Hustej nářez

Hustej nářez https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41373/bmid_hustej-narez-hx9-41373.jpg 4 1407 256

Dávné legendy, které o nich kolovaly v různých civilizacích, nelhaly. Možná, že kdysi byli lidmi, ale změnili se. Změnili se natolik, že jako lidé už jenom vypadají. Říkají si Bratrstvo krve. Vyvolení, kteří se živí lidskou krví. Nikdy se však k sobě nechovali jako bratři. Desítky klanů spolu po tisíciletí bojovaly o moc a vládu nad lidmi, jejich územím a říšemi, jež vznikaly a zanikaly podle toho, jak ve své skryté válce vítězily jednotlivé klany. Dlouho se považovali za nejmocnější bytosti na světě. Jenže svět, který znali, byl jen malou součástí vesmíru. Z jeho nekonečných dálek se vynořili Kartani, jimž se jejich vlastní svět zdál malý, a kteří se rozhodli ovládnout planetu Zemi a její obyvatele zotročit. Invaze se cizincům podařila. Měli vyspělou techniku a zbraně, které ty lidské stonásobně předčily. Jenže svět, který ovládli, už své vládce měl. A ti se, narozdíl od lidí, tak lehce podrobit nenechali…... celý text

Slezadav
Slezadav
04.03.2024 4 z 5

Další Kotletova jednohubka. Musím říct, že ze všeho co jsem od Kotlety četl mi Hustej nářez připomínal Kulhánka asi nejvíc. Velmi čtivá věc s praštěným dějem, hromadou násilí, hlášek a sexu. Jak jinak, že ano. Potrhlá kombinace upírů, mimozemšťanů, pubertální holky a spoustu dalších nesmyslů funguje velmi dobře. Vzhledem k tomu, že mám za sebou prequely, tak jsem i s některými postavami byl už obeznámen a nelituju, že jsem se do bratrstva krve pustil v tomto pořadí.
Na jednu stranu nevím moc, co vytknout (pár drobností by se našlo - třeba zbytečně moc sexu, ale předchozí díly na tom byly ještě hůř), ale na druhou stranu mi něco ve mě stále brání dát 5* brakové tvorbě.
Takže to nechám na čtyřce s příslibem, že pokud další díly budou ještě lepší, tak pět dostanou.
Přečetl jsem tuhle knihu dost rychle a za týden už si nejspíš z ní nic pamatovat nebudu, což je u tohohle typu literatury vlastně spíš bod k dobru.

nikca1994
nikca1994
12.02.2024 5 z 5

Tak tahle kniha je pecka. Mám ráda takové knihy o upírech a mimozemšťanech a tady v té bylo obojí najednou pecka. Poutavé čtení. Doporučuji všem kteří mají rádi takové knihy o upírech a mimozemšťanech.


Gracian1964
Gracian1964
12.02.2024 3 z 5

Tak ja som od autora už čo - to čítal, ale v originále, to jest v češtine. Keď som toto dielko zbadal v knižnici, vraj prvé vydanie v slovenčine, neodolal som. Ide o nenáročnú literatúru, plnú akcie, napätia, krvi, vulgarizmov a pod. Taká oddychovka od ťažších umeleckejších textoch. ale aj takéto béčkové, prípadne céčkové texty sa dajú prečítať pre zmenu. Len trochu nechápem, načo prekladať do slovenčiny, keď čeština je tak príbuzný jazyk, hm... Hádam pre tých najmladších to má možno význam, tí po česky nestíhajú asi, neviem...

Dydy7
Dydy7
08.02.2024 5 z 5

Od autora som ešte nikdy nič nečítala a keď vôbec po prvýkrát vyšla jeho kniha v slovenčine, nemohla som odolať. K prekladu môžem povedať, len toľko, že sa naozaj vydaril.

