Bejvávalo

Bejvávalo https://www.databazeknih.cz/img/books/57_/57462/bejvavalo-57462.jpg 4 6 2

Podtitul: Sedm veselých povídek z Rakouska i republiky Kniha povídek a satiristických próz z 20. let 20. století. Kniha vyšla v roce 1927 pod názvem "Devět veselých povídek z Rakouska i republiky", ale později, v roce 1948 vyšla s novou úpravou pod názvem "Bejvávalo". Olbracht se v tomto textu představil jako humorista, zesměšňující poměry za Rakouska-Uherska, i popřevratové republice situacemi a postavičkami, které trochu připomínají Haškova Švejka.... celý text

Přidat komentář

Ladis777
17.09.2020 5 z 5

Na rozdíl od předchozího hodnocení já tu knihu vidím naopak. Taky jsem ji znal podle názvu ze školy, ale nějak tak pod představou Anny Proletářky a po povinném čtení Bidpaje na základní škole jsem se do Olbrachta ani moc pouštět nechtěl. Nakonec jsem se neskutečně bavil od začátku do konce. Ironie, sarkasmus, absurdní situace, vyšperkovaná rádobyvyšším stylem... Jsem rád, že jsem knihu vzal do ruky.

maryzka
04.05.2012 1 z 5

vím ze školy že jsou to povídky od Rakouska.- Uherska až po českou republiku. Jedna z těchto povídek byla dokonce i zfilmovana.Ta povídka se jmenovala TÁTA.Zfilmovaná byla pod názvem Prstýnek. Stejně tato kniha je jenom pro zábavu, pro nás nemá už pomalu cenu-jednak neznáme první republiku,ale jedno je stejný - Kdo chce s vlky žít musí s nimi výt.