V zajatí prísahy

V zajatí prísahy https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/515572/bmid_v-zajati-prisahy-ldx-515572.jpg 5 59 12

Milovaná morská fantasy séria pokračuje! Posádka Alfa cru sa rozhodla nastražiť pascu na doktora Oriona. Sammy, Ben a Tess vyplávajú na Crucis do Ríma, zatiaľ čo Alea s Lennoxom sa vydávajú po súši ku skale Loreley, pri ktorej sa podľa legendy nachádza vstup do sveta mŕtvych. Dúfajú, že tam nájdu Aleinu sestru Antheu. Keby sa s ňou skutočne stretli, mohlo by sa im podariť pomocou jej krvi obnoviť Aleine schopnosti dievčaťa mora. No čo ak doktor Orion prekukne ich plány a vymyslí svoju vlastnú diabolskú lesť?... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Fragment (SK)
Originální název:

Im Bannkreis des Schwurs , 2021


více info...

Přidat komentář

Beruska_Majda
01.04.2024 5 z 5

MILUJUUUU TUHLE SÉRII
Nemám nic proti. Opravdu!

slay_girl
27.02.2024 3 z 5

zatím asi nejhorší díl...


Bookworm345
13.08.2023 5 z 5

Tenhle díl byl stejně skvělý jako ty předchozí. Ale s touhle sérií mám pár problémů. Romantická linka Aley a Lennoxe je super, ale oba mi přijdou dost mladí na to, aby k sobě něco cítili, takhle hluboce. Jsem v jejich věku a takhle to u nás dvanáctníků až třináctníků vážně nefunguje. (Koukala jsem, že to bylo zmíněný tady v komentářích a já s tím naprosto souhlasím) Postavy se někdy chovají nelogicky a to platí i o magických bytostech. Protože skoro pokaždé, když Alea potká nějakou magickou bytost jsou jako:" Jak to, že nevíš kdo jsi a jak funguje mořský svět?! Vždyť jsi mořské dítě!"

Moc mi to nedává smysl, protože v knihách je zmíněný, že mořští lidé žili s magickými bytostmi v těsném spojení, takže museli vědět, že rodiče předávali svoje děti na souš, aby se uchránili před virem. Takže logicky, že neví jak co funguje, když vyrostla na souši.

Postavy skvělé, Cassarase už úplně přestávám vnímat, jako antihrdinu, přecejenom, předsevzal si chránit Theu. Bylo super, jak se sestry potkaly, akorát mě mrzelo, že se skoro hned zase rozdělily. Zpětná proměna Aley a jak Lennox dostal "matrix schopnosti" taky fajn.

Anež00
22.07.2023 5 z 5

Dávno už nejsem ve věkové kategorii, pro kterou je kniha primárně určena. Ale baví mě to stále. Pokaždé napjatě čekám na další díl.
Jak už bylo někde zmíněno v komentáři, trochu mi taky vadila ta část o ekologii na té farmě. Nejsem proti osvětě, ale tady to bylo možná na hraně.
Velmi mě potěšil krátký návrat dvou postav z minulého dílu.
Menší spoiler: Nejemotivnější momenty v knize pro mě jsou setkání s Theou, Aleina zpětná proměna a proměna Lennoxe.
Co mě mrzí je to, že kvůli podcenění situace jsou obě sestry zase oddělené.
Přeji všem čtenářům dobré vlny.

Jaehyun
21.06.2023 4 z 5

(SPOILER) Miluju Aleu a toto byl opět skvělý díl! Tentokrát se příběh zaměřil hlavně na Aleu s Lennoxem, shledání se ztracenou sestrou, objevili se tu také nové magické bytosti a další mořské dítě s (podle mě) úžasnou schopností! Lennox prošel velmi zajímavou a příjemnou proměnou a z Aley se opět stala dívka moře. Jupí!

Jediné co mi trošku vadilo, byla ve třech momentech docela velká předvídatelnost toho, co se stane ale miluju svět, který Stewnerová vytvořila i se všemi magickými bytostmi, takže prominuto.

