Zrod Hordy

Zrod Hordy https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/32575/bmid_zrod-hordy-6cy-32575.jpg 4 393 36

World of WarCraft série

< 2. díl >

Orkské klany kdysi dávno žily v idylickém světě nazývaném Draenor v relativním míru se svými záhadnými sousedy – draenei. Velitelé Plamenné legie však měli s oběma nic netušícími rasami jiné plány. Démonický pán Kil´jaeden rozehrál temnou partii s cílem nejen vyhladit všechny draenei, ale zároveň s úmyslem spojit všechny orkské klany v jedinou nezastavitelnou sílu poháněnou nenávistí a touhou po zkáze.... celý text

Romány Fantasy
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Rise of the Horde , 2006


více info...

Přidat komentář

postoran-CZ
17.03.2023 5 z 5

Tak jestli má Thrall pět hvězdiček, tak jeho tatík nemůže zůstat pozadu. A lup tam Durotanovi plnou. Paní Christie Golden ten Warcraft prostě psát umí.
Děj nás provede tím, co se stalo na Draenoru, původní zemi Orků a jak se dostali do Azerothu. Dějově je první knížkou v příběhu Wacraftu. Ale nesmutněte, že máte již něco přečteno. Já mám za sebou 3 knížky (Den Draka, Vládce klanů, Poslední Strážce) a určitě to nevadí. :) Ale jestli chcete brát Warcraft knížky chronologicky, tak tady začínáte. A pokud tady začínáte, tak Christie Golden vám ukáže, že se oplatí sehnat i další knihy a ponořit světa Warcraftu nejen skrze obrazovku počítače, ale i skrze knihy, kde se budete setkávat se "starými známými".

ArkAngel
17.02.2023 3 z 5

Přírodní a kmenový národ orků je jednoho dne sveden démony, kteří je poštvou proti mírumilovným a vyspělým draenei. Přírodní magie je nahrazena temnou, k moci se dostávají diktátoři a dříve rozumný národ se proměnil v krvelačné bestie, které se neštítí zabíjet nevinné ženy a děti. Zrod Hordy skvěle ukazuje rozklad společnosti, jež může způsobit jediný člověk se sladkými slovy o budoucnosti. Je to vlastně celé smutné a také nechutné, stejně tak onen vyvolaný konflikt s draenei, který by se dal vyřešit jednoduchým dialogem, kdyby tu nevládla arogance a orkové byli ochotni poslouchat.


NovotnyJan
13.09.2022

Tak tu máme další fantasy knížku ohledně World of Warcraft.Knížka se mi dost líbila a hodnocení knihy je dle mě přiměřené výkonu autora, který to napsal. Ted už k obsahu. Orkové žijí souladu s přírodou a udržují mír s rasou Dreanii, pak ale přijde Plamenná legie a vše jde opačným směrem. Moc se omlouvám za to, že jsem snad neprozradil budoucím čtenářům moc.A přeji všem příjemné čtení.

JohnRPayne
18.04.2022 5 z 5

Hraju WoW Classic a s příchodem TBC jsem se začetl i do své první knihy z tohoto světa. A hned musím dát za pět, protože i když jsem věděl jak vše dopadne, zaujalo mne to.
Je to psáno skoro až jako historická faktografie, skoro. Popis zrodu Hordy a důvody její zkázy jsou smutné a lze poznat korelaci s naším světem - jednoduchým úpadkem k nenávisti, i invazi násilných jednoduchých tvorů do civilizovaných a mírumilovných národů.
Za mě super a budu číst další od Golden.

Radesan
13.08.2021 4 z 5

Co se týče doplnění informací k příběhu a vlastně tak nějak zabroušení i do původního příběhu ke stařičkému warcraft 1 je kniha skvělá a ukazuje spoustu důležitých událostí. Za mne jako za fandu strategií, nikoli Wowka jako takového, doporučuji :-)

Waldhans
04.08.2021 5 z 5

Jeden z nejlepších příběhů ze série Warcraft knih. Je to úvod do světa orků a draenei, velmi čtivě popsaný příběh.

Věřím, že krom skalních fanoušků Warcraftu zaujme také spoustu fantasy nadšenců.

Vjeerus
06.05.2021 4 z 5

Příběh o tom, jak je lehké zmanipulovat národ, který do té doby žije izolován a v míru. Christie Golden to umí napsat a "prodat", takže jí ten příběh opravdu věřím. Kniha je čtivá, dovídáme se, co se opravdu stalo, než horda vtrhla do války s lidmi. Je to opravdu povedené fantasy a kdo hrál hry, je potěšen, jak poznává několik oblastí, kdo viděl film, tak dostane jakýsi prequel. A kdo je WOW nepolíben, i tak si příběh užije, neboť velmi poutavě popíše historii orků a draenei. Na tak malou knihu tam toho je opravdu dost a na nudu není téměř prostor. Setkáme se s mnoha intrikami, nezlomným přátelstvím, silným duchem a velkou zodpovědností, ale také s přílišnou hrdostí a touhou po moci. A sepsané je to tak dobře, že to nepůsobí strojeně.

