Pouto

Pouto https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/324009/mid_pouto-9Gs-324009.jpg 4 1109 203

After série

< 4. díl >

Život Tessy a Hardina je plný překvapení. Jejich vztah je osudový, přestože neustále zkoušený další a další překážkou, které se jim staví do cesty. Šokující pravdy o obou rodinách, které vyplavaly na povrch, nasvědčují, že mezi milenci není velký rozdíl. Tessa už dávno není milá, naivní a poslušná dívka, kterou byla, když poznala Hardina, právě tak jako on už není nemilosrdný, mrzutý potížista, do kterého se bezhlavě zamilovala. Tessa má pro jeho výbušnou povahu pochopení a jako jediná dokáže utišit jeho rozbouřené emoce. Hardin Tessu potřebuje. Čím víc pravdy o jeho minulosti však vychází na světlo, tím víc se poddává démonům svojí minulosti a Tessu i ostatní blízké od sebe odhání. Tessa se už vzdává naděje, že ho dokáže zachránit. Jedině že by obětovala samu sebe. Stojí jí však láska za tak vysokou cenu? Tessa se odmítá vzdát bez boje. Za koho však ve skutečnosti bojuje? Za Hardina, anebo za sebe samu?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Dívčí romány

Vydáno: ekniha , Yoli (ČR)
Originální název:

After Ever Happy , 2015


více info...

Michelle13
Michelle13
21.02.2024 5 z 5

Je to vlastně čtvrtý a poslední díl v této sérii, dobře se to četlo, ale za mě se to mohlo více rozvést, příběh se mi líbil a jako oddechové čtení super, ale musím říct, že už jsem měla pocit, že Tessa furt jen brečí a že se furt jen hádají, dočetla jsem to jen kvůli tomu abych zjistila jestli budou či nebudou spolu no a už se těším na film abych to mohla pak s čím porovnat.

Tirisa
Tirisa
30.01.2024 4 z 5

Milým překvapením bylo, že je kniha o polovinu tenčí než předchozí díly, takže už v ní nebylo tolik hlušších míst a četla se mi líp a rychleji odsýpala. Ani v závěru mi nevadilo přeskakování let, i když bych asi byla pro, aby těch skoků bylo víc, klidně na úkor x erotických popisů, které už mě upřímně vcelku nudily a klidně bych se bez nich obešla. Jinak ale šlo o fajn oddechové počtení a času s knížkami nelituji :-)


Zuzanka45
Zuzanka45
01.12.2023 4 z 5

I přes to, že už je to 4. díl stále má autorka o čem psát a stránky mi ubíhají rychle. První část byla řekla bych až drsná. Zjištění dlouholeté lži, odloučení, ztráta, vyrovnávání se se smrtí, vyčítání.. V tomto dílu jsem měla popravdě radši Hardina, začal se snažit a Tessa ho stále dokola odmítala.. Hardin se stal opravdu hodně lepším já. Konec byl tak dojemný...
Krásné zakončení série After!

Peťulka3
Peťulka3
30.11.2023 5 z 5

Závěr série se mi opravdu líbil. I to, jak jsme se dostali X let poté.

Ála1968
Ála1968
20.10.2023 5 z 5

Ten závěr byl vážně skvělý.Ke konci,kdy už Hardin nebyl takový cvok,to bylo krásný.No a závěr,ten byl opravdu úžasný

Mikoláška
Mikoláška
21.08.2023 4 z 5

Celá série je velmi čtivá, o tom asi žádná. Některé pasáže jsou dlouhé a občas jsou opakující se - hádka, odchod, sex, usmíření, další hádka....ale i tak to v životě může vypadat. Pro mně opravdu oddychovka, protože jsem v životě už dál než hlavní hrdinové. Ale pro "náctileté" toto může být nápomocné (co všechno může proběhnout na nějakém mejdanu; a že nikoliv všichni se zdají být kamarády), nebo romantické, někdy i zkreslené, ale i odrazující. No posuďte každý sám.

