Agatha Raisinová a mŕtvola v kvetináči

Agatha Raisinová a mŕtvola v kvetináči https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/297169/bmid_agatha-raisinova-a-mrtvola-v-kvetin-68K-297169.jpg 4 156 48

Agatha Raisinová série

< 3. díl >

Séria detektívnych dobrodružstiev Agathy Raisinovej: 1. A Raisinová a otrávený koláč; 2. A.Raisinová a zlý veterinár; 3. A.Raisinová a mŕtvola v kvetináči

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Motto
Originální název:

Agatha Raisin and the Potted Gardener , 1994


více info...

Přidat komentář

Marla
21.12.2023 4 z 5

Překlad tragický, příběh zábavný.

Nionne
27.06.2023 odpad!

Velmi špatně napsaný text v negativním smyslu slova předčí naprosto tragický překlad...


Booky84
05.11.2022 5 z 5

Milá a pohodová detektivka z anglického venkova. Agatha je fajn a je s ní zábava. Snad to v dalším díle s tím sousedem konečně klapne.

kollorka
13.08.2022 5 z 5

Na knížku jsem narazila v antikvariátu. Agatha a anglický venkov se mi moc líbí, celkově čtivý poklidný příběh. Určitě si seženu pokračování.

MelanieBruno
28.03.2022 4 z 5

Já tu Agátu prostě můžu. Knihu jsem přečetla za jeden den, pozvolné vyprávění z vesnického dění bylo příjemné a jednoduše bych si dokázala představit knihu jen o něm, bez vraždy. Ale bylo to příjemné, odpočinkové, nenásilné. Jediné, co mi občas vadí, je vztah k Jamesovi jako na houpačce. Působí to dojmem mladé holky, která neví co chce. Ale Agatha je třeštiprdlo, rozjívená, tak má taková prostě zřejmě být.

Musím závěrem dodat, že seriál o ní se mi moc líbí, ale měla jsem se na něj podívat po přečtení knih. Představovala jsem si ji úplně jinak, což mě občas u čtení “ruší”.

pepa4081
20.02.2022 4 z 5

Knihy o Agátě jsem četl již před nějakou dobou, ale tahle mi nějak unikla. Do poloviny knihy se vlastně nic neděje, což mi vůbec nevadilo. Mám rád tyhle příběhy z venkovského prostředí. Agáta je stále stejně praštěná, a může se to říci i o provedení a motivu zločinu. Taková hodně oddychová detektivka, která nemusí sednout každému, mne však potěšila.
Velmi uspokojivé.

espesita
29.12.2021 4 z 5

Jednoduchá detektivka v tom starém slova smyslu, žádné potoky krve, psychopati a vyšetřovací týmy s nejnovějšími vymoženostmi a supertechnikou. Prostě stará dobrá detektivka, u které si odpočinete a díky hlavní hrdince ještě i pobavíte.

Marcik7
27.12.2021 4 z 5

Bavilo mě to a anglický venkov mám ráda. Agathu už trochu víc znám a je mi čím dál sympatičtější.

knihomolka27
26.08.2021 4 z 5

(SPOILER) Je to asi na takové tři celé hvězdičky a jednu půlku... ty čtyři mě trochu dráždí, jelikož si myslím, že kniha není zas tak dobrá na čtyři. Každopádně musím, ale říct, že mě bavila o chloupek víc než druhý díl a přišla mi i daleko čtivější.

