Prokletí Legendy - Hra gentlemanů

Prokletí Legendy - Hra gentlemanů https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/17723/agent-jfk-prokleti-legendy-hra-gentlemanu-17723.jpg 4 129 12

Agent JFK série

< 14. díl >

Čtyři sta tisíc válečných lodí na hranicích Sluneční soustavy. Zbraně, které mohou rozvrátit celé vesmíry, zmizelá agentka Stellarová. Robotičtí assasini. JFK už by byl mrtev, kdyby – kdyby mu nepomohl někdo, kdo zabijácké stroje nemá, ale opravdu nemá, rád. Frank Boorman a John Francis Kovář proti technologickým gildám a korporacím. Dva ranaři proti emisarům největšího čaroděje všech dob. Svůj svět si musíme zasloužit!... celý text

Přidat komentář

Poeta.kno
22.10.2023 3 z 5

Příběh malinko komplikovaný, asi jen díky tomu, že jsem knihu přečetl za celkem krátkou dobu, jsem se něm neztrácel.

Jipe01
09.06.2022 5 z 5

Zakončení Legendy bylo trochu těžší čtení, takže jsem to tak rychle nezhltnul ,ale pořád povedený. Moc mě bavil příběh a hlavně svět.


Yarwen
06.08.2019 3 z 5

JFK zakončuje svou misi v paralelním světě, ze kterého se snaží X-Hawk vytvořit válečnou mašinérii. Z mého pohledu snad nejpropracovanější Kovářův příběh, s výbornou zápletkou, jakoby se série chtěla odpoutat od své jednoduchosti a zamířit na vyšší úroveň. Bohužel to vše sráží až příliš mnoho náhod "na poslední chvíli", kdy naší outsideři vítězí nad podstatně silnějšími soupeři, reálnost příběhu tak přichází zkrátka. Přesto si tento kousek zaslouží pozitivní hodnocení, má napětí a patří k těm nejlepším ze série.

martin6849
10.04.2019 3 z 5

Líbí se mi svět, ve kterém se tenhle díl (a Stín legendy) odehrává. Bohužel už kniha chvílema zavání blábolením. Nemůžu si pomoct, ale Mirkovi Žambochovi jde fantasy mnohem více, než sci-fi...

Ingenír
23.12.2017 3 z 5

Musím přiznat, že souhlasím s komentářem uživatele Terva. Příběh je smutný a zmatený. Potřebuji oddychovou a úsměvnou možná i akční četbu, ale tohle mi nadalo ani jedno. Ale jako součást Johna a jeho agentury je tohle nutné přečíst. Nebudu spoilerovat, ale je tu důlažitý moment pro celou sérii. Jinak, dal bych i jen dvbě hvězdy, ale asi by to nebylo fér. Nakonec se to nečetlo tak špatně, což je asi tím, že jse si tuto sérii hodně zamiloval.

T800
17.05.2017 3 z 5

Ve své podstatě, úplně stejné jako předchozí příběh.
Možná tomu chce dát čas a s odstupem si to přečíst znovu.
Teď však na to není čas a jde se na další JFK.

NemmamSlov
08.05.2017 5 z 5

Konecne tu mame poriadnu scifi cast. Do pribehu sa zapaja aj Boorman, ktory aj na priek pokrocilej technologii sveta nezaostava a snazi sa Johnovi pomoct zastavit dalsie X-Hawksove plany. Zamboch sa perfektne nadviazal na Tomasa Nemca, ktory tento pribeh nacrtol. Koniec cloveku doslova vyrazi dych. Ako fanusik scifi u mna tato cast za 5.

Terva
01.09.2016 3 z 5

Materiál nepřístupný lidem, mohl by ovlivnit deformace kauzality.
KILLER.

Třetí příběh ze série LEGENDY, které se řadí do celkové série JFK na čtrnácté místo, má opět jednu vadu, pro mě jednu podstatnou vadu. Příběh je opět pod rouškou smutku a zmatku. Mistr Žamboch se snaží napsat příběh s vážným tématem a ještě jej zařadil do světa Johna Francise Kováře. Osobně mi ten humor, klasický humor Johna F. Kováře chybí. Navíc, svět, do kterého byl vyslán není moc barevný, ale spíše ponurý. Celková atmosféra je moc napjatá, nehumorná a smutná. Já prostě takové příběhy nemusím a nebýt to v sérii JFK asi bych to vůbec nečetl. A i když jsem to četl, trvalo mi to trochu déle než ostatní příběhy. Neustále jsem se od knihy odvracel a vymýšlel si věci, kvůli kterým bych nemusel číst. Nakonec jsem to dolouskal, ale nejsem nadšený. Celou tuto trilogii LEGENDY bych z této série vyřadil a udělal z ní samostatnou knihu.
Pravda je, že se v tomto příběhu řeší jedna velmi důležitá a pro sérii JFK, podstatná věc. Tím je samozřejmě možnost obejít tak zvaný Maurbyho efekt, základní fyzikální zákon metauniverza, které definuje podstatu, že v žádném světě nemůže dlouhodobě existovat výrobek postavený na technologiích vyšších, než jsou dané realitě vlastní.
Vypadá to však, že tato teorie není pravdivá a úhlavní nepřítel E.F. X-Hawk se tuto možnost snaží dokázat aby jí mohl zneužít proti agentuře a pro své dobyvatelské sklony.
Důkazem toho smutného pozadí je i to, že se tu z Johna stává piják Whiskey a pivo si v tomto příběhu místo něj dá Boorman.
Malá ochutnávka:
Boorman nevěděl jak zareagovat, naštěstí ho vysvobodila Kripská se dvěma lahvemi Radegastu na podnose.
Napadlo ho, že tohle je další invariant, který potkává ve spoustě realit, někde tak pojmenovávali své Bohy, jinde pivo a existovaly světy, kde obojí.......

Tak jak jsem již napsal, tenhle svět se mi moc nelíbil, ale i tato realita má svojí podstatu a důležitost.

Být v téhle hře druhý, znamenalo být mrtvý a všechno to znělo šíleně a dohromady to nahánělo děs.

SirokO
01.02.2016 5 z 5

Je pravda, že jsem tenhle díl četl asi nejdéle ze všech.. ale stane se možná mým nejoblíbenějším. Anebo alespoň přelomovým. Tady šlo opravdu o hodně. A já jsem hodně spokojený!

fmash
11.01.2016 4 z 5

Sice mi Boormanovo sebelítostivé skuhrání, stejně jako jeho praktická nezničitelnost, přišlo přes moc, ale v rámci série pořád nadprůměr.

Fuksinka
24.03.2015 2 z 5

Tohle se moc nepovedlo. Tolik akčních scén a taková nuda. Od druhé půlky mě kniha přestala bavit. Technika jako Deus ex machina není můj šálek čaje a dokonce ani kafe.

OldaB
08.04.2012 4 z 5

Nechat protivníka, aby vám utrhnul ruku a poté ho s ní zabít. Inu, ve světě JFK je možné všechno.

Kniha Prokletí Legendy - Hra gentlemanů je v

Přečtených247x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených3x
Knihotéce104x
Chystám se číst15x
Chci si koupit1x