Beštia z Buckinghamu

Beštia z Buckinghamu https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/470659/bmid_bestia-z-buckinghamu-VHb-470659.png 4 67 11

Svetoznámy britský komik a autor detských bestsellerov David Walliams pre vás tentoraz napísal príbeh o naozajstnej beštii. Nie o nejakej obyčajnej oblude. O kráľovskej beštii. Princ Alfréd nikdy v živote nevyšiel z Buckinghamského paláca, zo sídla kráľovskej rodiny. Krajina je ponorená do tmy, riadi ju lord protektor, lebo kráľ je ako bez života, poriadok ohrozujú sprisahanci a vláda ani parlament už neexistujú. Všetkých strážia hrôzostrašné kráľovské stráže s laserovými puškami. Alfréd pozná vonkajší svet iba z kníh a verí, že všetko je tak, ako hovorí lord protektor a pestúnka. Raz v noci kráľovské stráže odvedú jeho milovanú mamu do Toweru a uväznia ju za vlastizradu. Afréd je odhodlaný zachrániť ju.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

The Beast of Buckingham Palace , 2019


více info...

Přidat komentář

simca9342
23.04.2024 5 z 5

Od autora jsem četla vše. Teda.. skoro. Ale fantasy příběh z budoucnosti, který mi hodně připomíná bojovky v lese nebo filmy o apokalypse zatím ne. Aspoň podle děje to vypadá jako před výbuchem.

Budoucnost r. 2120, Buckinghamský palác: Gryf všechny ochrání, strážci jej nosí na přilbách, ve znaku je určen jako symbol neustálé moci.
Alfréd je jediný syn královny a krále. Nakonec je přece jen dobře, že je jedináček. Při záchraně celého světa by se mu mladší sourozenec pletl akorát pod nohy. Rodiče odnesli strážci bůhvíkam, Alfréd se jim zázrakem vyhnul. Strážcům. Rodiče zachrání, ať se děje co chce. Co se stalo? Ekologické problémy se jak se zdá vymkly kontrole, protože Země lidem vrátila to špatné, co ji léta dělali. V zámku je tma, nikdo nevychází, všude kolem probíhají né oslavy, ale přípravy na válečný stav.
Alfréd je na svůj věk hodně chytrý a je snad větší knihomol než já :)
Knihy zde sice hrají trochu vedlejší roli, ale hodně důležitou. A jsou všude kam se podíváte. Lord Protektor je rád čte. Proti němu se malý knihomol chystá bojovat. Kdo nad kým zvítězí?
V příběhu se mi líbily mapy a interiér paláce s podrobným zkreslením.

šárofka
28.09.2023 5 z 5

Velmi hezká, občas i vtipná kniha o princovi, který se snaží zabránit Lordu Protektorovi, aby získal vládu nad Velkou Británií.


helusa2
14.01.2023 5 z 5

Zase mě Walliams mile překvapil! Naposled jsem od něj četla “Nejhorší učitelé na světě” a na nějakou dobu mě přešla chuť, neboť jsem měla dojem, že se těmi nechutnostmi nechává unést opravdu nechutně…
Bestie je opět napínavá, neotřelá a s tradičním Walliamsovským sociálním podtextem, kvůli kterého ho dětem vřele doporučuji.
Jsem moc ráda, že v tom mohu pokračovat :-)

Gabriela_K
13.01.2023 5 z 5

David je autor u kterého lituji, že jsem ho neobjevila mnohem dřív, už jako dítě. Tak to doháním aspoň teď. I když jsem nečetla všechny jeho knih je to za mě spisovatel, u kterého nesáhnete vedle.
Tato kniha byla jiná od těch ostatních, je to jeho první fantasy. Což rozhodně nebylo na škodu, právě naopak. Kniha byla vtipná, zábavná, místy i smutná, ale i překvapující.

dájavídek
02.12.2022 5 z 5

Velmi napínavá a senzační kniha ;).

