Andělský strom

Andělský strom https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/525226/bmid_andelsky-strom-653c0e43ce2e5.png 5 36 9

O vánočních svátcích se na starobylém Marchmontském panství, zrenovovaném po devastujícím požáru, setkává širší rodina. Poprvé po dlouhé době tam se svým přítelem z mládí Davidem přijíždí i stárnoucí Greta, která v důsledku tragické nehody před dvaceti lety ztratila úplně paměť. Při osamělé procházce zasněženou krajinou zabloudí až ke stromu, pod nímž se skrývá hrob malého chlapce. Nápis na zvětralém náhrobku na ni působí jako katalyzátor a Gretiny vzpomínky se začínají pozvolna vracet. S Davidovou pomocí si postupně skládá jednotlivé střípky mozaiky, tvořící nejen její příběh, ale hlavně příběh její jediné dcery, půvabné Chesky, která se s matčiným přičiněním proslavila jako obdivovaná dětská hvězda. Její filmová kariéra se stala jedinou náplní Gretina osamělého života, a dívčino dospívání pak bylo pro matku i dceru krutou zkouškou, v níž nakonec obě drasticky selhaly.... celý text

Přidat komentář

Jiparis
25.02.2024 4 z 5

Milá , oddychová četba, na můj vkus trochu "červená", předvídatelná. Některé náhody byly neuvěřitelné, ale líbilo se mi vykreslení pocitů matky a dcery.

astra3
06.02.2024 4 z 5

Knihy této autorky se pěkně čtou, ale tato byla pro mě dost depresivní.


Renike
05.02.2024 5 z 5

Od první chvíli, když jsem si vzala knihu do ruky, jsem věděla, že mě Lucinda ani tentokrát nezklame. Příběh mě upoutal od samého začátku a neopouštěl mou zvědavost a pozornost do konce. Kniha byla fantastická, dechberoucí, upoutavá a hodně napínavá. Jsem moc ráda, že i tahle její kniha dostala český překlad. Vím, že ona nám už víc knih nenapiše :( , ale doufám, že si ještě dočkáme překlady jejich dalších knih. ANDĚLSKÝ STROM VELICE DOPORUČUJI, byla úžasná. Přečteno za 2 dny.

anovy64
02.02.2024 5 z 5

Poutavý příběh o osudech tří žen a jejich blízkých, který se čte jedním dechem od začátku až do konce. Lucinda opravdu uměla krásně psát. Škoda, že už nic dalšího nenapíše.

Katerina015
19.01.2024 5 z 5

Úžasná kniha

LéňaM
30.12.2023 5 z 5

Kniha me vtáhla a nepustila.
Opravdu čtivě napsané.
Velice doporucuji.
Krásná oddechova četba

intelektuálka
21.12.2023 5 z 5

S jistou nostalgií jsem se ponořila do dalšího z dobře vyprávěných příběhů této autorky ...

A v předvánočním čase zavítala na starobylé panství Marchmont ve Walesu, kde vyprávění začíná nálezem pomníčku pod " andělským stromem "....

A zde se začínají odvíjet vzpomínky Grety, která se po dlouhé době amnézie začne upamatovávat na průběh svého života .... na vztahy mezi rodiči a dětmi .... a hlavně na jedno velké přátelství, které možná ? může přerůst v lásku ....

Rodinné drama se rozvíjí a stránky utíkají .... a najednou je tu konec ....

To bylo velmi pěkné čtení, které se mi podařilo číst v pravý čas ....

A já také přeji všem čtenářům kouzelné vánoce plné vzpomínek ... pod imaginárními křídly andělů ....

P. S. A ještě tu musím poděkovat svým spřízněným duším v knihovně - za zásobení přitažlivou literaturou ..... - ))

PetaZ
10.12.2023 5 z 5

Porad me neprestane udivovat s jakou gracii autorka sve knihy psala.. I kdyz jsem se vzdy snazila si knihy vic vychutnat, nikdy se mi to nepovedlo a stranky jsem hltala a ani tady to nebyla vyjimka.. Nejdrive mi bylo Chesky hrozne lito a Gretu jsem v podstate odsuzovala, situace se ale pochopitelne pak uplne otocila.. Nevim co dal k tomu psat, krasny pribeh plny emoci..

zuzana2599
09.12.2023 5 z 5

Když jsem zjistila, že vyjde nová, dosud u nás nevydaná kniha od mé oblíbené Lucindy Riley, byla jsem plná nadšení a radosti. Autorka román napsala již dříve, pak jej přepracovala a román vyšel před osmi lety. A nyní u nás v nakladatelství Víkend. Román se mi velmi líbil. I tentokrát jsem podlehla kouzlu autorčiny tvorby a příběh mě pohltil. Kdo by rád nezavítal o vánočních svátcích na starobylé Marchmontské panství, kde se sejde celá širší rodina ? A jejich příběh může začít... Příběh Grety, její dcery Chesky, Chesčiny dcerky Avy a ostatních hrdinů. Opět musím napsat, že je škoda, že paní autorka již není s námi. Kouzlo jejích příběhů je ale nekonečné, děkuji za ně !