Dlouhé stíny

Dlouhé stíny https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/432330/bmid_dlouhe-stiny-M9L-432330.jpeg 4 154 49

Pravda se lehko přehlédne, i když ji máme přímo před očima. Rory Mooreová má zvláštní schopnost najít a poskládat detaily, které ostatním unikají. Proto je velmi úspěšná při řešení vychladlých případů násilných trestných činů. Při vyklízení právnické kanceláře svého zesnulého otce narazí na případ starý desítky let, který dosud nebyl uzavřen. V horkém létě 1979 v Chicagu beze stopy zmizelo pět žen. Lidský predátor s přezdívkou Zloděj po sobě nezanechal žádné tělo ani vodítko. Policie tápe, dokud neobdrží zásilku od záhadné ženy jménem Angela Mitchellová, které se podařilo odhalit jeho totožnost. Ale dřív než ji stačí vyslechnout, Angela zmizí. Rory se vydává po Angeliných stopách a odkrývá jedno šokující odhalení za druhým. Zjišťuje, že minulost zdaleka není mrtvá, a málokdo je tím, kým se na první pohled zdá být.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Some Choose Darkness , 2019


více info...

Přidat komentář

Kaja1
11.07.2023 5 z 5

Knihu začnete číst a už vás nepustí. Obdivovala jsem Rory, to, jak se při svém psychickém onemocnění, poprala se všemi problémy, které ji osud do cesty připravil.

kramlinka88
27.06.2023 5 z 5

Knihu jsem četla v rámci knižní štafety :-)
Příběh byl velmi chytlavý a čtivý :-)
Není to žádný x-set stránkový román, ale na cca 250 stránkách dostaneme vše :-)

Dostaneme detektivku, thriller a zároveň psychologicky laděný příběh s hlavní postavou Rory, která je velmi inteligentní a zároveň tak trošku podivínka :-) Je to složitá osobnost s autistickými sklony, kterou prostě musíte mít rádi :-)

Prolíná se nám zde v krátkých kapitolách minulost s přítomností, což já mám osobně moc ráda. Děj je díky tomu svižný, nejsou tam žádné šíleně dlouhé popisy všeho možného, ale můžete se soustředit pouze a jen na to, jak to všechno bylo a kdo za tím vším stojí :-)

Na to, že je to první díl série, tak opravdu skvělý rozjezd :-) A moc se těším na další díly s tajemnou a originální Rory v hlavní roli :-)


martina2540
23.05.2023 5 z 5

Kniha se mi moc líbila, doporučuji ji

Janík511
06.04.2023 5 z 5

Tak tohle se povedlo. Líbila se mi.

Brembelik745
01.04.2023 5 z 5

Velmi povedená kniha. Líbilo se mi prolínání minulosti a přítomnosti. Děj drobet prekombinovany, stačila by linka zmizení žen... Ale i tak kniha se mi moc líbila, četla se jedním dechem. Styl psaní jednoduchý, postavy sympatické....Za mě plných 5*

HanaNov
10.11.2022 3 z 5

Čekala jsem víc.. Vlastně se dalo už podle několika prvních stran naprosto přesně odhadnout, kam bude příběh směřovat a kdo je kdo. Zkušenější čtenář si dokáže seskládat celý obrázek velmi brzy, ale čte dál, protože čeká na ten zlomový zvrat - jenže ten nepřijde.
Takže na první dobrou poměrně příjemné čtení, které neurazí, nenadchne a za pár dní zapadne mezi ostatní tuctové knihy s podobným tématem.

soukroma
17.04.2022 3 z 5

Překombinované, předvídatelné a převelice málo uvěřitelné. Mizerný jednoduchý styl, bez budování skutečného napětí, pouze s opakujícími se indiciemi pro nepozorné čtenáře. 50%

putpuda
03.04.2022 4 z 5

To bylo dobré;). Dobře se četla, mám ráda prolínání současnosti a minulosti,takže za mě super. Těším se na další díl.

