Anežka z Kuenringu

Anežka z Kuenringu https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/503430/bmid_anezka-z-kuenringu-dYk-503430.jpg 3 17 7

Když se mladý český kralevic Přemysl Otakar II. ožení s téměř o třicet let starší vévodkyní Markétou Babenberskou, je tento diplomaticky dojednaný sňatek považován za oboustranně výhodnou politickou dohodu. To však platí pouze do chvíle, než začne být jasné, že Markéta budoucímu českému králi nedá dědice. Tehdy se na scéně objeví krásná a vzdělaná Anežka ze starobylého šlechtického rodu Kuenringů... celý text

Přidat komentář

anezka1711
22.04.2024 3 z 5

Ten konec byl pro mě nespravedlivý :((

lenyleny
28.02.2024 3 z 5

Romantický příběh s historickým pozadím . Ale nějak moc mne nenadchl .


katka134
19.01.2024 4 z 5

Známý příběh z historie o velké lásce se četl hezky, ale zpracování J. Černé se mi líbilo víc.

Havrnka
09.01.2024 5 z 5

Opět hezký náhled do naší minulosti.

zuzana2599
21.12.2023 4 z 5

Na ne mnoha stranách se zde odvíjí další z příběhů z české historie. I já bych se přimlouvala, že by knížka mohla být silnější, příběh víc propracovanější a delší ! Mám moc ráda ty okénka do české minulosti z pera Hany Whitton. Příběh o lásce Anežky z Kuenringu a českého krále Přemysla Otakara II., se krásně četl, líbil se mi a já se tak trošku vrátila v čase do 13. století... !

SSTknihy
04.12.2023 4 z 5

Pojďte a poslyšte dojemný romantický příběh velké lásky českého krále Přemysla II., řečeného Otakar a jeho milé Anežky z vlivného rakouského rodu Kuenringů. Příběh odehrávající se ve 13. století na území Českého království, příběh z doby, kdy se sňatky uzavíraly především pro potvrzení nároků na dobytá území a upevnění moci. I v takových časech ale dokázala vykvést láska, která překonala dvorské intriky, závist, zlobu, řinčení zbraní na bitevním poli i bolestné odloučení.
Hana Whitton ví, jak chytnout své čtenáře za srdce a zároveň jim zprostředkovat i trochu té historie. Dala bych plný počet hvězd, kdyby šel příběh trochu víc do hloubky, ale i tak to bylo moc hezké čtení. A vážně povedená obálka!... celý text

alnahu
28.11.2023 5 z 5

(SPOILER) Opět skvělý historický román českých dějin z 13.století.Příběh nás zavede na hrad Hainburg ,kde se konala diplomatická svatba mladičkého Přemysla Otakara II. a o třicet let starší Markéty Babenberské ,ta ale již ve svém věku nemůže dát budoucímu králi Přemyslu dědice.Aby nebyla vina na ní ,nařkla Přemysla,že je neplodný.Po delší výměně názorů a vzájemného obviňování s ním uzavřela sázku-zplodíli do roka syna s jinou ženou,pak je vina na její straně,Přemysl na tuto dohodu přistoupil.Tehdy se na scéně objevila Anežka z Kuenringu. Její vztah s Přemyslem přerostl v hlubokou lásku a zplodili spolu nejen syna ,ale i další děvčátka.A nakonec stárnoucí Markéta litovala této sázky ,která ohrozila i její výsostné postavení. Přiběh se odehrává v době o mocenské postavení a to bohužel postihne i Anežku a její děti.Jak uvádí autorka, příběh napsala podle skutečných událostí.Musim také pochválit krásnou obálku.