Proč jedničkáři pracují pro trojkaře a dvojkaři pro státní správu

Proč jedničkáři pracují pro trojkaře a dvojkaři pro státní správu https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/178940/bmid_proc-jednickari-pracuji-pro-trojkar-pfB-178940.jpg 3 34 8

Nová kniha světoznámého autora, který se již dlouho věnuje problematice finančního vzdělávání, je určena zejména rodičům. V knize naleznete řadu rad a tipů, jak finančně vzdělávat vaše děti, a tím jim poskytnou výhodu ve skutečném životě. Dozvíte se, co se v běžných školách neučí, a také to, proč většinou nakonec jedničkáři, ti nejlepší studenti, pracují pro trojkaře. Nechte se inspirovat a zajistěte svým dětem lepší budoucnost.... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Pragma
Originální název:

Why A students work for C Students ... , 2011


více info...

Přidat komentář

padola
21.01.2023 1 z 5

Chytlavý název - Kiyosaki bohužel zapomíná dodávat, že ti jedničkáři jsou šéfové designu, šéfové strategie, šéfové finančního a šéfové IT - a bez nich by ti trojkaři žádný byznys neměli.

Další ze série knih, která tvrdí, že i když nejste nejostřejší tužka v penále a ve škole vám to moc nešlo, můžete komerčně uspět. Hodně lidem to dává naději, knihy kupují a Kiyosaki vydělává.

Myšlenky zajímavé, ale doporučení naivní. Investování a obchodování s nemovitostmi je opravdu o dost složitější a je dobré absolvovat alespoň základní kurs financí a práva, než se do něčeho většího pustíte.

nokid
31.12.2021

Je to stále o tom stejném: Kdo umí - umí... Kdo neumí, učí. Tak to je špatně! Proč mají kantoři brát 130% průměrného platu ??? To bych jim nedal. Myslete si co chcete!


JmenujiSeZuzla
17.12.2020 2 z 5

Z knihy si toho dost odnáším, ale bohužel musím konstatovat, že více jsem knihou prokousávala než se vzdělávala.
Jak už bylo několikrát řečeno, kniha je neustále opakování několika autorových myšlenek, které jsou některé moc dobré. Jednoduché a srozumitelné vysvětlení základních pojmů z oboru finančnictví a rozdělení profesí do kvadrantů, z nichž každý jeden odvádí svoji část dání je velice přínosná a musím říct, že z tohoto hlediska mi toho autor dokázal dost předat.
Ve výsledku ale opravdu nevysvětlit v čem je základ úspěchu. Prakticky shrnul jak se na peníze má pohlížet a jak s nimi pracovat, ale jak se k nim dostat a jak se konkrétně přesouvat z jednotlivých kvadrantů a nabýt tak úspěchu v podnikání nám neprozradil. Neustále chodil kolem horské haše s pořád stejnými pojmy v kapse. Okusit kaši jsme ale nedostali.
Docela pochybuji, že nějaká z jeho dalších knih bude o tolik lepší. Řekla bych, že Robert Kiyosaki může být velice úspěšný podnikatel v mnoha směrech, avšak jak sám řekl, to je tak jediné co umí. Na ostatní odborné záležitosti má lidi. Za kvalitního spisovatele v oboru finančního vzdělání ho nepovažuji.
Na Robertu T. Kiyosakim mi celou dobu něco nesedělo a prakticky hned na začátku jsem odhalila co. Neustálé omílání Trumpových myšlenek a propaganda jeho prolhané podnikatelské minulosti. Kiyosaki je s Donaldem Trumpem očividně jedna ruka (společně napsali několik knih o finančním vzdělání), ale od koho se nechci učit, tak je to právě tento pán.
Mnoho údajů v knize už není aktuálních. Americký systém je dost rozdílný od toho evropského a i když se dali najít jednoznačně podobné/stejné znaky, život a práce v Americe je opravdu 'druhá strana mince.' Informace byli zajímavé, ale prakticky mi nic nedali (už jen z důvodu neaktuálnosti). Asi proto má Kiyosaki tolik knih. Ty POŘÁD STEJNÉ myšlenky zasazuje do různých období....zvláštní způsob businessu.

maximka
01.12.2017 4 z 5

Je to přelomová kniha, která vás donutí změnit myšlení ohledně peněz a investic. Mně to naprosto nahlodalo, jak najít prostředky, abych dosáhla pasívních příjmů a příjmů z portfolia, prostě vytvořit si takové podmínky, že příjmy budou, i když já nebudu pracovat. Trochu mě blokuje rodinný stav, kdy člověk nemůže rozhodovat pouze za sebe (vzít si půjčky, hypotéky), ale otevřelo mi to mysl, že půjčka nemusí být špatná, pokud investice z ní rovnou generuje zisk. Doporučuji k přečtení. U nás jsme zavedli hru Monopoly pro děti.

Daris
26.08.2016 4 z 5

kniha je super, dobře se čte, ale menší mínus musím dát tomu, že ke konci se už vše pořád opakuje, mohla by být o polovinu kratší a stejně vše důležité by tam bylo.

Hanja
14.02.2016 5 z 5

Tuhle knihu by si měli přečíst všichni rodiče!!!

ladyba
22.09.2015 4 z 5

Myšlenky nestárnou, události ve světové ekonomice a ekonomice USA ano. A proto bude mít Robert Kiyosaki pořád důvod psát o jednom a tomtéž nové a další knihy. Ovšem, opakování je též matka moudrosti...

Liv
28.06.2014 4 z 5

Kiyosaki nám otevírá nový pohled na finance. Trochu mě mrzí, že v tom člověk nemůže hledat stejný systém jako v ČR, takže si nemůže odnest úplně vše, co autor nabízí.

Autorovy další knížky

Robert T. Kiyosaki
americká, 1947
2001  75%Bohatý táta, chudý táta - Co bohatí učí svoje děti a chudí a střední vrstvy ne
2001  77%Cashflow Kvadrant
2011  71%Byznys pro 21. století
2013  68%Proč jedničkáři pracují pro trojkaře a dvojkaři pro státní správu
2020  58%Fake

Kniha Proč jedničkáři pracují pro trojkaře a dvojkaři pro státní správu je v

Právě čtených3x
Přečtených52x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených4x
Knihotéce15x
Chystám se číst47x
Chci si koupit20x
dalších seznamech3x