Spoiler:
Závěr byl fajn, protože to vlastně dobře dopadlo, škoda jen, že byl na jednu stranu takový uspěchaný, ale i tak to potěší.

uzivatel83509
uzivatel83509
04.07.2023 4 z 5

(SPOILER) Začátek začal dramaticky, zprvu mi bylo Tessy líto, pak mě naštvalo, že zatajovala Hardinovi New York - on ji držel, řekl, že se konečně přestěhuje do toho blbýho Seatllu za ní, chtěl si ji vzít a ona mu ani nedokáže vyklopit, že se zase stěhuje jinam?
Přišlo mi, že už to s tou odtažitostí pak přeháněla..
Postava Tessy se mi spíš líbila ze začátku, od minulé knihy mi její chování lezlo na nervy, protože ten kluk si nakonec její lásku zasloužil, ale ona mu ji odmítala dát...
Konec knihy mě hrozně zklamal! Celý příběh Hardina a Tessy byl předlouhý, tolik stran - neustálé hádky, sex, zklamání... a konec najednou hrozně uspěchaný, honem honem... hned přeskočíme o rok, pak zase o dva, pak nakonec o deset let.. finito a konec

DK197
DK197
27.02.2023 4 z 5

KNIHA: Nikdy jsem si nemyslela, že se do závěrečného dílu pustím. Ale musím říct, oproti ukecanému a zbytečně rozsáhlému předchozímu dílu, byl tenhle celkem fajn. Jasně, na první díl už to nemá, ale tentokrát to příjemně odsýpalo, nic moc se zbytečně netočilo v kruhu a hrdinové mi tolik nelezli na nervy. A bylo vážně zajímavé vidět je v celkem odlišných pozicích než doposud... Jednou zápletkou mě autorka dokonce i zaskočila. Kritizuji a oceňuji zároveň snad jen epilog. Protože vážně mohl být propracovanější, nikoli tak střípkovitý a rychlý. Na druhou stranu jsem ráda, že jsme se mohli podívat tak daleko do budoucnosti. A opět se přesvědčili o tom, že ani po padnutí si konečně do náruče, život nekončí a přijdou nové a další strasti...

kajka.bhlv
kajka.bhlv
27.11.2022 3 z 5

(SPOILER) Konec série. Konečně? No, jak se to vezme. Na jednu stranu jsem ráda, že už to je za mnou. Trochu to přirovnává ke Stmívání. Jak jsem cítila už ve třetí knize, Tessa se tady chová jako nána. Ano, beru v potaz úplně vše, čím si kvůli nebo s Hardinem prošla, ale pět let ho vodit za nos a "využívat" ho pokaždý, co se potkají mi přijde přetažené za vlasy. A hlavně, že celé tři knihy plácá pořád dokola, jak bez něj nemůže žít a je tělo bez duše. Nevěřím jí, jako postavě, že by dokázala vydržet měsíc bez zprávy, natož několik let. Je to zvláštní.
Zato s Hardinovou změnou jsem velmi spokojená. Moc se mi líbí, jak se jeho charakter proměnil a vyvinul a možná to odloučení pomohlo spíš jemu, než Tesse. Ten konec je tedy strašně přeskakující. Jelikož víme, že se první tři knihy odehrály ve sledu jednoho roku a konec čtvrté najednou přeskakuje bezohledně celé roky. Ano, na konci se to dá pochopit, ale šlo by to napsat šetrněji, více přehledně a tak, že by se každý dokázal představit jaký rok vlastně je, nebo probíhá. Po incidentu, kdy Tessa přečte celou Hardinovu knihu o nich (rok po seznámení) přeskakujeme dva roky na Landonovu svatbu, pak další dva na Tessinu promoci, další dva, pak rok, pak šest a nakonec deset. Takže jsme tam, kdy je Tesse 43 let. Docela fuška. Jinak to byla docela čtivá série, jen mě odrazovaly zdlouhavé hromady problémů a hádek, následných erotických usmiřování a pořád dokola a dokola.

misahnus
misahnus
21.10.2022 5 z 5

Přečetla jsem celou serii. Naprosto mě dostala. Viděla jsem v tom občas odraz sama sebe a tak jsem nemohla přestat číst. Vývoj hlavních postav byl skvělý. Knížky jsou skvěle napsané, čtivé.

Dobruš
Dobruš
18.10.2022 3 z 5

Přečetla jsem celou sérii během pár dní, musím uznat, že to nebylo až tak špatne. Nejvíc se mi asi líbil posun a vývoj v osobnosti Hardina, za celé 4 díly urazil obrovský kus cesty a to klobouk dolů. Jinak bych knihy spíš radila k lepšímu průměru. Nenadchnou, ale ani neurazí,občas mi přišly zbytečně zdlouhavé.

