Augustus a jeho doba

Augustus a jeho doba https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/32933/bmid_augustus-a-jeho-doba-CcM-32933.jpg 5 17 3

Kniha je stručnou populárněvědnou biografií Octaviana Augusta, adoptivního syna C. I. Caesara, muže, jenž ve šlépějích svého velkého předka ukončil zmatky plynoucí ze sociální krize římské republiky, jež se rozvinula již na počátku 1. st. před Kristem a vyústila ve dvě občanské války. Po vítězství nad svými protivníky, především Markem Antoniem, pak počal dále šířit římské impérium, které se tehdy rozšířilo až k Dunaji a k Rýnu. Uvnitř pak Augustova říše díky míru, jejž nastolil, prožívá mohutný ekonomický i kulturní rozmach. Autor si všímá v této souvislosti i vztahů impéria k našim zemím. Zde za vlády Augustovy vznikla významná Marobudova říše, nejvýznačnější germánská politická organizace před příchodem Slovanů. Kniha je určena zájemcům o antické dějiny, ale i studentům a učitelům dějepisu a klasické filologie.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry Historie
Vydáno: , Vyšehrad
Originální název:

Augustus und seine Zeit , 1998


více info...

Přidat komentář

Freiherr
25.09.2019 5 z 5

Kvalitně zpracovaná monografie, která obsahuje všechny důležité události Augustova života a přitom nezabíhá do zbytečných detailů. Autor se také zabývá proměnami senátu a vojska, stejně jako výstavou v Římě. Jako vhodný doplněk v této práci doporučuji Augustův životopis od Suetonia.

JakubJiroušek
05.06.2019 5 z 5

Bravurně zpracovaná monografie císaře Augusta. Celá kniha je od začátku do konce poutavá a navíc seznámí svého čtenáře s předešlými i následnými historickými událostmi. Německý historik Eck, také ve stručnosti popisuje osudy lidí, kteří princepse buď ovlivnili nebo jím naopak byli během svého života byli ovlivněni.


dearkiki
13.03.2015 5 z 5

Na několika málo stránkách nás autor seznamuje s životem jednoho s nejvýznamnějších vládců římského impéria. Kniha není jen suchopárný přehled událostí a dat. Vůbec nenudí, naopak čtivě a přehledně podává nejdůležitější události té doby a jejich vliv na další vývoj. Určitě doporučuji!

Štítky knihy

starověk panovníci starověký Řím římští císařové

Autorovy knížky

Werner Eck
německá, 1939
2004  93%Augustus a jeho doba

Kniha Augustus a jeho doba je v

Právě čtených1x
Přečtených31x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce17x
Chystám se číst8x
Chci si koupit5x