Luigi1
06.02.2021 5 z 5

Další čtivá kniha která se mi opět líbila.Opět za pět doporučuji

Lisa_Flames
21.10.2020 4 z 5

Krásně napsaná kniha, nevěřila bych, že mi může můj pohled na orky ještě více utvrdit.... a taky i to, proč bych s Hordou nesympatizovala. :D

Palorizek85
30.03.2020 5 z 5

Výborná kniha, která popisuje jak se orkové nechali vmanipulovat do války mezi prastarými a pouze jeden kmen se nenechal obalamutit. Čtivé a poměrně rychle navazující. Mohu jen doporučit každému fanouškovi Warcraftu.

adam5955
06.11.2019 5 z 5

Vyborne napsano. Kniha nadchne i cetenare nehrajici WoW. Je to napinave, krasne popisne a neni to zdlouhave. Hrac si to precist musi a milovnik fantasy by mel :)

Sylvanas
18.09.2019 4 z 5

Zrod Hordy je nejlepší Warcraft knížka, kterou jsem zatím četla. Příběh byl skvělý sám o sobě, a navíc zachycoval rozsáhlou část historie, což mu ještě přidalo na zajímavosti.

Zaarashi
11.09.2019 5 z 5

Chystám se přečíst i ostatní knihy z Warcraftu. Tahle byla první a moc se mi líbila. Po všech těch hodinách na PC u WoWka mi konečně někdo pověděl co a jak bylo ????

PatrikWaldhans
08.08.2019 5 z 5

Nádherně sepsán příběh orků. Peckový úvod do série knih i her Warcraftu. Četl jsem ji vícekrát a stále se k ní rád vracím.

Jerremy73
14.12.2018 5 z 5

Celkem pěkně přeloženo. Spád, zápletka, děj, výsledek. Určitě se k ní vrátím :)

Pan_Skala
05.10.2018 5 z 5

Perfektně čtivě popsaný zrod Hordy. Je pravda, že když člověk zná už nějaké reálie tak si to více užije a přibude mu více "jaj" okamžiků, kdy si určité vlastní vědomosti propojí s knihou. Já mohu jen doporučit a sám se přesunout na další knihu v sérii

B-artX
21.08.2018 4 z 5

Mimo film je svět Wowka pro mě veliká neznámá. Byla mi doporučena tato knížka, pro začátek s tímto světem a jsem spokojen. Jako takové uvítání do tohoto světa určitě super. Příběh měl slušné tempo a docela bavil. Svět jako takový byl super, ale postavy příliš neohromily. Knížka jako taková je napsána velmi čtivě a pěkně, což je asi největší plus knihy. Trošku zbytečné mi přišli Thrallovy promluvy, vždycky na začátku kapitoly, které měly skoro pořád stejnou myšlenku, jak toho strašně litujou a tak, což mi přišlo takové monotónní. Celkově jde ale o zajímavou knížku vhodnou pro začátečníky. Takových 82%.

SedllY
10.08.2018 4 z 5

Vznik Hordy hlavně z pohledu Durotana(otce Thralla). Pro fanoušky Warcraftu super, samé známé postavy. :)

Svářeč
02.01.2018 5 z 5

Předchozí Warcrafty se mi li líbily (i když je to už nějaká ta doba), takže jsem předpokládal, že nebude problém ani se Zrodem Hordy. Ovšem jeho kvalita překvapila i mě. Vážně, tohle je fakt perfektní epická fantasy, tak jak ji máme rádi. Plno bitev, krve, sympatických hrdinů, k tomu zkušená Christie Golden, která si to pohlídala a veškerý potenciál knihy bezezbytku využila. Pokud máte epickou fantasy rádi, je tahle kniha pro vás povinnost (znalost Warcraftu není vůbec nutná), pokud proti ní nic nemáte, zkuste to, Zrod hordy patří v tomto žánru mezi špičku.

NemmamSlov
24.12.2017 5 z 5

Dalsia cast pribehu za mnou a ako to uz byva u Warcraft pribehu zase nesklamala. Pribehy Hordy mam obzvlast rad, aj ked musim priznat, ze mi bolo Drenaiov luto. Dozvedame sa tu o zivote Durotara a ttosku aj o Velenovi, drenaiskom prorokovi

Štítky knihy

WarCraft herní adaptace

Autorovy další knížky

Christie Golden
americká, 1963
2010  87%Zrod Hordy
2010  78%Arthas: Zrod krále Lichů
2004  89%Vládce klanů
2011  80%Za temným portálem
2016  78%Durotan

Kniha Zrod Hordy je v

Právě čtených8x
Přečtených658x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených41x
Knihotéce226x
Chystám se číst63x
Chci si koupit46x
dalších seznamech4x