Zrozena k smrti

Zrozena k smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/126156/bmid_zrozena-k-smrti-661d753d49a31.jpg 4 187 39

Alvarezová & Pescoliová série

< 3. díl >

Doktorka Kacey Lambertová dobře ví, že je nápadně podobná jisté herečce z béčkových filmů, vždyť jí to často lidé předhazují. Zpráva o tom, že herečka byla zavražděna, s ní proto docela otřese, ale ani ve snu by ji nenapadlo, že tato děsivá událost bude mít pokračování – a že se promítne i do jejího života. Když je po několika dnech přivezena na jednotku intenzivní péče mladá učitelka, která se Kacey také nápadně podobá, stále ještě to vypadá jako podivná shoda náhod. A pak žena zemře a při pitvě jsou v jejím těle nalezeny stopy po jedu… A zatímco se policejní vyšetřovatelky Alvarezová a Pescoliová marně snaží najít motiv vraždy, Kacey začíná tušit, že mezi mrtvými ženami existují jisté spojitosti – a že jedno z těch pojítek by mohlo vést i k ní. Je to jen výplod jejího strachu, anebo má oprávněný důvod k obavám? Co když je i ona na seznamu příštích obětí vraha, který je stále drzejší a brutálnější? Co když i ona byla podle jeho vyšinuté mysli zrozena k smrti?... celý text

Literatura světová
Vydáno: , Domino
Originální název:

Born to Die , 2011


více info...

Přidat komentář

ivoiro
25.03.2023 5 z 5

Další skvělá kniha z této série. Hodně mě baví.

petulik330
14.07.2022 5 z 5

Motiv vražd žen, které si byly podobné jsem typovala jiný a to klonování lidí l. Co se týkalo vraha toho jsem ani netipovala. Autorka nás pomalu až do samotného konce napínala kdo je vrah a jaký měl motiv. Dobře napsaná detektivka s trochou romantiky.


smejkalova.m
18.05.2022 4 z 5

Trochu jsem se nudila, moc mě nebavila... Zatím mě autorka moc nenadchla, nevím jestli se mi chce do dalšího dílu.

musivila
18.06.2021 4 z 5

(SPOILER) Naskočila jí husí kůže, když si představila, co všechno se může stát bez topení, bez světla a s vraždícím maniakem pobíhajícím volně po okolí ...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Po přečtení třetí knihy od autorky jsem zjistila, že se drží stále podobného scénáře... sériový vrah, hlavní hrdinka, co potká chlapa, co ji přitahuje a zároveň ji jde o život. Myslím, že jde o čtení spíše pro ženy. Mně její styl sedl.
Ve třetím díle série Zrozena k smrti, opět trochu nahlédneme do života hlavních vyšetřovatelek, už je to rok od únosu Regan Pescoliové …. nyní řeší případy úmrtí žen, které se na první pohled zdají jako souhra nešťastných událostí. Jenže mají jedno společné a to je vzhled! Všechny oběti jsou si nápadně podobné. A vrah je čím dál netrpělivější a mrtvých rychle přibývá. Nebezpečí hrozí i doktorce Kacey Lambertové, která je velmi podobná mrtvým ženám. Což ji znepokojuje, a tak se sama rozhodne pátrat na vlastní pěst.
SPOILER: přijde mi neuvěřitelné, že by si všechny ženy byly tak podobné, přestože měli společného otce

Fzuzik
25.05.2021 3 z 5

(SPOILER) S hodnocením jsem trochu na vážkách. Ze začátku mi myšlenka s podobnými ženami přišla zajímavá, ale jak jich přibývalo, stala se z děje trochu sci-fi.
Přeci jen i když byla jedna z postav dárcem spermatu, působí velmi nereálně, že by byl schopen zplodit vesměs jen ženské pokolení.

laura
27.12.2020 5 z 5

Tak tohle byla jízda! Sice trošku překombinované, těch dvojnic bylo na mě už trošku moc, nicméně mě to fakt bavilo. Napínavé, čtivé, překvapivé, lehce jiskřící romantikou. Po Osamělé smrti druhý nejlepší díl této série - alespoň za mne...

