Kacířství

Kacířství https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/391524/bmid_kacirstvi-Hzw-391524.jpg 4 55 16

Assassin's Creed série

< 9. díl >

Simon Hathaway, člen templářské Vnitřní svatyně, vnáší coby nový šéf do oddělení historického výzkumu Abstergo Industry chladný rozum a nezaujatý přístup. Jenže Simon je rovněž neukojitelně zvědavý a fascinovaný představou, že by historické dění zažil na vlastní kůži, prostřednictvím svého předka, Gabriel Laxarta, který bojoval po boku legendární Johanky z Arku. Když se zúčastní pilotního projektu nově vytvořeného Animu, odhalí Simon něco, na co nebyl připraven: Jak hluboko do minulosti konflikt mezi templáři a asasíny vlastně sahá. A co všechno je Gabriel ochotný udělat pro ženu, kterou miluje a které si hluboce váží. A přijde také na nejnebezpečnější pravdu ze všech: Kdo je kacíř… a kdo skutečný věřící.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: ekniha , Fantom Print
Originální název:

Heresy , 2016


více info...

Přidat komentář

Alex.rrr
18.12.2023 3 z 5

Miluju tuto sérii, ale tento díl mě až tak moc neoslovil. Je to zajímavý nápad, ale kniha mi přišla, že se spíš táhne a že na historickém příběhu zkusíme něco málo upravit a vytřískáme z toho asasína. Nevím, ale za mě jsou v sérii lepší příběhy.

DraculasLady
26.05.2023 5 z 5

Tak jestli mě nějaký z dílu série Assassin's Creed opravdu bavil tak, že jsem se od něj nemohla odtrhnout, byl to právě tento. Samotný rychlý spád příběhu a dychtivost po odhalení tajemství artefaktu mě pohltily a nešlo přestat. Pokud by někdy v budoucnosti byly takové cesty do minulosti možné prostřednictvím našich předků, neváhala bych a pustila se na tuto cestu taktéž - tudíž Simonovu zapálení plně rozumím a chápu, že nechtěl jen tak přestat. Vše má ale svá pro a proti a to kniha krásně zobrazuje. Tajemnost vyššího zájmu Vás udrží v napětí po celou dobu. A závěry obou příběhů? Roztomilé... Kéž by to tak bylo v případě Johanky reálné :)


ArkAngel
12.04.2023 3 z 5

Universum Assassins Creed se tentokrát rozrostlo konečně o originální příběh a já musím říct, že je opravdu škoda, že se zápletka s přítomnosti přesunula spíše do knih a komiksů. Možná změna ve vnitřním uspořádání templářského řádu je zajímavým tématem a zatím jsem si nevšiml, že by v tom Ubisoft jakkoliv pokračoval. Děj točící se kolem Johanky z Arku byl uchopen slušně a i onen rámec v přítomnosti fungoval, byť hrál jako obvykle až druhé housle. Náboženský fanatismus ale kniha postihla parádně, ještě když to celé překopali a napojili na Isu.

aquaver
03.07.2022

Kdybych knihu nedostala jako dárek, tak bych se pravděpodobně do ní ani nikdy nepustila. Což by byla možná trochu škoda. Bylo to celkem zajímavé čtení. Dokonce zvažuji že se někdy pustím i to dalších dílů.

Claudius
21.03.2022 3 z 5

(SPOILER) Historická exkurze do období Stoleté války a výběrový životopis Johanky z Arku. Kdo v tom čeká asasíny, bude možná trochu zklamaný, protože tam vlastně skoro žádní nejsou. Hlavní postava v historické linii se asasínem vlastně nikdy nestane a hlavní postava v "současné" linii je, no, templář. A akademik. Vraždy, parkur a skryté čepele tak spíše absentují.
Linie v současnosti je, jak bývá u Assassin's Creed zvykem, taková nijaká a nezaujme. Simon dostane absurdní časový termín, který je tam jen proto, aby tam vůbec byl nějaký tlak na hlavní postavu; a přestože všechno dělá správně, tak po něm z nějakého důvodu ostatní templáři jdou, aby se pak stejně všechno vysvětlilo. Nějak.
Historická linie spíše láká na načtení více textů o samotné La Pucelle než k čemukoliv jinému. Tradičně nesouvislý, jen do důležitých událostí rozkouskovaný text brání bližšímu souznění s postavami. Přerod Gabriela z prostého vesničana na ostříleného bojovníka tak nemáme postupný, ale tak nějak skokový.
Nicméně potěšilo mě, že jsme se podívali někam mimo herní sérii - kniha zavádí nové postavy a je tak přístupnější ne-hráčům. Kladné body připisuji i za překvapivě optimistický konec.

HockeyGirl
02.02.2022 3 z 5

Bohužel u této knížky Assassin's Creed nemůžu říct, že by byla nějak moc lepší, než ty předchozí od Olivera Bowdena. Líbí se mi, že se příběh (simulace) odehrává v době Johanky z Arku, což je zajímavé a líbilo se mi číst její příběh. Její život nebyl vždycky pěkný a Johanka čelila i nepřízni a nenávisti, proto ji nazývali kacířkou. Jenže nebylo vše tak, jak se můžeme dočíst o Johance v historii doopravdy. Ale je to jen knížka, takže není skoro nic pravdivé. 3* za to, že je to ze série Assassin's Creed a za příběh Johanky.

