Pouštní přísaha

Pouštní přísaha https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/392093/bmid_poustni-prisaha-sGz-392093.jpg 4 40 10

Assassin's Creed série

< 10. díl >

Série Assassin's Creed - 0.5 Videoherní série Assassin’s Creed „navštívila“ spoustu historických období, ale tentokrát se podíváme do tak dávné historie, že Ubisoft musel logo Assassin’s Creed rozšířit o slovíčko Origins, kterým naznačuje, že se podíváme tak daleko, kdy ještě asasíni a templáři neexistovali. Egypt, 70 p.n.l. Zemí se plíží nemilosrdný zabiják. Jeho úkolem je vypátrat a zničit poslední členy starověkého řádu Medžajů – vyhladit pokrevní linii. Mírumilovnou Síwu znenadání opustí její ochránce, který na místě zanechá svého mladého syna Bayeka. Ten má spoustu otázek na budoucnost a snaží se dát svému životu nějaký smysl, vyrazí proto hledat odpovědi a během své bouřlivé cesty podél Nilu a skrze celý Egypt bude muset čelit řadě nebezpečí a odhalit tajemství Medžajů.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Desert Oath: The Official Prequel to Assassin's Creed Origins , 2017


více info...

DraculasLady
DraculasLady
21.07.2023 2 z 5

(SPOILER) Z mého pohledu zatím nejslabší díl z celé série... Vůbec jsem se nedokázala vžít do děje a ani se spojit s žádnou z postav. Přehršel namyšlenosti, absence pokory, postavy, které všechno ví a znají ale "nesmí" nic říkat, jen naznačovat... Zázračné porozumění si otce se synem ve chvíli, kdy jeden z nich umírá. Nebo že by mi nakonec vadilo i prostředí, ve kterém se příběh odehrává? Egypt si člověk přeci jen představuje trochu jinak...

Sybelle
Sybelle
19.05.2023 3 z 5

Děj se odehrává před samotnou hrou AC origins. Je to pěkný úvod do hry, ale i jako samostatný příběh se dobře čte. A to i bez znalosti herního prostředí nebo světa AC. Zavede čtenáře do doby Bayekova a Ayina dospívání. Samotný příběh má jasnou dějovou linku bez odboček. Bylo to příjemné čtení na večer nebo když byla chvíle klidu.


xbenakk
xbenakk
16.08.2022 3 z 5

Knížka není žádné veledílo, ale rozhodně si své místo v knihovničce nadšenců a milovníků assasínů najde. Dějově žádné velké zvraty, ale má solidní základ. Jde o poměrně lehké čtení, které rozhodně neurazí a ukáže Bayeka jako s odpuštěním mladého, namachrovaného a důvěřivého troubu, který je ale pro své přátele a rodinu hrozbou, protože je nevědomky přivádí do nebezpečných situací. Jeho protivníka naopak musí čtenář pro jeho systematičnost skoro obdivovat. A Aya? Ta je tak trošku záhadou, ostatně jako jakákoliv inteligentní žena. O jejím původu se pak člověk více dozví v DLC Odkaz první čepele ve hře AC Odyssey.

heja
heja
18.12.2021 4 z 5

Ako nadšený fanúšik hier série Assassin´s od samotného začiatku a prvej časti musím povedať, že každú hru a knihu doslova hltám. Príbeh Bayeka ma dokonalo pohltil a priznávam, že som ju prečítala rýchlejšie ako som čakala. V porovnaní s hrou mi kniha obsahovo príde chudšia, či už tým, že niektoré časti neboli zhodné, no hlavne, príbeh je ochudobnený o obrovské množstvo "obrazov". Chýbajú mi napínavé boje na mori, práca s Kleopatrou, návštevy v Alexandrii. Rovnako mi prekážali aj skoky v pohľadoch a časoch, človek, ktorý nehral hry a nepoznal postavy už predtým by sa mohol veľmi jednoducho zamotať. Napriek tomu kniha ako taká bola fajn, užila som si ju ako aj ostatné knihy od Bowdena. Avšak, srdce oddanej fanúšičky a milovníčky týchto hier mi nedovolí dať plných 5 hviezdičiek.