Myslím, že sem tu ještě nechválila obálky... takže ted to napravím. Jelikož si myslím, že obálky jsou vážně povedené a jsou směsicí černého humoru a zároven jakési domácké roztomilosti.. Tahle mi navíc připadá o něco nápaditější než jiné obálky ze série.
¨
Takže o čem, že to tenhle díl vlastně je... No je pravda, že moc věcí se tu zrovna neřeší. Agáta má opět problém se svými city k Jamesovi... rezpektive má problém s novou femme fattale, která opět na jejího Jamese dělá oči. Jako v prvním díle má tedy Agáta určitě důvod k žárlivosti, který si ventiluje dobrým jídlem a směsicí nejrůznějších nadávek. Ono se nedí čemu divit, když je vaše konkurence něco jako Britney Spears...
Dále si naše Agáta zoufá po nějaké té vraždičce, což její karma pravděpodobně dost schytá a ona v dalších dílech bude mít zase o průšvihy postaráno... stejně jako tady, kdy se večeře s jejím milovaným Jamesem zvrtne v nepoživatelné utrpení. Každopádně její modlitby jsou vyslyšeny a to hnedle dvakrát... jelikož se stane jednak vražda, ale navíc ještě vražda její konkurentky... Agáta se tedy opět pouští do nepříliš soukromého pátrání, jelikož o jejím čmuchání ví za chvíli půlka vesnice. Pomocnou ruku ji přitom podá její parták ve zločinu James... a na konci případ samozřejmě vyřeší. Bohužel se zdá, že ještě víc hloupěji než v prvním díle. Motiv je sice docela uspokojivý, ale jeho vysvětlení na konci knihy a smrt zlatých rybek... je to kapánek přitažené za vlasy. Ovšem Agáta je Agáta a její posedlost Jamesem a vraždami je pořád dost roztomilá... takže se vrhám na další díl.

Na závěr chci jenom dodat, že se mi vlastně líbí i to, že Agáta má i své mouchy ... jako to, že často mluví jako dlaždič nebo je na některé lidi protivná, nebo má docela velký sklon k podvádění. Je to docela osvěžující mít tu zase postavu, která není jenom bílá jako sníh. Díky tomu i věřím, že Agáta ve své práci mohla být velké zvíře... jelikož nejdál se většinou dostane ten, kdo si tu cestičku kapánek zkrátí. Což ovšem neplatí samozřejmě pro všechny podnikatele.. ale Agátě chladné uvažování určitě nechybí.

M100
25.08.2021 3 z 5

U prvního dílu jsem nevěřila, že si přečtu další, ale Agatha mě prostě baví a těším se na další knihu. V jednoduchosti je krása.

douchova11
29.06.2021 5 z 5

Tahle vtipná anglická detektivka mě nikdy nezklame a vždycky pobaví :-))))

Johny_H.
19.04.2021 5 z 5

Všem se předem omlouvám za tento komentář: Kniha jak se říká a mnohokrát se to potvrdilo, je lepší nežli film. Jak je zde vidět, výjimka tvoří pravidlo. Tato kniha není, alespoň za mně lepší nežli seriál. Možná je to způsobeno, že seriál jsem viděl dříve nebo tím, že mně osobně oddechové knihy, u kterých se nemusí vůbec přemýšlet. A nic moc se tam neděje. Nikdy moc neseděli. Jo je to zábavná knížka na léto k vodě a rozhodně nehodlám tuto knihu nikterak shazovat. Konec konců dávám hodnocení 5/5, ale já osobně když budu chtít vypnout a od srdce se zasmát pustím si seriál, kde se mohu pokochat i krásným zevnějškem hlavní postavy.

LutherKing
15.11.2020 3 z 5

Velice jednoduše postavený příběh, těším se na Výletníky z Dembley.

Marika Vanova
10.04.2020 4 z 5

Opět pohodová detektivka z anglického venkova s neohroženou Agáthou Raisinovou. Určitě si vypůjčím další díly.

Anténa1991
07.11.2019 5 z 5

Na pohodu oddechová a zároveň vtipná kniha. Pro nenáročné čtenáře detektivek jako dělaná :).

Ivana44
10.09.2019 5 z 5

Výborné odpočinkové čtení, napínavé i vtipné. Přečetla jsem za 3 večery.

EvaApple
28.08.2019 3 z 5

opět příjemné a pohodové čtení

Anna27
25.08.2019 4 z 5

Hlavní postava Agatha je mi lehce nesympatická svým sklonem k podvádění, ale kniha je čtivá, zajímavý příběh. Už na mě čeká další díl.

LisaEla
16.07.2019 4 z 5

Četla jsem po letech podruhé a musím říct, že opět se mi líbila - oddychová, nenáročná, taková anglická pohodička.

vterinka
29.06.2019 5 z 5

Naprosto nenáročná detektivka s rychlým spádem. Napětí ani akci zde očekávat nelze, ale jako odpočinkové rychlé čtení to není špatné. :-)