Katulinka69
16.12.2020 3 z 5

Oproti předchozím dílům zbytečně zdlouhavé, ale i tak super poctenicko

ctenarkaEva
16.10.2020 2 z 5

Tento díl se mi bohužel moc nelíbil. Zápletka se mi zdála přitažená za vlasy a hrozně nepravděpodobná. Chvílemi jsem se nudila a těšila se na konec. Ten byl na můj vkus také dost překombinovaný.

senoritar
25.08.2020 1 z 5

Detektivní romány od Lisy mám ráda, ale tahle série mě za srdce opravdu nechytila. Zápletka mi připadala tak přitažená za vlasy, že jsem chvílemi měla pocit, že se nacházím v jihoamerické telenovele. Hlavní hrdinka mi lezla na nervy a bylo mi celkem jedno, co se s ní stane. Zbytečně dlouhé a natažené. Navíc mi u této série nejsou sympatické ani vyšetřovatelky. Za mě ne.

anája
30.01.2020 5 z 5

Ta zápletka s podobami všech zavražděných žen byla moc zajímavá. Celkově napínavé, a byla jsem neustále nucena číst dál.....pecka

Ester7
29.10.2019 5 z 5

Doporučuji přečíst všechny krimi

Sejna1955
17.09.2019 1 z 5

Zdá se mi, že spisovatelka stále kopíruje jeden scénář, který trochu přepíše a vymyslí trochu jinou zápletku

moudivlacek
29.01.2018 5 z 5

Skvělý díl, mně se líbil. Kde je proboha psáno, že vraha odhalí jen detektiv? Tak to přece není ani v životě. To, že nepracuji jako policista, neznamená, že nemohu mít dedukční myšlení.
Jinak jsem brzy uhodla vraha, jen jsem se spletla v potomkovi. Každopádně jsem si oblíbila Kacey, Eliho i Tracea. Celou knihu jsem se nenudila.

Kerberos
19.06.2017 4 z 5

Důstojné završení trilogie,napínavé.

Pajuška59
13.06.2017 5 z 5

Skvělá trilogie od této autorky, která mě nikdy nezklamala. Knihu jenom doporučuji.

edisek83
21.06.2016 5 z 5

Třetí díl se mi taky líbil, i když jsem tušila již dlouho dopředu, kdo je vrah. A tak trochu mi přišly určité fráze stejné jako v prvním a druhém dílu. Ale i tak stojí za přečtení :-)

evin84
03.06.2016 5 z 5

Skvela a napinava kniha. Prectena behem par dni :-)

TaLu
08.01.2016 4 z 5

Budu se opakovat :o), ale znovu platí to, co jsem psala u minulého dílu série - pokud by se stále neopakovaly myšlenky, postupy a vysvětlování, pak by kniha měla mnohem větší spád a mnohem méně stran.
A já bych se u jejího čtení mnohem lépe bavila.
Hlavní vyšetřovatelky - mé oblíbené postavy - byly tentokráte tak trochu odsunuty stranou hlavní hrdinkou, která "vyřešila" případ téměř sama, což mi přišlo líto, protože tu dvojici detektivů mám opravdu ráda.
Pokud bych četla knihy jednotlivě a ne jako sérii, pak by mi to opakování nevadilo, protože u prvního dílu jsem si toho ani nevšímala.
Myslím, že si od autorky chvilku "odpočinu", přesto si určitě přečtu i další díl, pokud vyjde.

Ajuszka
06.11.2015 5 z 5

Opet bezvadne cteni

RADOST
11.10.2015 4 z 5

Všechny tři díly této série jsou velmi napínavé. Nejde se odtrhnout, i když si čtenář uvědomuje stylistická klišé, překombinování a také nelogičnost při popisu některých akčních situací. Navíc se autorka drží stále stejného modelu, který je s každým dalším dílem průhlednější. Přesto doporučuji, zažijete "ženské" oddychové čtení plné napětí.