Pavlina50
17.01.2022 5 z 5

„…nic tě nemůže vyděsit, pokud to nepřipustíš…“

Toto čtení s novou a zajímavou ústřední postavou – mírně autistickou Rory jsem si opravdu užila.
A to i přesto, že indicií vedoucích k průběžným dějovým zvratům nám autor servíroval od začátku knihy dost a dost - ať už v popisu a charakterech postav nebo v drobných poznámkách jen jakoby mimochodem poznamenaných. Připadalo mi, že čtenář je téměř vždy o krok dopředu než postavy v knize a že to byl snad autorův záměr. Nicméně na to, jak všechny tyto docela jasné a předvídatelné střípky autor skloubí v jeden logický a navazující celek, jsem nepřišla, takže příběh mě držel v napětí až do úplného konce. Snad jediné, co mi na knize trochu vadilo, byla cesta, jak Rory přišla na vcelku nejzásadnější informaci vedoucí k závěrečnému odhalení případu. To, že ji na správnou cestu a vyřešení přivedly sny, není pro mě to pravé ořechové. Na to byl příběh až moc reálný. Snad si sám autor s tím nevěděl rady, tak použil toto klišé z jiných literárních žánrů…netuším.
Ale jinak se mi to celé opravdu líbilo.
Střídání časových a dějových linek bylo dostatečně přehledné, moc chválím i formu výtisku knihy obsahující výrazné a oddělené odstavce, krátké kapitoly, které nutí knihu neodkládat, příjemný je i výběr a velikost písma i samotná velikost knihy, která úplně vybízí k položení na peřinu v posteli před spaním.
Celkově je to dost povedený začátek nové série…snad dojde k pokračování…přece jenom tam zůstala jedna velice otevřená a nevyřešená záležitost.

Majuš333
30.12.2021 5 z 5

Výborná kniha, vrele doporučujem :)


„Pravdu je lehké přehlédnout, i když ji máme přímo před očima.“

jefff
28.12.2021 3 z 5

První polovina knihy mě vůbec nebavila. Hlavní postava mi nesedla a ani příběh mě moc nezaujal. Ale jak se rozjelo pátrání v retro lince, docela mě to chytlo a konec byl fakt napínavý. Celkově ale pořád nic, k čemu bych se vracel.

Simona838
31.10.2021 5 z 5

Skvela detektivka, napinava, ctiva. Doporucuji. Precteno jednim dechem. Skvela jizda.

Jiparis
14.09.2021 5 z 5

Citlivá a zranitelná hlavní hrdinka, která se musí vyrovnávat nejen s vlastními běsy, ale i s dědictvím minulosti, o kterém neměla tušení. Děj se zajímavě proplétá s minulostí a spěje k finálnímu rozuzlení, které je trochu předvídatelné, ale vůbec to neubírá na čtivosti.

vera4669
09.08.2021 4 z 5

Moc povedené krimi .. krátké kapitoly a prolínání minulosti se současností nutily číst dál a dál a najednou konec :-) Vím, že další díl si určitě ujít nenechám

IHT
31.07.2021 3 z 5

Nebylo to zle, ale ruku na srdce, nebylo to ani prilis dobre. Napad zajimavy, lec "prokouknout" se dal nekde v pulce knihy. Nektere pasaze mi prisly vydrene (opakujici se seznam obleceni Rory, upozorneni na cerveny jil), ci zamerne pridane pro "zmateni" ctenare (poznamka o alergii na repelent a chozeni do garaze hostitele a rada dalsich).

Pája699
16.07.2021 4 z 5

Kniha se četla skvěle. Prolínání minulosti s přítomností nemělo chybu. To se mi vždycky líbí. Sympatická Rory a její přítel Lane mi sedli. Jen mě trošku zklamalo, že nebyl vyřešen případ, na který byla Rory najatá. Že by v příští knize?? Necháme se překvapit .-)

dencazrnu
18.06.2021 5 z 5

Na knihu jsem narazila více méně náhodou a jsem opravdu nadšená. Velmi poutavý příběh, ve kterém se prolíná přítomnost s minulostí i různé pohledy postav. Za mě velká paráda a doufám, že se dočkáme nové série. :-)

lucakuca
08.06.2021 4 z 5

Jako balíček chipsů! Ochutnáš lupen a přímo sežereš celou knihu! :-)

Racík
24.05.2021 5 z 5

Výborný začátek nové detektivní série. Napsané čtivě, uvěřitelně, ale napínavě, nechybí psychologická linka, zvraty. Není to překombinované a přesto vás příběh udrží v napětí, odhadech... na konci se vše propojí, pospojuje. Řadu věcí máte během čtení před sebou, ale jistotu nemáte. Těším se na pokračování a doporučuji k přečtení.

jarmila7388
14.05.2021 2 z 5

Mohlo to bejt drsnější víc o těch vraždách.