Božská Coco

Božská Coco https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/273042/mid_bozska-coco-N4m-273042.jpg 5 55 16

Po smrti matky dal otec všechny děti do sirotčince. Tam se malá Coco Chanel dostala k profesi švadleny a vysnila si sen o slávě. Jak ho jen naplnit? Nejschůdnější cesta vedla přes vlivné muže, a tak se v podstatě stala kurtizánou, která je využívá. Když potká osudového muže Arthura Capela, má jak lásku, tak peníze i slávu. Ale může mít někdo opravdu všechno?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Alpress
Originální název:

Modemoiselle Chanel , 2015


více info...

Přidat komentář

Aghatte
18.06.2022 5 z 5

Bylo mi jí vážně líto. Vždy ji nějaký nechutně prachatý snob ulovil jako kořist, a pak dal přednost tradicím… Neměla ráda sebe, nemohla být milována. Brali ji jako chlapa, kumpána, silnou a životaschopnou, ale nikdo ji nenabídl pevný základ a rameno, o kt. se lze s klidem opřít. Stále ve střehu, stále v očekávání zrady.
To, co vybudovala, je neskutečné. Od jednoho kloboučku ke impériu světovému formátu. Chanel 5 mi nevoní vůbec, a bylo zajímavé zjistit, jak vznikala, a že vznikla vlastně omylem. Příliš těžká a příliš mnoho jasmínu… sám tvůrce s ní nebyl spokojený, a ono to jo ono:-) tedy pokud je někdo na ruské těžké odéry.
Krásná kniha přečtena za dvě noci.

ivcanem
17.09.2021 5 z 5

Skvěle napsaný životopis jedinečné módní legendy.


Romanka687
22.03.2021

Musím napsat, že jsem se k této knize docela přemlouvala , když mi ji známá doporučila , ale jsem za to ráda. Dozvěděla jsem se nejen o jejím životě, který nebyl moc lehký , ale výsledkem mého čtení je touha mít pravou vůni Chanel No 5 . Byla to pro mne nakonec ohromující četba.

vladka321
27.07.2019 5 z 5

Krásná, talentovaná, emancipovaná... A přesto hledala lásku, člověka, který by s ní dokázal stárnout, s nímž by měla dítě a tvořila rodinu. Život Coco Chanelové přesně ukazuje, že nelze mít vše. Coco chyběl ten správný původ pro tu dobu a jistě byla i nesmírně náročná. Jak na sebe, tak na své blízké, spolupracovníky i zaměstnance. Kniha mne nadchla obdivuhodným životním příběhem, úžasnou osobností i zvraty, které k takto energické a nadané ženě bezesporu patří. Knihu jsem si mimořádně užila a mohu jen doporučit.

VendulaB
20.05.2019 3 z 5

Těžce se mi hodnotí kniha, kde je hlavní hrdinka nesympatická a se kterou jsem si nedokázala vytvořit pozitivní vztah. Nedokážu posoudit, zda se autorovi podařila Coco Chanel dobře vystihnout či nikoliv. Dovětek autora, že kniha vznikla z lásky (ke Coco), je pro mě naprosto šokující. Nic takového jsem při čtení knihy nepocítila.

VladiKlaisner
17.10.2018 5 z 5

Kniha by se dala nazvat "Co všechno potřebuji ke svému úspěchu jsem se naučila v sirotčinci".
Z počátku jsem se nemohla začíst, ale rozhodně jsem nechtěla knihu odložit. Spíš byla první 1/4 trochu krkolomná se spoustou postav. Jak jsem zjistila ve zbytku knihy, bylo to účelové. Je vidět, že autor je velkým obdivovatelem Coco, neboť i ty méně příjemné zážitky se snaží ospravedlnit. Trochu mě mrzí, že kniha končí v roce 1954, ještě dlouho před její smrtí. Chyběly mi v ní i fotografie a opravdu by se hodily. Jinak mohu jen doporučit!

olcab
19.12.2017 5 z 5

Úžasná kniha, velmi dobře napsaná. Je fakt, že Coco dokázala ze všeho a ze všech vytěžit maximum, ale zase na druhou stranu to byla velmi šlechetná dáma, které nebylo cizí pomoct přátelům, rodině, i cizím.
Merci, mademoiselle Chanel...

HelaF
01.12.2017 5 z 5

skvěle napsané, velmi čtivé

petul_b
01.04.2017 5 z 5

Skvěle napsaný životopis. Knížka mě vtáhla do děje, žila jsem s Coco v pařížské atmosféře přelomu století a najednou po přečtení mi chybí... Období druhé světové války je napínavě popsané, nemohla jsem od toho odtrhnou oči. Doporučuji!

Modrásek16
09.10.2016 5 z 5

Moc hezká a zajímavá knížka.

zdehan
16.09.2016 5 z 5

Kniha se mi moc líbila,byla dobře napsaná.

bookcase
16.08.2016 5 z 5

Působivý, skvěle napsaný životopis.

Anie94
16.05.2016 4 z 5

Coco je moje oblibena postava ze světa módy a můj vzor. Líbí se mi, že navzdory tomu, že pochazela z nuzných poměrů a řízením osudu se ocitla sama v tom velkém světě a dokázala se vypracovat vlastními silami.až na vrchol. Kniha se mi velmi líbila, velmi dobře se mi četla a rozhodně stojí za přečtení. Za mě čtyři hvězdičky a místo v mé knihovně.

genie
13.02.2016 5 z 5

Pozor, citát z knihy: „Královny jsem měla raději. Ctnostné panny si očividně libovaly v utrpení, kdežto královny prostě dělaly, co bylo potřeba.“ Tuhle myšlenku Gabrielle „Coco“ Chanel autor prohodil z počátku románu a v podstatě tak o Coco řekl vše.
Byla nejen talentovaná, ale i ambiciózní a svérázná. Tyhle vlastnosti jí předurčily k úspěchu, o kterém před sto lety mohla snít málokterá žena pocházející z nuzných poměrů jako Coco. Skvěle dokázala využívat příležitosti a okolnosti, kterým byla v životě vystavena … S muži to lehké neměla, ale uměla je využít stejně jako oni ji. Ta ženská byla plná životní energie … Jak jinak by se s cigaretou neustále v ústech a s užíváním léků/drog dožila skoro devadesát? Coco prostě prožila život „královny“.
Román sice začíná a končí momentem návratu k módě v Paříži v roce 1954, ale jinak živě popisuje očima hlavní postavy vše podstatné, co se odehrálo během 50 let jejího života (od chvíle, kdy jí zemřela matka, do konce 2. světové války). Za mě určitě doporučuji ...

JezinkaJ
28.01.2016 4 z 5

Teda Coco, byla jsi děsná mrcha. "Móda nemóda". V tvé blízkosti nejspíš nezůstal žádný "nevytěžený" muž.
Bezva napsané, hodně dobře se to čte. A mě to v konečném důsledku navádí ke koupi dalšího životopisu, který už nebude tak románový.
Jedna hvězda chybí - byla to fakt potvora. :-)

Luca287
28.11.2015 5 z 5

Skvěle se četlo... tak nějak to samo odsýpalo...zajímavý životopis..