Turlogh
12.12.2021 5 z 5

Za mě zatím nejlepší z celé série. Howgh.

ash3672
18.11.2020 2 z 5

Dám polovinu alespoň, jelikož mi přijde, že je to spíš román o Johance z Arku, než kniha Assassin's Creed. Je velice dobře napsaná, ale chybí mi tam Asasínský zápal.

StarPopcorn
21.05.2020 5 z 5

Je jedno jestli jste nečetli asasínské knihy od O. Bowdena, tahle kniha je pro všechny fandy světa Assassin's Creed a historie.

IYv
20.08.2019 4 z 5

Nevím o hře zhola nic, ale miluji historii. V první chvíli jsem byla nedůvěřivá a říkala jsem si, co z toho asi vzejde, ale historické pasáže s Johankou mě docela okouzlily. Ty jsem si vychutnala víc než soupeření templářů a asasínů. Nemám ambice pokračovat ve čtení série, ale ve čtení o Janě z Arku ano.

Yokolobuna
31.08.2018 4 z 5

Kacířství pro mne bylo příjemným překvapením. Osobně nejsem vyloženě fanoušek her, jsou si na můj vkus příliš podobné. Spojení tragického příběhu Johanky z Arku a fiktivního soupeření asasínů a templařů přitom v knižní podobě funguje skvěle a pátrání Simona Hathawaye v minulosti i současnosti dokáže vtáhnout. Jen škoda, že celá konspirace kolem Rikkina minimálně v téhle knize vyšumí a otázky zůstanou. Jinak šlo ale o nadočekávaní zajímavé čtení. Přečtení předešlých dílů série nepůsobí jako vůbec špatný nápad. Kdo by si to u knih podle tak masové serie jako AC pomyslel...

Bess.h
23.08.2018 4 z 5

Tak tahle kniha se ke mě dostala opravdu velkou náhodou. Sice o světě AC něco vím, dokonce jsem zkoušela hrát úplně první hru, ale nejsem hráč, o to víc mě tahle kniha překvapila, zaujala a nahlodala, jestli nemám zkusit i další knihy z toho universa i když jsou od jiného autora. Celý ten koncept asasínů, templářů a úlomků ráje mě nadchl a k tomu to využití historie je, pro mě jako milovníka dějepisu, něco úžasného. Téhle knížce se podařilo mě zaujmout, i když nehraju hry a tak jí může jen vřele doporučit. Dávám čtyři hvězdy, což je u mě hodně dobrý (pět dávám jen topovkám) :-)

Janičta
17.09.2017 3 z 5

Změna autora je jasně vidět. Struktura textu mi přijde lepší, ale hodně mi chybí souboje a řádné akce jako u Bowdena. Je tu mnohem víc řečí a politiky, ale vyprávění mělo spád a zaujalo mě. Škoda, že tu nebylo moc komu fandit. Konec na mě neměl ten wow efekt, jak asi bylo zamýšleno. 3* jsou tak akorát :-)

michal999
13.07.2017 3 z 5

Na novou knihu ze série Assassin´s Creed jsem čekal jako na smilování a děj odehrávající se na pozadí příběhu o Johance z Arku to jen podpořil. Počítám se za velkého fanouška AC série ať už knižní, tak herní. Trošku mě zarazila změna autora a nevím, jestli jsem si to přenesl i do četby, ale nějak jsem čekal víc. Knihy od pana Bowdena hltám bez zastavení, ale u této jsem se přistihl, že se občas musím do četby i nutit. Né že by to bylo vyloženě špatné, naopak. Ale úrovně knih od původního autora to prostě nedosahuje. Alespoň podle mě.

Alex.Barunka
02.04.2017 3 z 5

Nový příběh ze světa templářů a asasínů má na svědomí jiná autorka a kniha už nemá podklad ve hře. Nemohu se ubránit pocitu, že z toho šlo vytřískat trochu víc. Příběh je sice čtivý, ale naprosto předvídatelný a nerada bych použila slovo nudný, ale nějaké to uživení v podobě akce a napětí tam prostě neuvěřitelně chybělo.

Highlander
22.03.2017 5 z 5

V podstatě se jedná o fantasy životopis Johanky z Arku.
Do jejího příběhu jsou dobře zakomponovaní asasíni a templáři, nicméně se o nich nic extra zajímavého nedozvídáme. Byl bych raději, kdybychom více odhalili i v současnosti asasínů a templářů.
Konec jsem víceméně čekal, už od asi poloviny knihy. A tím nemyslím Johančino upálení, o kterém jsme se učili v dějepise. :)
Ale děj pěkně odsýpal, napětí nechybělo a myslím si, že mohu docela s klidem prohlásit, že je to jedna z lepších knih série, takže dávám mých obligátních 5 hvězdiček. :)
Nemuset chodit do práce, přečetl jsem ji na jeden zátah.