Ani omylom

Ani omylom https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/400705/mid_ani-omylom-rDi-400705.jpg 4 139 51

Režisérka Sidney Ryanová odštartovala najsledovanejší dokumentárny seriál v televíznej histórii. Hľadá v ňom odpoveď na jedinú otázku: Zavraždila pred desiatimi rokmi Grace Seboldová svojho priateľa, alebo je len obeťou okolností a nedôsledného policajného vyšetrovania? Grace strávila celé roky vo väzení a márne upozorňovala na svoju nevinu. Po toľkých rokoch záujem o jej prípad ochladol a ona v zúfalej snahe dokázať pravdu požiada o pomoc Sidney. Režisérka postupne odhaľuje prekvapujúce dôkazy, naráža na mnohé nezrovnalosti, ktoré sa počas vyšetrovania prehliadli. Dokument vyvolá búrlivé reakcie divákov a pod ich nátlakom polícia prípad opätovne otvorí. Ale keď sa seriál blíži do finále, Sidney dostane list, v ktorom ju pisateľ upozorňuje, že sa fatálne zmýlila a všetko je celkom inak. Sidney práve presvedčila svet, že Grace je nevinná. Naozaj dopomohla na slobodu vrahyni? Zavŕta sa hlbšie do Graceinej minulosti a vrstvu po vrstve odhaľuje podvod. Ale ako sa Sidney dostáva k jadru, ocitá sa pred rozhodnutím, či vypátranie pravdy naozaj stojí za to, aby riskovala kariéru a najmä život.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Don't Believe It , 2018


více info...

Přidat komentář

Lucy
24.11.2023 4 z 5

Kniha je určitě čtivá a napínavá. Jen mě trošku vadilo něco, nevím co, že Grace z pocitu viny nechá kosit snoubence? Jako trošku mi neseděla a pak ten konec?? Nechci prozrazovat, ale jako vážně , někdo kdo Vám pomůže z vězení...... a pak kamarádka to odnese? ...No to mi vadilo. Ale kniha je poutavá- na přečtení doporučuji, četla jsem skoro v kuse jen prostě ten konec mě trochu naštval. A jen k dolejšímu hodnocení Charlie Donlea je spisovatel, né spisovatelka :-)

Brembelik745
04.08.2023 5 z 5

Velmi čtivá a poutavá detektivka. Děj probíhá ve stylu hledání důkazů pro televizní reportáž, zkoumání jestli Grace je opravdu vrahem nebo ne..... Kvůli reportáži je nutné prozkoumávání starých důkazů a hledání nových což je vždy velmi zajímá část příběhu .. Kniha se četla velmi rychlé. Konec je dost překvapující i když to jak to ve skutečnosti bylo jsem tušila víc jak půl knihy, ale stejně samotný závěr byl dost nečekaný.... Knihu moc doporučuji, spisovatelka píše opravdu skvěle.


Vlaďkaa4
09.06.2023 4 z 5

Četlo se to dobře, a rozhodně jsem nevěděla kdo je vrah nějak moc brzo. Konec je dost otevřený.

jasmína
18.12.2022 1 z 5

Mám to s touto knihou stejně jako micha-ella , a také naprostý souhlas s komentářem od Hella. ¨

Proto nyní čtu knihu od mé oblíbené spisovatelky Kelly Rimmerové, a od začátku se mi kniha líbí, a nevadí mi ani přecházení z minulosti do současnosti.

Gibis
01.09.2022 5 z 5

No pecka, líbilo se mi to moc. A ten konec? No každopádně to dopadlo úplně jinak, než jsem očekávala a chvíli jsem události z posledních kapitol rozdýchávala :)

HanaNov
31.08.2022 4 z 5

Milé překvapení, nic jsem od toho nečekala a WAU - není to sice takové to, co vás úplně sejme, ale určitě si to zaslouží pozornost.
Kniha je psaná hodně čtivě - proložení scénáři k dokumentu a zároveň zápisy ze soudních jednání, to je úplná paráda. Postavy i jejich jednání a motivace, to všechno je naprosto uvěřitelné. A co je úplně nejvíc - autor vás 2/3 knihy pěkně vodí za nos a vy mu prostě nic netuše sednete na lep (teda aspoň já a to se považuji za docela zkušeného čtenáře:-D). To si tak čtete docela příjemný thriller, který pomaličku odhaluje, jak to vlastně všechno tenkrát bylo a nečekáte absolutně žádné překvapení, a najednou poslední třetina knihy ten poklidný a rádoby předvídatelný děj zboří jak domek z karet. A poslední kapitoly už jsem četla s otevřenou pusou, protože který autor má dost odvahy na to, aby zabil........ (kdo četl, tak ví)???

micha-ella
14.08.2022 2 z 5

Já jsem se touto knížkou prokousávala s přestávkami, roztrhaný děj a pauzy ve čtení mě nutily se vracet a ke konci jsem s tím sekla.