Sledujeme tu boj upírov proti žltým mimozemšťanom kartánom, ktorý sa odohráva v Česku. Nech to znie akokoľvek čudne, kniha zaujme tým, že je poriadne akčná a hrdinovia sa neustále presúvajú z miesta na miesto, takže nie je čas na výdych.
Je plná skvelých hlášok, ktoré ma veľakrát pobavili.

Janovi a jeho klanu (teda aspoň tomu, čo z neho zostalo) sa jednoducho nedá nefandiť.
Dúfam, že sa čoskoro dočkáme prekladu ďalších častí, keďže má kniha už viacero pokračovaní.

Chytuš
Chytuš
23.01.2024 5 z 5

UCHOKNIHA. Hustej nářez je prostě hustej nářez. Miluju tyhle béčkový blbiny, kde se hlavně střílí, padají krutopřísné hlášky, vzduch je nasycený pachem krve, ženy jsou krásné, vnadné a nadržené a muži sympatičtí drsňáci. V tomto případě ženy i muži vesměs upíři, kteří se jako jediní snaží zachránit lidstvo od králičích emzáků. Dodejme, že i přes lidský odpor, protože většina prostě nadvládu cizí vyspělé rasy přijala velmi dobře. A kdo neprotestuje, má se skvěle - zatím. Tady nebudu váhat a šupky dupky na další díl.

Janadvorackova
Janadvorackova
18.11.2023 3 z 5

Kombinace upírů, mimozemšťanů a reality divného dneška je fakt hustá. Příběh má zajímavé ingredience, ale celek se mi moc nelíbí.

Predator3313
Predator3313
21.10.2023 4 z 5

Tak po Spadu a Legií jsem se dal i do bratrstva krve...
Nápad je skvělý, boj mezi mimozemšťany co vypadají jako stáhnutý králík a upíry je prostě špička. Nicméně musím říct, že asi zatím nejslabší kniha co jsem od Kotlety četl. Nechytlo mě to tak, jako ty ostatní, i když ani nevím proč.
No jdu koupit další díly a uvidíme

uhoř49
uhoř49
22.07.2023 5 z 5

Kotleto ,Kotleto miluji tvé hlášky ,jsou určit lepší než Pohlreichovi a jako fanda sci-fi a českého (drsného) humoru za mne supr a protože jsem Sparťan tak malou ukázku.

Mohl jsem celý život strávit v lochu s prdelí našpulenou každýmu muklovi, který má
větší svaly než já. Smrt není z hlediska této perspektivy až taková tragédie. Navíc se
Teplicím teď vůbec nedaří a člověk nějak nemá moc důvod, pro co žít, zasmál se.

Dragonian
Dragonian
05.06.2023 4 z 5

Znovu přečteno po třinácti letech. Má to pořád šmrnc a tah na bránu.
Je to taková krásná pocta Kulhánkovi.

Radesan
Radesan
18.04.2023 4 z 5

Od Kotlety jsem toho četl hodně a popravdě jsem se "Nářezům" vyhýbal kvůli dojmu z recenzí, že jako první knihy budou ještě více sprostější, pouze o přesunech z místa A do B a na sílu vtlačených sexuálních scén a hlášek.

Popravdě řečeno to bylo příjemné oddechové čtení, sem tam nějaký zvrat v ději a zásadně... oblíbím si postavu, umře. Oblíbím si jinou postavu na kterou se upnu...umře. Jak tady pár lidí psalo... od pár prastarých upírů bych čekal lepší strategii boje a myšlenkové pochody, ale zase na druhou stranu bych vlastně i očekával, že 700 let života povede jak k dobrým vlastnostem, tak těm špatným (rozežranost, neopatrnost....).

Sexuální scény mi nevadili, naopak mi přišlo, že oproti tomu co jsem čekal na základě jiných přečtených autorových knih je to ještě v pohodě. Za extrém je rozhodně nepovažuji a kdo má pocit, že jsou příšerně silné nebo pubertálně praštěné....extrémního na nich není nic, extrém si představuji úplně jinak, ale asi je to o jiném práhu bolesti. Pubertálně praštěné to občas je a na slovo kun...ka už jsem si díky autorovi vypěstoval vyloženě averzi, ale zase ruku na srdce, každý kdo se s autorem někdy setkal musel vědět do čeho jde.