tami1
10.11.2022 4 z 5

Skvělá fantazy pro děti. I když není tak vtipná jako jiné knihy, které jsem od autora četla, rozhodně patří k tomu nejlepšímu. Smekám před jeho umem seznámit dětské čtenáře s problémy světa a zároveň je jemně navést k správnému rozhodnutí v morálních dilematech. Dobro nevítězí zadarmo.

kruppe
25.07.2022 4 z 5

David Walliams utekl do světa fantazie? Teda nejenom. Přiblížil "malým" dětem dystopii. Diktaturu. Záměrně užívám uvozovky, protože tyto příběhy nečtou děti samy, ale asistují jim většinou rodiče. Ať už u poslechu audioknihy (úžasně načítané J. Lábusem) nebo s úžasnými ilustracemi (ale v paperbacku). Ale zpět k ději. Celý příběh je vyprávěn z pohledu 12letého Alfreda, prince připravujícího se na vládu Anglii. Z anglie ovšem neviděl nic než stěny Buckinghamského paláce. Na který bedlivě dohlíží lord protektor a po chodbách poletuje vševidoucí oko. Nebudu z děje mnoho prozrazovat. Pokud jste četli jiné Walliamsovky, tak víte, že na vás čeká kombinace humoristických až groteskních pasáží s těmi tragickými.
PS. Tato kniha mi v mnoha ohledech připomíná Pottera.

May
31.03.2022 5 z 5

Moje již třetí přečtená autorova kniha. Netřeba zdůrazňovat, že jsem naprosto mimo věkovou kategorii, které jsou knihy určeny, ale omlouvám to tím, že je bude číst i moje desetiletá skoroneteř. I přes svůj nepřiměřený věk zbožňuju knihy D.W, jsou vtipné, nádherně ilustrované, jemně a nenásilně poučné a svým fantasy způsobem i realistické. Příběhy nesou nikdy jednoznačně pohádkové, kde dobro vyhraje a zlo je beze ztrát poraženo ... Rozhodně to nebyla poslední kniha od D.W., kterou jsem četla :)

Gigy
04.12.2021 3 z 5

Ráda sahám i po knihách pro děti a mládež, většinou jsem mile překvapená tím, že se mi čtou dobře i když zdaleka už nejsem dítě ani mládež a ochotně je doporučuju dál. Tahle knížka mi ale přišla naprosto nemastná, neslaná. Chybělo mi v ní napětí, jakákoliv gradace, koneckonců mi v ní chybělo i to, co slibuje samotná anotace. Je to jako kdybyste si do horký vody zapomněli dát sáček s čajem. Pro děti do 10, 11 let možná, ale výš už rozhodně ne. Grafické zpracování ale bylo fajn, to zas jo. Ale jinak dost bída.

Atlantis
23.11.2021 4 z 5

Bestie je povedená kniha pro děti. Určitě ne pro ty nejmenší, ale takoví páťáci budou spokojeni. Děj je originální, poměrně i vtipný a neotřele zvolený typ psaní, plný citoslovcí a unikátní grafické zpracování dělá z téhle knížky zvláštní a zajímavý počin. Jenže klíčové slovo je zvláštní. Pořád jsem měl podivný pocit, že něco nesedí, že se kola netočí tak, jak by měla. A vlastně netuším, čím to bylo. Že by to celé bylo překombinované? Přeci jen jsou tady mýtické bytosti, apokalypsou zničený Londýn, do toho lasery střílející roboti a hodně, ale hodně umírání. Nevím, ale chtělo by to nějak protřídit.
Celkově jsem se bavil, ale nedokážu s klidným srdcem dát plné hodnocení.

Plysolida
16.10.2021 5 z 5

opět výborná, vtipná i napínavá knížka Davida Walliamse Děti musí bavit- já teda jsem už trochu větší dítě a jsem jeho knihami nadšená! Grafik si tedy asi s výslednou podobou dost vyhrál ;)

Kniha Beštia z Buckinghamu je v

Přečtených97x
Čtenářské výzvě20x
Doporučených8x
Knihotéce35x
Chystám se číst29x
Chci si koupit10x