Jancas.s
08.08.2022 5 z 5

Přečteno na jeden zátah - začátek navnadil a konec? Ten překvapil zaručeně, hodnotím jako povedené.

evik_svistik
18.04.2022 5 z 5

Naprosto parádní napínavý příběh. Četlo se to samo, moc povedené.

ThrillerLove
23.12.2021 5 z 5

Tohle byla první kniha, který u mě vyvolala úplný wow efekt tento rok co se thrilleru týče. Velmi uvěřitelné. Máte dojem, že je to skutečný příběh. No, ale opak je pravdou. Reportáže dobře propracované. Konec jsem úplně takový nečekala. Hodně čtivé

Leena
06.08.2021 2 z 5

Nevěřila jsem této knize od začátku do konce:-(
A ten překombinovaný konec to totálně zabil.

jarmila7388
11.06.2021 2 z 5

Ne,ze by mně nebavila, ale když uź se tam připlet další detektivní Guis.Tak tím se to ještě víc zamotalo.A tím to bylo zdlouhavé.Za mně průměrná kniha

Aghatte
21.04.2021 2 z 5

Mě to moc nebavilo.
Na začátku to vypadalo slibně, hlavně kapitoly psané kurzívou, samotné natáčení ani vysílání mě nijak nezaujalo. Brzo mi došlo, kdo je pachatel a proč, jen jsem nevěděla jak a čím, a hlavně, jak se tam a zpět (nepozorovaně) dostal. To vlastně nevím doteď . Ale možná jsem příliš přeskakovala.

SilvieSisinka
02.03.2021 5 z 5

Skvělá detektivka na přečtení.Zamotana až až.Dukazu plno a stejně mají problém zjistit pravdu.Konec mě opravdu překvapil.

Januli
24.02.2021

(SPOILER) Jo tohle by šlo ???? i když jsem celkem rozčarováná. Většinou nejsme zvyklí, že hlavní hrdinka zemře a tady se stalo. A vrah nebyl potrestán. Tím mě příběh dost šokoval, překvapil ale i tím, že je to jinak než obvykle bavil. Bohužel ne vždy spravedlivost zvítězí.... A co mi vrtá hlavou ... byl Sidniin otec vinný nebo ne? Příběh byl obohacen bývalým detektivem Gusem a i ten mě svou ironii a protivnosti bavil. Dobrá kniha, od, nelituji času stráveného u ní.

Katania
06.02.2021 5 z 5

Napínavé a originální! Doporučuji.

Ophelie
05.11.2020 3 z 5

Kniha se mi líbila, i když rozhodně nic extra to nebylo... Četlo se to celkem fajn, ačkoliv mi to občas přišlo takové zdlouhavé, bez pořádného napětí. Něco tomu prostě chybělo, ale rozhodně bych knihu nechtěla úplně hanit. Zajímavé bylo zpracování příběhu - prolínání vyprávěného děje a dokumentu. Po půlce už jsem tušila, kdo byl vrah a trefila jsem se se ;-), takže žádný veliký efekt překvapení na konci se nekonal. Knihu bych ale za "strhující, napínavou a návykovou" neoznačila. Za mě spíše takový průměr.

Hejkalka
22.06.2020 1 z 5

Tak tohle byl děs. Docela brzy bylo jasné kdo a proč. Celý zbytek knihy mi lezla na nervy zabedněnost a zaslepenost postav. A ten konec? Grace bych fakt chtěla mít za kámošku...

Nerada nechávám knihy nedočtené, snažím se dát každé šanci, že mě třeba ještě zaujme. Ale nebýt, díky karanténě, prodloužené výpůjční doby z knihovny, tuto bych nedočetla.

Pavlína2019
18.06.2020 1 z 5

Těšila jsem se na knihu dlouho, ale mrzí mě, že mě nebavila. Spousta nudných a zdlouhavých pasáží. Prostě mi tento styl nevyhovuje. Ale děj, nápad, myšlenka - rozhodně zajímavá.

Termina
15.06.2020 3 z 5

Průměrný čtenářský zážitek :) DÍK!