Bohaté dítě, chytré dítě

Bohaté dítě, chytré dítě https://www.databazeknih.cz/img/books/78_/78359/bohate-dite-chytre-dite-78359.jpg 3 25 3

Podtitul: Jak zajistit dítěti dobrý finanční start Příručka pro rodiče vysvětluje, jak naučit děti finančně myslet a zajistit jim tak úspěch v životě.

Literatura naučná Rodina
Vydáno: , Pragma
Originální název:

Rich kid smart kid , 2001


více info...

Přidat komentář

Turmee
24.10.2021 odpad!

Nenašla jsem jediný důvod, proč stojí za to si tuto knihu přečíst. Autor děti nemá, nic o nich v podstatě neví. Psát taky neumí - neustále se opakuje (Jakože fakt pořád - myšlenku o bohatnutí doma, když člověk dělá své domácí úkoly opakuje 6x, větu o tom, jak se učí děláním 12x a heslo Studuješ pro zaměstnání dokonce 21x), plácá páté přes deváté, tváří se chytře, ale většinu matematických zákonů a vědeckých poznatků interpretuje špatně a vůbec neuvádí zdroje. Myšlenky nedokončuje, na otázky v podstatě neodpovídá, jen se odkazuje na své předchozí knihy a snaží se nám prodat stolní hru, kterou vytvořil. Všude jenom samá omáčka a omáčka.
Když odhlédnu od jeho sluníčkových představ o životě, kdy se neztotoňuji s obecnou myšlenkou, kterou se snaží prodat (např. nejdřív uráží pracující lidi a pak velkoryse prohlásí, že přece každý má volbu. Ovšemže by všichni chtěli být bohatí, pak by ale neměl kdo pro ty bohaté lidi pracovat, že.), ani slíběných rad a návodů se čtenář za celou knihu nedočká. Až v dodatku na posledních 15 stranách je uvedeno několik her/návodů do praxe. V celé knize se opakují 2 diagramy, které nejsou nikde pořádně popsané a kolikrát nejsou dobře pochopitelné.

Těch pár myšlenek, které by se daly uvést jako výchovné/k zamyšlení/ hodnotné, můžete vyčíst i kdekoli jinde:
- Školský systém je zastaralý a nevěnuje se dětem individálně.
- Je důležité najít si vlastní styl učení.
- Nehledat výmluvu ale způsoby jak svého cíle dosáhnout.
- Cílem rodiče je probudit v dětech zájem o učení a neuhasit ho.
- Na všem je něco dobrého a něco špatného.
- Nebojte se chyb, poučte se z nich.

Celkově je pro dnešní dobu (rok 2021) kniha obsahově velmi zastaralá (velmi mě pobavila slova jako "džob" a "kapesní počítačka").

claudiavas89
26.03.2020

co sa týka rady pre rodičov ako vzdelávať deti, príkladov bolo dosť málo


-neuvedu-
05.07.2018 2 z 5

Slabší než Bohatý táta, chudý táta. Nedoporučuji.