Andílkovo vánoční putování

Andílkovo vánoční putování https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/315945/bmid_andilkovo-vanocni-putovani-1Jn-315945.png 4 13 6

Nechte si vyprávět o vánoční pouti za přátelstvím, nadějí a štěstím. Vánoční ozdoby se pohupují na stromečku a nikdo netuší, jaké příběhy by mohly vyprávět. Krajkový Andílek, kterého před Štědrým dnem uháčkovala babička Ludmilka, se místo na stromečku ocitne na strastiplné cestě, aby našel ztracený domov a možná i něco cennějšího. Vydejte se s krajkovým Andílkem na dobrodružné putování ze dna tmavé nehostinné krabice za světlem a novým láskyplným domovem. V zasněženém předvánočním světě čekají na Andílka netušené překážky, ale také přátelská pomoc laskavé pavoučice Alice nebo veverky Terky. Zuzana Pospíšilová, oblíbená autorka desítek titulů pro děti, vypráví vánoční příběh o naději a přátelství, jehož půvab podtrhují ilustrace Zuzany Osako, úspěšné ilustrátorky, která v této knize představuje svou tvorbu pro děti.... celý text

Kattie
Kattie
02.12.2021 5 z 5

Nevím jak jiní, ale já na Vánoce potřebuji přesně takové příběhy. Příběhy, které jsou něžné, mají v sobě kouzlo, váhu ohleduplnosti a dobrý konec. Neobyčejná a výjimečná kniha nevzniká jen pokud je ve všech svých ohledech dokonalá, ale když to do sebe skočí a klapne. Všechno dohromady, včetně naladění a vkusu čtenáře. A u mě se tak stalo. Něžný a křehký andělíček pohladil svým příběhem nejen mě, ale i mého čtyřletého syna. Ilustrace knihu perfektně doplňují a jsou neotřelé.

zelena_zabicka
zelena_zabicka
01.01.2020 2 z 5

Zcela souhlasím s prvním komentářem, i mě se nápad háčkovaného andílka, který ztratil svůj domov, moc líbí. Ale když za s láskou uháčkovou vánoční ozdobičku dosadíte cokoli jiného, ten příběh rázem pozbyde svoji originalitu a stane se z něho jedno ze stovek putování a s ním spojených peripetií, na kterých je postaveno nespočet dětských příběhů. Je to takové, jak Slepička běží od studánky na ke švadleně, od švadleny k ševci atd.... Andílek putuje z místa na místo až už to začíná být takové unavující a už si přejete, aby už konečně došel cíle. Dětem se to sice vcelku líbilo, ale kdyby tam v podobném duchu bylo ještě o 2-3 kapitoly víc, myslím, že by to začalo nudit už i je. Je to zkrátka jedna knížka z mnoha od této autorky.


Damaj
Damaj
15.01.2018 5 z 5

Nádherná vánoční knížka.

triatlet
triatlet
26.12.2017 5 z 5

Milé adventní vyprávění o háčkovaném andílkovi. Jeho pouť od babičky Ludmilky k babičce Ludmilce je sice určena především dětem, ale potěší o dospělé.
Nápaditě je využit motiv skořápky.
Ilustrace Zuzany Osako navozují něžně uháčkovaný příběh.

katka9574
katka9574
18.12.2017 5 z 5

Četli jsme loni na dobrou noc, synovi se příběh moc líbil :-)

witiko
witiko
18.12.2017 3 z 5

Milá knížka, ale ničím zvlášť mimořádná. Dětem se líbila, mě trošičku nebavila. Snad jen ten základní nápad, kdy je hlavním hrdinou putující vánoční ozdobička, je velice pěkný a neotřelý.

Štítky knihy

pro děti od 4 let

Kniha Andílkovo vánoční putování je v

Přečtených21x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených1x
Knihotéce6x
Chystám se číst5x
Chci si koupit4x
dalších seznamech5x