Bičování mrtvého koně

Bičování mrtvého koně https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/321736/bmid_bicovani-mrtveho-kone-3tV-321736.jpg 3 12 6

„Nezavraždila jsem ho, ale když se nyní o něm dozvídám to, o čem jsem neměla ani tušení, přeji si, aby byl skutečně mrtev!“ vykřikla při výslechu manželka úspěšného, ale nyní nezvěstného podnikatele. Krátce nato se zhroutila a musela jí být poskytnuta lékařská pomoc. Dramatická scéna v jedné z povídek naznačuje bolestně vypjaté lidské vztahy, v jejichž líčení je Roman Cílek nadmíru zkušeným tvůrcem.... celý text

Přidat komentář

Radka1911
25.06.2019 3 z 5

Sbírka kratších kriminálních povídek, hodnotím jako průměr.

medvedice3
27.12.2018 5 z 5

Deset krátkých čtivých povídek.


Iki1
16.04.2018 2 z 5

Mám pocit, že edice Původní česká detektivka je zaměřena spíš na kvantitu, než na kvalitu. Ale jako čtení před usnutím dobrý. Tato kniha obsahuje deset drobných detektivních povídek, všechny s jednoduchým přímočarým dějem a rychle odhaleným zlosynem.

bagel
08.07.2017 4 z 5

Nedávno mě povídková kniha jiného autora z této edice hodně zklamala, ale tyto povídky se mně líbily. Bylo to pestré a čtivé počtení.

PajusenkaB
11.04.2017 4 z 5

Pro mě asi třetí či čtvrtá kniha ze série "Původní česká detektivka" a musím říct, že zatím obsadila druhé místo, hned po "Smutný žhář". Příběhy / povídky jsou odlehčené, proložené humorem a vskutku dobře napsané. Čtenář se začte a musí pokračovat dál, dokud prostě příběh nedočte do konce. Začátek se nerozjíždí pomalu, což velice oceňuji. Nicméně by se jednotlivé příběhy daly trochu více proložit a natáhnout, čímž by jistě neztratily na zájmu, ba naopak. I tak jsem velice ráda, že jsme měla čest se s touto knihou setkat a přečíst si ji. Je oddechová, nemusí se u ní přemýšlet. Zároveň jednotlivé povídky nenavazují na sebe, takže je možné třeba dvě přeskočit a vrátit se k nim později. Knihu doporučuji pro čtenářům, kteří mají rádi detektivky, do kterých se nemusí ponořit, kteří se chtějí pobavit a zároveň si oddechnout u 15stránkové povídce.

DariDerek
23.03.2017 4 z 5

Povídková kniha autora, která je pro mne zatím jeho nejlepší. :-) Více píšu v recenzi v záložkách :-)