Barí, syn Kazanův

Barí, syn Kazanův https://www.databazeknih.cz/img/books/65_/65277/bari-syn-kazanuv-65277.jpg 5 62 10

Vlčák Kazan série

< 2. díl

Román amerického spisovatele J.O.Curwooda o Barím, potomku slavného zvířecího hrdiny Kazana, nás opět zavede do nádherné americké divočiny. Už jako štěně se Barí setká s lidmi, lovcem Pierrotem a jeho krásnou dcerou Nepísi. A přestože je po matce napůl vlk, přilne ke svým lidským přátelům a chrání je před nebezpečím, které jim nehrozí jen v divočině, ale také od jistého zlého člověka ze stanice v Lac Bainu.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Olympia
Originální název:

Baree, Son of Kazan , 1923


více info...

Přidat komentář

sajanka
18.07.2023 4 z 5

Tuto knihu jsem četla opakovaně, stejně jako o Kazanovi. Moc jsem ji měla ráda a prožívala radosti i bolesti pejska, jako bych se do něj vžila. Jen mi je vždycky hodně smutno, když zvířátka jakýmkoliv způsobem trpí.

RomanDušek
31.05.2021 5 z 5

Stejně nádherná kniha, jako Vlčák Kazan. A i tato se pochopitelně zařadila mezi mé nejmilejší a nejoblíbenější!
Opět krásně popsaná příroda a souboje mezi zvířaty. I zde nechybí smutnější chvíle, ovšem hlavní je, že většina z nich je s dobrým koncem.
Věřím, že i díky takovýmto příběhům, si děti vytvoří přátelský a láskyplný vztah ke všemu živému.
Autora jsem hned po knize Vlčák Kazan zařadil mezi oblíbené a vyhledám si i ostatní jeho knihy.
Všem mohu jen a jen doporučit! :-)

Čtenářko Paj-Inko - ty okolnosti, za kterých Barí opustil svůj domov a rodiče, když byl ještě velmi malý, jsou správně popsané. I to umístění jezera bobrů. Chce to se jen lépe soustředit na příběh a sama zjistíte, že to tak opravdu je ;-)


Luigi1
26.04.2021 5 z 5

Pěkně navazující děj syna Kazana a drsné krajiny.Moc se mi dobře četlo.

Broukodrak
14.11.2020 5 z 5

(SPOILER) Barí jako malé vlče svedl souboj se sovičkou a při boji spadl do řeky, která ho odnesla daleko od domova. Barí se musel naučit žít sám, z vlčích smeček ho vypudili, protože měl černý kožich.
Barího se později ujala poloindiánská dívka Vrbice, u které se mu moc líbilo. Na Vrbici má ale zálusk McTaggart, jenomže McTaggart je zlý, Vrbice ho nechce a Barí ho také nesnáší.

Přišla mi velice vtipná část, kde šel McTaggart za Vrbicí, aby od ní zjistil, jestli s ním chce žít. Když za Vrbicí poté přišel její táta a ptal se jí, jestli už odpověděla, tak mu se smíchem sdělila, že mu už odpověděla. Shodila McTaggarta do tůňky :)

Četla jsem i předchozí díl, Vlčáka Kazana, ale tento díl se mi líbil ještě více.

Paj-Inka
08.09.2020 4 z 5

Četla jsem tenhle díl hned po Kazanovi a na začátku mě hrozně štvalo, že v něm Barí opustil své rodiče za úplně jiných okolností než v první knize. Ani vznik a umístění Bobřího jezera mi nesedí. Rozptyloval mě i náhlý výskyt indiánských slov. Ale když se od toho oprostíte, je Barího příběh stejně hluboký, drsný a dojemný jako Kazanův.

frantisek8863
25.12.2018 4 z 5

Pokračování po Vlčákovi Kazanovi, dobré, drsné i smutné.

danny_21
11.07.2018 4 z 5

Jedna z těch nejoblíbenějších dobrodružných knih dětství, která neztrácí svoje kouzlo. Krásně popsaná dobrodružství syna jednoho divokého polovlka ani nepočítám, kolikrát mi prošla rukama - 85 %

StihOMam
16.04.2017 5 z 5

Neskutecne krasne dobrodruzstvi, ktere vzeslo z pera Curwooda. Daroval mi kamarada, se kterym bylo radost toulat se prirodou a poznavat svet. Ovlivnil moje myslenky a daroval mi krasnou vzpominku.

Nibiru
04.04.2012 4 z 5

I tuto knížku jsem coby dítě louskala, ale opět, připadala mi moc smutná. Nemám ráda, když se zvířatům jakkoliv ubližuje.

Francoa
02.04.2012 5 z 5

Knihu Syn Kazanův jsem v dětství miloval stejně jako první díl Vlčák Kazan,možná snad ještě o něco víc.Hlavně tu část ,když Barí byl mládětem,jeho setkání s bobry a Umsikem a pod..Obě knihy jsem četl mnohokrát jako další oblíbené od Curwooda:Král šedých medvědů,Kočovníci severu,Muži statečných srdcí a Černý lovec.Zpříjemňovali mi celé dětství i později jsem je občas četl.