Bez frází a bez jůtubu

Bez frází a bez jůtubu https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/442950/bmid_bez-frazi-a-bez-jutubu-0QU-442950.jpg 3 28 3

Příběhy Bez frází pro děti. Osudy výjimečných českých sportovců vyprávěné oblíbeným spisovatelem Dominikem Landsmanem tak, aby jim rozuměli i školáci. Dan a Čeněk jsou kluci jako každý jiný. Škola je otravuje a pokud je zrovna rodiče nepeskují a nevyhánějí ven, nebo dokonce posílají na tábor, kde není wifina, veškerý volný čas tráví sledováním herních videí, pařením Minecraftu a sněním o kariéře obletovaných youtuberů. Situace, do nichž se dostávají, jim ale připomínají i jiné hrdiny, než jsou ti z displejů a obrazovek. Sportovce, ty divné lidi, co se dobrovolně potí, pořád někde posilují a vůbec nemají YouTube kanál. Čeňkovi o nich vypráví jeho táta. Dan – a čtenáři – se díky tomu dozvídají o osobnostech, které uspěly ve světovém měřítku i jinak, než sezením u počítače. Bez frází se spojilo s Dominikem Landsmanem, autorem – mimo jiné – Deníčku moderního fotra nebo dětské série s kapitánem Adorablem, a vznikla kniha protkaná landsmanovsky nekorektním humorem, která má ukázat dětem, že je fajn se občas jít proběhnout a kopnout do balonu a že existují i lidi, kteří se proslavili tak, že na sobě v reálném světě makali a šli si za svými sny. Bez frází a bez jůtubu má formát „klasických“ Bez frází knih, 210 stran, a Dan s Čeňkem v ní řeší příběhy Vladimíra Šmicera, Petra Korbela, Terezy Kmochové, Lukáše Radila, Tomáš Egerta, Petra Nováka, Josefa Dresslera, Jana Kareše, Barbory Závadové, Karla Nocara, Silvie Rybářové, Zbyňka Michálka, Radka Brunnera, Michala Navrátila a Tomáše Dvořáka. Předmluvu obstaral spoluzakladatel Bez frází Radim Vrbata.... celý text

Přidat komentář

bzung
26.01.2022 2 z 5

Landsmana a jeho přitroublý humor nemám moc rád a tato kniha není výjimkou. Zkoušel jsem číst večer s dětmi, ale po třech kapitolách jsme knihu odložili. Problém je, že autor své vtipy tvoří jak podle šablony. Poprvé se zasmějete, podruhé hmm, dobrý, ale už to tady bylo, po dalších pár stránkách už je vám jen trapně a bolí vás z dominikových fórů oči.

rysavas
13.11.2020 4 z 5

Musím říct, že mě knížka mile překvapila, bylo to vtipné, poučné (ale takovým tím nenápadným způsobem :) a myslím, že díky minecraftovým vsuvkám i lépe stravitelné pro hráče, kteří odmítají číst.....:)


Andrej.s
28.08.2020 5 z 5

Osvěžující a vtipné počtení, i když bylo nejprve nutné se vcítit do role prvostupňového školáka, což mi nedělá problém. Doporučení hodná čítanka do hodin čtení s poutavým sportovním příběhem, odstrašující dvojicí mladých ztracenců ve virtuálním světě a poučnou myšlenkou na závěr každé kapitoly.
Pilně se učte, čistěte si zuby, třiďte odpad, sportujte, neodmlouvejte rodičům a kašlete na počítač. Jinak přijde Vrbata, Prachař, Suchan, Landsman a namlátí vám touhle knihou ;-)