Souhlasím i s komentářem od Erika017. Taky mě trochu mrzí, že Alea není starší, protože ta série už vychází už strašně dlouho a ty emoce, které Alea s Lennoxem prožívají, mi na dvanáctileté děti přijdou až moc silné. Hlavně je tam dost líbání! Takže si je také musím představovat všechny starší než jsou.

Mimochodem Jenkins byl top! :D

orangerose
10.12.2022 5 z 5

Další díl ze série Alea, dívka moře, pěkně nabitý akcí, knížka mně bavila, to budou nervy než vyjde další díl :)

Erika017
11.08.2022 5 z 5

Když jsem kdysi objevila první díl této série a přečetla si anotaci, věděla jsem, že se do té série zamiluju. A opravdu, je to neuvěřitelně zajímavý a vtipný příběh s hlavními hrdiny, kteří mi za tu dobu velmi přirostli k srdci. Hrozně se těším na další díl.

Jediné co mě trošku mrzí je, že já čtu sérii už asi šest let a Alea je zatím jen o pár týdnů starší než na začátku. Taky je škoda, že je Alee jenom 12 let. Prožívá okamžiky (hlavně s Lennoxem), které by ve dvanácti pravděpodobně ještě necítila. Ta láska, kterou nejen Alea s Lennoxem, ale také Tess popisuje, je na jejich věk až příliš silná. (Tím nechci říct, že by se někdo ve dvanácti nemohl zamilovat, ale zdá se mi to až příliš.) Přála bych si, aby Alee bylo aspoň 15 nebo 16let.

Tialexa
03.08.2022 5 z 5

Miluji tuhle sérii. Kniha skončila moc rychle. Za necelý den jsem ji měla přečtenou. Už se těším na další díl.

Astridka
29.07.2022 5 z 5

Nádherné pokračování příběhu. Napínavý příběh a těším se na další díl. A jak už tu zaznělo: týrání čtenářů. Já to prostě nevydržím.

Terezinka890
28.06.2022 5 z 5

(SPOILER) WOW! Další super pokračování Aley dívky moře.

Už na obalu knihy si lze všimnout něčeho nového, něčeho na Lennoxových rukách. Začala jsem si říkat, že by konečně..... Byla jsem opravdu nadšená, že tomu tak opravdu je, že Lennox může přebývat pod vodou. ;)

Nemohu se dočkat na další díl. :D

Miladad
25.06.2022 5 z 5

To je týrání čtenářů. Jak mám teď zase vydržet rok čekat, abych se dozvěděla co se stane v dalším týdnu dobrodružství Aley a jejích přátel? Jako obvykle mě knížka pohltila a nepustila dokud jsem jí na jeden zátah nepřečetla. Dramatických situací bylo sice míň, ale zase objevují nové postavy, nové magické bytosti a "nové" ekologické problémy a o dějové zvraty taky není nouze. Tak zatím můžeme přemýšlet jak bude všechno pokračovat a představovat si jaké by to bylo ocitnout se v magickém vodním světě na vlastní kůži...

Fortuna7
24.06.2022 4 z 5

Tahle série je sice pro mladší čtenáře, ale mě to baví. Skvěle vymyšlený magický svět, fajn postavy a hezký styl psaní. Co mi ale trochu vadí je to, jak autorka neskutečně moc řeší ekologickou krizi na naší planetě a jak násilně to do svých knih cpe. Samozřejmě nepopírám, že se to nemá řešit, naopak, jenže autorka je v tom hrozně přísná a kritická... To, že do knihy pro děti 9+ napsala, že bychom se všichni měli stát vegany, abychom nemuseli živit krávy, je už trochu přes čáru. A 2. věc, která mě irituje je romantická linka. Na to, že hlavním hrdinům je 12 (pokuď se nemýlím :-)) tam je strašně moc líbání a plánování společné budoucnosti...