Válka světů

Válka světů https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/426224/bmid_valka-svetu-pdP-426224.jpg 4 34 5

Agent X-Hawk série

< 3. díl >

Framon Dotchi, bojovník klanu, který prohrál ve válce s Kováři Rovnováhy, splnil poslední úkol svého pána (viz Agent X-Hawk 01 ‒ Hitman, kde svým zásahem narušil chod velké části Agentury E. F.) a je jako příliš opotřebovaný a nespolehlivý nástroj vyvázán z jeho služeb. S náklaďákem plným proviantu a zbraní opouští X-Hawkovu citadelu a objevuje se na neznámém opuštěném pobřeží. Nad ničím nepřemýšlí, neplánuje do budoucna, netouží po lidech, společnosti. Chce mít jen svůj klid. Po pár dnech narazí na skupinu místních rybářů prchajících před hrozbou z oceánu a vše se změní – Válka světů začíná!... celý text

Přidat komentář

hanzmb
25.02.2023 5 z 5

Tak jsem při čtení této knížky nostalgicky zavzpomínal na doby před skoro 20 lety, kdy jsme netrpělivě čekali na každý další díl JFK. A byli naštvaní na autory(ky), kteří nedodávali díly včas. Podle mého sérii zabilo zničení Agentury. Tím se ztratila spojující vazba. Poslední díly už byly dost nevyrovnané. Samozřejmě tohle není žádná velká literatura, ale pár příjemně strávených chvilek Vám přinese. A ani nemusíte být znalec hlavní série. Důležitý poznatek: kdyby v uvedené realitě blbli jako my a měli elektrovozy už by neexistovali. Takhle je ten (trochu upravený) nafťák zachránil :-).

zbuy
03.07.2022 5 z 5

Návrat do X-Hawkova světa se vydařil, povedený příběh.


T800
11.04.2022 5 z 5

Mám pocit, že série X-Hawk je lépe rozjetá naž JFK. Ale asi je to hlavně tím, že tohle je jen třetí díl a spisovatelé zůčastněný si dávají více záležet. Rozhodně perfektní dobrodružství.

Terva
19.01.2020 4 z 5

Útočníci nevypadají jako lidé,
nechovají se jako lidé
a pro mě z toho vyplývá,
že to nejsou lidé.
A myslím, že vy také nejste člověk.

Po delší době se mistr Žamboch rozhodl oživit stagnující sérii X-Hawk. X-Hawk je hlavní záporák v sérii John Francis Kovář a jsou již i s tímto příběhem napsány tři spin-offy. Je třeba dodat, že umírající série JFK už ani snad nemá čtenářům přinést co nového a tak zatím, co upadá pomalu do zapomnění, X-Hawk má ještě šanci. Rád jsem přivítal tuto knihu a těšil jsem se na ní. V sérii je to celkově již čtyřicátá čtvrtá kniha. (40 z JFK, 3 z X-Hawk a jedna antologie) Zajímavostí je, že již tolikrát proklínaný příběh č. 18 Naganty a vlčí máky je zde napsán s tiskovou chybou jako Vaganty a vlčí máky :-)

Malá ochutnávka:
Obě zbraně jsem rozebral, a i když to nebylo třeba, protože byly stále ještě cítit strojním olejem, pečlivě vyčistil. Přitom jsem hledal, zda nenajdu stopy Maubryho efektu – zda neobjevím stopy degradace, rozpadu mechanismu, způsobené skutečností, že v tomto světě nic podobného ještě vymyšleno nebylo, že technologie použité k jejich výrobě sem nepatří. Nic jsem však neobjevil.

Pan Žamboch dokazuje, že stále umí. Hlavně se mi líbí, že nic nehrotí do zbytečných beznadějí. Hlavní hrdina, ačkoliv záporák ve službách X-Hawka je zde popisován jako klaďas. Což je dobře, a čtenář po dlouhé době může fandit někomu, o kom si myslí, že by měl dostat druhou šanci. Velký kladem je totiž i forma psaní. Když třeba napadne sníh je skoro v každém příběhu velkou překážkou. Zde tomu tak není. Když napadne sníh auto jede pohodlněji...... Jedna věc mě trochu naštvala. V jedné chvíli s k hlavnímu hrdinovi do auta napasuje slepice, myslím tím slepici jako kura. Ale škoda, že nás spisovatel dále neinformoval, jak tato slepice skončila.

Citát: Svět skrze skleněné průzory masky přišel o další sadu detailů.

Hele, nečekejte od toho nějaké závratné dobrodružství, to ne, ale lehce se to čte, má to plno zvratů, ale nic extrémního a vlastně čtenář očekává, že to i dobře dopadne. Pak už s tím nemáte problém a jen rychle čtete, aby byla cesta u konce a vy jste zjistili, že vlastně jste měli celou dobu pravdu. Není to na pět hvězd, do Baklyho to má daleko, ale svým způsobem je to hodně podobné. Hlavní hrdina je borec a dokazuje, že i když má sebou ženu, což v mnohých příbězích je překážka, tak ono to jde, a několikrát má žena i navrch. Dobře se to četlo a teď nastala opět dlouhá doba čekání na další příběh.

Citát: Když víte, že s jistotou zemřete, nemá cenu se bát.

Lmslaver
16.12.2019 5 z 5

Po devíti letech se vrací Framon Dotch bojovník klanu, X-Hawkův agent z donucení a po víc, než sedmileté pauze je to i třetí pokračování série Agent X-Hawk. Fanoušci Mirka Žambocha dostávají opět plnou nálož akce, tajemství okolo vražedného protivníka a nechybí ani romantická línka lásky. Možná jsem trochu postrádal větší náznak toho, že tu hrabě X-Hawk tahá za nitky osudu klanového válečníka, protože to bylo ponecháno čistě na fantazii čtenáře. Každopádně jsem rád, že se Framon Dotchi ve Válce světů vrátil a že X-Hawkovi agenti neřekli své poslední slovo, protože závěrečná kapitola naznačuje pokračování a mám i další informace se kterými se ale nemůžu podělit, protože bych vás pak musel zabít...

Citát: Jeden to dostal kulovnicí do břicha, druhý obě rány do hrudi. Srdce nezasáhla ani jedna, ale u pětačtyřicítky to bylo jedno.

Kniha Válka světů je v

Přečtených41x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce43x
Chystám se číst18x
Chci si koupit4x