Jsem mile překvapen, po náročných knihách (a některých rozečtených) jsem potřeboval odpočinkovou literaturu a tu jsem dostal. Novější kousky jsou podle mne opravdu dál, ale prozatím mne baví celá série, kterou dozajista dočtu.

iam.sokol
iam.sokol
19.02.2023 5 z 5

Potřeboval jsem si po všech těch vážných tématech přečíst něco jednoduchého a Kotleta mi naservíroval přesně to, co jsem chtěl. Upíři, mimozemšťani, sex, krev, střílení, a to vše tak akčně napsané, že jsem knížku přečetl prakticky na jeden zátah. Neočekávejte nějakou náročnou literaturu, ale jen a pouze jednu velkou řežbu.

JidášRimmer
JidášRimmer
12.01.2023 5 z 5

Poutavé čtení do poslední kapky krve. Zde ale je cítit jasné ovlivnění starší, v ČR již méně dostupnou knihou.

memoman
memoman
15.12.2022

Není to tak dávno,co se moji srdcovkou začaly stávat tuzemští autoři drsné sci-fi/fantasy. Zatímco král tohoto subžánru,Jiří Kulhánek,bohužel (pro mne),za sebou v té době zatáhl oponu,naštěstí (pro mne i pro ostatní fajnšmekry) se zjevil korunní princ František Kotleta. Od té doby nás zásobuje svými knihami více než pacienty pro sanatorium docenta Chocholouška. Jeho víceméně debut dnes považuji za úžasnou sérii,která by zasloužila pořádnou knižní ságu,nepočítaně v to trilogii + 2 prequely.
Nyní k tomuto výtisku a co mě to celé říkalo.
Začíná se prologem v prasečáku obleženém policejním komandem,emzáckými bojovými roboty a létajícími stroji. Uvnitř se připravují k boji 2 čeští a jeden německý upír. V roli Gerharda s kulometem,opevujiciho severské bohy,si představuji jistého bývalého rakouského kulturistu a guvernéra Kalifornie v mladých letech. V roli Jana Bezzemka bývalého Italského hřebce a Ramba. A v roli Veroniky někoho mezi Umou Thurman a Jennifer Lawrence. Tolik k mému a autorovu nadšení pro hollywoodskou B Produkci 80. a 90.let. Následuje první kapitola,kde se hlavní hrdina muchluje v rakvi s náctiletou boubelkou,milujici Emo a gotiku,kterou z nouze sbalil v klubu. Tolik k mému skrytě pubertálnímu já :-),ale hlavně k pozdějšímu překvapení k vývoji příběhu ve vztahu Jana k oné dívce. Pak už je tady příběh,přiznane jednoduchý,ale propracovaný. Mimozemská civilizace Kartani (něco jako vesmírní němečtí nacisté či vesmírní Rusové) anektují planetu Zemi a upíři,do té doby šedé eminence lidských dějin,se náhle stanou štvanci a následně partyzány v boji proti okupantům. Prosté,ale přibehově úderné a účinné.
Dej je plný akce,řádně a decentně epické a až krvavě gore,pornograficky laděné romantiky a příběhu,z kterého by jiný,zahraniční a artistneji zaměřený autor udělal ságu o padesáti tlustopisech. Kotleta šel na to cestou "v jednoduchosti je síla",a tak tu máme extra zábavný,popkulturní opus v rámci science fiction,upírstva,českých zemí a střelných zbraní.

Ivushaak
Ivushaak
18.11.2022 4 z 5

Ve své podstatě je kniha hrozná pták*vina. Krev teče proudem, padají výrazy že by se za ně nemusel stydět ani zkušený dlaždič, nechybí sem tam nějaký ten sex. Ale o tak jsem si knihu užila, na odreagování super.

