Arizonský Ames

Arizonský Ames https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/47324/arizonsky-ames-47324.jpg 4 19 5

Starý traper Cappy Tanner se na podzim vrací do své chaty v kotlině Tonto,Arizona.Při návštěvě přátel Amesových se dozví,že jejich dcera Nesta má před svatbou se Samem Playfordem.Její bratr dvojče Rich Ames má o ní starosti,protože flirtovala s Lee Tateem.Nastalé komplikace vyřeší zastřelením Tatea a musí opustit Tonto a stane se známým Arizonským Amesem.... celý text

Literatura světová Dobrodružné
Vydáno: , Novina (Praha)
Originální název:

Arizona Ames,1932 , 1933


více info...

Přidat komentář

Luigi1
29.05.2022 5 z 5

Po zastřelení Tatea se Rich stává psanec,musí opustit Tonto.

Storm.b
02.04.2016 1 z 5

Zklamání. Arizonský Ames - hlavní postava - je takový ten typický zástupce dobra, neomylný a počestný, až to bolí (dokonce i na western). Vždycky všechno ví, vždycky všechno spraví, vždycky je lepší než všichni ostatní. Přichází jako bůh a ve jménu dobra zabíjí padouchy, kteří nejsou tak trochu zlí a tak trochu dobří - jako klasičtí homo sapiens - nýbrž za každých okolností příšerně zlí, ba jsou to přímo monstrózní ďáblové z pekla. A o tom tato knížka je. Ames nakonec všechny zloduchy bez mrknutí oka zmasakruje, najde si holku a konec.
Pozitivum: v některých částech docela pěkné dialogy.


pejty
13.02.2016 2 z 5

Od Greye jedna z těch horších knížek. Kniha totiž je spíš jen soubor několika povídek o Arizonským Amesovi. Bohužel to jsou ale povídky velmi rozvlekle napsané a chybí tu jakýkoli náznak napětí. Příběhy jsou všechny napsány ve velmi poklidné atmosféře a když už to vypadá, že se něco semele, tak to autor přeskočí a pak vypraví jakoby z doslechu, což mi pokazilo zážitek z knihy.

Francoa
03.03.2013 5 z 5

Kniha Arizonský Ames je stejná jako většina Greyovek,nádherná příroda,vystižené charaktery postav a stupňující se napětí a přesto je trochu jiná.Styl psaní je stejný,tak že se dá lehce poznat,že autorem je Grey,ale jelikož Rich Ames po zastřelení šerifa Stringera a hlavně Lee Tatea,který by zase mohl mít špatný vliv na jeho sestru Nestu.Tímto činem zachránil manželství Nesty a Sama Playforda.Je nucen opustit kraj Tonta v Arizoně.Jeho střelecké umění a smysl pro spravedlnost určuje jeho další životní dráhu.Nikde nevydrží dlouho a putuje v různých státech od ranče k ranči.Dostane se i mezi zloděje koní a zase vše správně vyřeší.Nakonec po 13 letech putování skončí ve státě Colorádo v Bouřném údolí,kde konečně najde děvče podobné v lesčem jeho sestře Nestě.Konec je stejný jako ve většině westernů Zane Greye a s podobně napsaným příběhem jsem se v jiných westernech jiných autorů westernů nesetkal a to jsem jich dříve přečetl habaděj.Je zajímavé,že Grey v příběhu ve zkratce zmíní knihy Do posledního muže,Doupě uchvatitelů a Divý plamen. Kniha Arizonský Ames byla zfilmována v roce 1937 ve studiu Paramount v hl.r. Gilbert Roland a Marsha Hunt,promítáno pod názvem Thunder Trail.

Longy
01.02.2013 3 z 5

Klasický Grey sklouzávající od westernu spíše do poloh jemně červené knihovny z Divokého západu. Dosti tuctová knížka, má mnohem lepší (Hřmící stádo, Betty Zane).