský román" s happyendem. Na životních osudech dvou sester nám spisovatelka ukázala, jak tenká je hranice mezi nenávistí a láskou a že není radno hrát si na Boha...

georginaa
22.10.2020 2 z 5

Tak trochu pro mě zmatený, neuvěřitelný, sice se to v celku dobře četlo, ale k tomuto dílu se již nevrátím. Mám ráda jiný styl románů.

aildov
23.08.2020 4 z 5

Knihu jsem četla v originále a tak rychle jsem snad žádnou jinou knihu psanou anglicky nepřečetla.
Děj hezky plynul a nemohla jsem se dočkat, jak to všechno dopadne.
Není to klasická detektivka, které známe od Agathy Christie, ovšem jako oddechové čtení doporučuju.

postrach
22.06.2020 4 z 5

Myslim,ze neni co dodat.Viz.komentare podemnou.Detektivka Agathy Christie to neni......

Schamila
05.01.2020 3 z 5

Zvláštní příběh lásky mezi sestrami, dnes nepochopitelné, dříve asi možné, ale snad vše dopadlo dobře

zazvorka
01.02.2018 3 z 5

Podivný příběh... Zpočátku jsem si říkala - prima, zakuklená Agáta. Tu mám moc ráda. Ale čím víc se blížil konec, připadalo mi to podivnější a méně uvěřitelné. A samotné rozuzlení tu pachuť korunovalo. Byla jsem zklamaná.

reader.007
21.01.2015 3 z 5

Tak tohle... tohle je opravdu zvláštní kniha. Kdyby ji nenapsala Agatha Christie řekla bych že je divná, jenže já její knihy mám ráda a tak jim odpustím to, co bych nemilosrdně stíhala u jiných. Na detektivku se tu málo vraždí (i když zas ne úplně), na psychologický román je to příliš krátké a skoro bych řekla mělké a na červenou knihovnu příliš kruté. Takže jak... Nevím. Ale stále to má to příjemné detektivní kouzlo s rozuzlením jak když zatáhnete za dva konce a najednou se ze zdánlivě dokonalé šmodrchanice stane rovný provaz. Jestli si na knihy A. C. potrpíte, bude se Vám líbit.

kika 13
19.01.2013 3 z 5

Detektivní román a má čtyři části.