NemmamSlov
NemmamSlov
26.09.2022 5 z 5

„Štěstí přeje těm, kteří ho co nejméně pokoušejí.“

Hustej nárez je najznámejšie Kotletove dielo. Je to moja vstupná brána do Kyšovej literatúry. Kniha plná nesmrtelných upírov, ktorí sú niečo ako mimozemský potomkovia. Veľa ľudí porovnáva Kotletu s legendárnym Kulhánkom, pretože obaja sa venujú brakovej literatúre. Obaja spisovatelia sú pre mňa niečim výnimočným, prečítal som od ních skoro všetky knihy a som rád, že sa nechal Kotleta inšpirovať a napísal Bratrstvo krve. Samozrejme hodnotím knihu plným počtom hviezd a kto hladá nejakú oddychovku, určite treba vyskúšať túto sériu.

Meda77
Meda77
13.09.2022 4 z 5

První díl trilogie je klasická Kotletovina. Vulgarita, občas sex a akční děj ve stylu béčkových filmů. Kotleta píše zhruba pořád stejně, takže čtenář ví co očekávat. Jako zábavná beletrie asi v pohodě. 4starsy.

Samohyb
Samohyb
22.08.2022 2 z 5

Hlavní hrdina je 700 let starý upír. Spolupracuje s upíry starými 2000 let. Tak mi vysvětlete, proč je tak neuvěřitelně pitomý? A nejen on. Neustále někomu skáčou na špek. Ta naprosto neuvěřitelná tupost hlavního hrdiny mi strašně vadila. Neustále dokola padá do pasti a pak jako zázrakem se z ní dostane. A když už to vypadá opravdu bezvýchodně, tak přijdou netopýři, nebo další naprosto z palce vycucaný zázrak. A Kateřina je neustále nejméně kilák před ním, ale stejně ho neustále naprosto hloupě podceňuje. Nakonec už mi přišlo, že i autorovi přišla upírská genocida příliš, protože za chvíli by tam neměl žádné postavy. Prakticky také při každém střetnutí s kartany si hlavní hrdina stěžuje, že zbraně na ně prakticky nefungují, ale že by si sehnal něco lepšího? Pořád dokola jen mačká tu stejnou spoušť... Přijde mi, že Kotleta jak kdyby nevěděl, kudy kam. Možná je to jeho způsob, protože u prvního Spadu to bylo obdobně zmatené a bez nějakého určitého cíle. Na styl psaní, kdy autor posunuje děj pouze v rámci činnosti postav jsem si už jakž takž zvykl, ale vydávat někoho za chytře nebezpečného, přestože není schopen využít ani základní pud sebezáchovy... Srovnání s Kulhánkem se nelze vyhnout. U Kulhánka jsem nikdy neměl problém věřit, že hlavní hrdinové jsou skuteční. Tady je to vata. Čte se to jednoduše a rychle. Slov je málo a jsou jednoduchá a málokdy vyjadřují složitější myšlenku... Tak tam není nad čím přemýšlet...

ZachyMe
ZachyMe
28.07.2022 4 z 5

Hrozně šílený. Na mě asi moc krve, ale na odpočinek asi dobré čtení.

breughel
breughel
11.07.2022 2 z 5

Nevím na čem autor založil autor svůj úspěch, ale tady na tom dost těžko. Příběh nedrží pohromadě. První polovina kniha vypadá jakoby ji psal jiný autor než druhou. Hlášky a sex postupně mizejí až vymizejí, Což je nakonec dobře. Zůstane příběh s atraktivním tématem, ale horším zpracováním. Co dělat, asi si přečíst jinou sérii.

FleprBooks
FleprBooks
09.07.2022 5 z 5

Ale jo! Je to přepálené a ustřelené až běda, ale takový prostě autor je. Když se na to díváte optikou pláže, drinků a odpočinku, je to úplně boží. Někdy si říkáte, že by to mohlo být napsáno lépe, ale v ten moment dorazí další porce krve a hlášek. Takže odpouštím vše a miluji navždy.