Bambi

Bambi https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/467581/mid_bambi-65afbf134b69c.png 4 31 4

Jednou zrána se lesem roznesla zpráva o narození prince. Bambi patřil ke stádu vysoké zvěře a se svými přáteli se učil znát přírodu i člověka. Pochopil, že příroda je krásná, ale umí být i krutá, stejně jako člověk. Zažil spoustu legrace, ale také sám prokázal statečnost a odvahu, když před nebezpečím uchránil svou lásku. A když přišlo jaro, roznesla se lesem další novinka ...... celý text

Přidat komentář

dancadragneel
26.04.2024 5 z 5

Dcera tohohle kolouška jednu chvíli naprosto milovala. Pohádka v televizi u nás běžela každý den během odpoledního odpočinku a teď jí dokonce velmi často čteme před spaním. Je to milá pohádka sice se smutným průběhem, ale i tak je prostě kouzelná.

potesenicist
07.10.2023 1 z 5

Tento příběh mě dostal do úzkých s vysvětlováním, proč nemůže mít mladší dcera miminko s bratrancem a bambi ano.


Karoley
02.01.2022 5 z 5

Opět začala vycházet Zlatá sbírka pohádek od Disneye.. a tentokrát už mám děti a můžeme si číst ;)) Pohádky mají krásné ilustrace (knihy bez obrázků kluky nebaví) a jsou tak akorát dlouhé - za 15 minut přečteno a může se spát.

Dočteme pohádku a v zápětí přijde otázka, které jsem se chtěla vyhnout - můj tříletý syn se mě zeptá: "A kde je ta Bambiho maminka?"
("Je mrtvá, synku, dobrou noc.")

JulianaH.
22.09.2019 5 z 5

Nejsmutnější ze série Disneyho pohádek, které jsem četla jako malá (respektive které mi byly předčítány). Znám příběh jen z knihy, nikoli z filmu. Přesto nebo proto mi patrně nikdy z paměti nevymizí některé scény. Jak se koloušek Bambi poprvé postavil na tenké třesoucí se nožky; jak prchá před požárem zachvacujícím les; a jak potkává svého otce v majestátní nádheře starého jelena. Překrásné ilustrace dokázaly vykouzlit pestřivý podzimní les, něžnost laní i jarní palouk, na němž čerstvě dospělého Bambiho okouzlila první láska.

Vzhledem k tomu, co byl zač autor předlohy, židovský pornografický spisovatel Felix Salten, mě udivuje, že napsal i tak krásný příběh.