Igwarr
Igwarr
09.07.2021 4 z 5

Ako celok táto kniha nebola zle písaná. Musím priznať, že ma bavilo ju čítať. Bolo zaujímavé znovu byť po boku Bayeka. Avšak musím povedať, že občas ma zarazilo, že niektoré detaily mi nie úplne súhlasili s tým, čo bolo uvedené v hre Origins.

HockeyGirl
HockeyGirl
05.10.2020 4 z 5

Další díl asasínů, který jsem četla. Už jsem přečetla všechny díly předtím a všechny se mi líbily moc. Tato kniha mne zaujala, byla akční, pořád se tam něco dělo a nenudila jsem se moc. Příběh Bayeka jsem "hltala" jedním dechem a byla jsem zvědavá, jak příběh dopadne. Hru jsem nikdy nehrála, takže jsem byla překvapená, jak vše dopadlo. Dávám 4*, protože některé pasáže byly zvláštní anebo se mohly více rozvinout, ale jinak super čtení.

StarPopcorn
StarPopcorn
22.05.2020 5 z 5

Poslední Bowdenův díl a sice mě tohle období Asasínů moc nezajímalo, ale tahle kniha byla fakt dobrá

Atlantis
Atlantis
14.02.2019 2 z 5

Slabá kniha pro slabou hru. Nesmyslné časové skoky, které zpočátku lehce zmatou a na konci nedávají naprosto smysl. Vlastně ano, jeden smysl mají. Bez nich by totiž kniha nemohla navázat hrou.
Pouštní přísaha vlastně dělá pouze jednu věc správně - máte chuť si Assassins Creed Origins znovu nainstalovat a zahrát. Nedělejte to ale.

KubaHanzelin
KubaHanzelin
06.01.2019 4 z 5

Znatelné zlepšení po Podsvětí, kniha krásně plynula a nabudila mě abych dal Origins druhou šanci:) místy zamrzely chyby v překladu

Fantasysvet
Fantasysvet
25.11.2018 4 z 5

Začiatok je pomalý, nejakú dobu sa ťahá, kým sa všetky postavy lepšie predstavia. Zaostrené je aj na vzťah Ayi a Bayeka, čo dej taktiež o niečo spomaľuje, v tomto prípade je to ale vítane. Ich vzťah je vykreslený na výbornú a miestami sa dá povedať, že je tým hlavným aspektom knihy. Pomalý začiatok a zoznamovanie však spôsobuje aj veľké množstvo rôznych, mimochodom, originálnych postáv a prepínanie medzi Bayekovým pohľadom a nepriateľovým, takže čitateľovi trvá dlhšiu dobu, kým si to v hlave všetko urovná.

Assassin's Creed knihy neboli nikdy nejak komplikované. Zamerané predovšetkým na základňu hráčov vždy išlo o ľahké oddychové čítanie. Dej však nie je predvídateľný, ako to niekedy býva zvykom, dokáže vás udržať v napätí. Záleží však na čitateľovi, ako sa k dielu postaví a čo od neho očakáva. Pre hráčov je to určite dobrá kniha, pre skúsených čitateľov je Pouštní přísaha na tom už o niečo horšie. Absencia zložitejšieho jazyka a všeobecné jednoduché písanie môže miestami navodiť neuspokojivý pocit. Pretože som fanúšička AC série, ale zároveň čítam niekoľko kníh za mesiac, či už pre recenzie alebo len tak, prišla mi Púštna prísaha o trošku slabšia ako iné Bowdenove počiny. Nečítala som ich však úplne všetky, aspoň zatiaľ nie.

Štítky knihy

herní adaptace Assassin's Creed

Autorovy další knížky

Oliver Bowden (p)
anglická, 1948
2012  82%Tajná křížová výprava
2011  79%Bratrstvo
2014  86%Černá vlajka
2013  84%Opuštěný
2015  86%Jednota

Kniha Pouštní přísaha je v

Právě čtených1x
Přečtených55x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených3x
Knihotéce105x
Chystám se číst44x
Chci si koupit32x