Carol1122
Carol1122
30.06.2022 5 z 5

Epické finále je tady a s ním i zakončení celé série. Oproti předchozímu dílu je tento výrazně kratší a moc dobrodružství se v něm neodehrává. Až na několik překvapivých momentů se celá kniha samozřejmě točí jen kolem vztahu Tess a Hardina. Velký palec pak dávám za milý závěr. Celá série byla skvělá a ačkoliv se jedná o takovou pohádku pro dospělé, mně se velmi líbila:)

Kira283
Kira283
12.05.2022 2 z 5

Nebudu se moc rozepisovat. Oddychovka fajn, spíš menší podprůměr, nečekejte žádnou vyšší dívčí a obrňte se trpělivostí s Tessinými pasážemi. Ta holka mi děsně lezla na nervy. Asi tak jako někdy Hardinovi :)) Naopak s Hardinem jsem sympatizovala. A konec? Ten mě potěšil :)

Upřímně jsem ráda, že pokračování už žádné nebude. Asi bych to psychicky nedala... :))

Veruru1981
Veruru1981
03.05.2022 5 z 5

(SPOILER) Cekala jsem s nejvetsim napetim, jak to s Tessou a Hardinem dopadne. No samozrejme dobre, ale az po nekolika letech. Coz me trochu zklamalo. Nemyslim si, ze kdyby se od sebe odloucili na 3 roky, jeste se takto v pohode daji dohromady, alespon v realnem zivote. No ale tak je to takova pohadka pro dospele (byt mylne zarazena mezi young adult), takze budme radi, ze to dobre dopadlo. Osobne bych cekala, ze Tessa od Hardina neodejde, kdyz se konecne zmenil anebo bych cekala, ze kdyz ji ukaze knihu o nich (po 5 mesicich odlouceni), co k ni citil od sameho zacatku a bude happy end... Autorka me ale napinala az do sameho konce.

Lucynell
Lucynell
01.04.2022 5 z 5

Tento poslední díl byl rozhodně lepší než předchozí. Od začátku do konce je kniha nabitá emocemi a člověk ji nedokáže odložit z ruky dokud ji nedočte. Příběh Hessa je prostě od začátku čtivý a tento díl to opět dokazuje, dokonce víc než ty předchozí.

Kniholapka
Kniholapka
29.03.2022 4 z 5

Konečně jsem se dostala k závěru. Po zklamání z dílu Tajemství jsem příjemně překvapená a spokojená. Ačkoli i zde se vzorec opakoval a některé scény mi už přišly až nudné a běžící ve stále stejném koloběhu. Přesto byl tento díl něčím jiným, možná vyspělejší a více uvěřitelný... Oba hrdiny spojovaly podobné démony a sobeckost. Ze začátku to možná nebylo tak patrné, ale oba byli vlastně stejní. Jen to každý vyjadřoval po svém.
Kniha se četla téměř sama a děj neměl větší pomlky. Jediné co mi trochu mrzelo byly rychlé skoky na konci. Možná mi chyběla více rozepsaná jednotlivá období. Občas mi přišlo, že už to má rychle končit, ale tou zrychleností vznikala hluchá místa.
Skončilo to však tak, jak dle mého mělo!

Kristy.Seb
Kristy.Seb
09.03.2022 4 z 5

Zrada si nevybírá a přiživuje se nejvíc na těch,kdo ji nečekají ani šíji nezaslouží.

Klidně buď smutná, ale nedovol tomu smutku, aby tě ovládal.

Někdy se právě ve vzteku dostaneme k jádru problému.

Člověk se napřed musí naučit zvládat všechno sám, než začne žít ve dvou.

Být v pořádku je něco docela jiného než být šťastná. Byt v pořádku, tím se označuje ten bezvýrazný stav někde uprostřed, v němž se můžete každý den probudit a žít dál, dokonce se usmívat a smát se, ale radost to není.

Konečně díl kde se to furt natočilo kolem hádek. Ale kniha obsahovala velká a velká překvapení, někdy dost tvrdá. Doca mě prekvapil konec, jak se v rychlým sledu skákalo do budoucnosti...

Alisce
Alisce
12.02.2022

Tak jsem si během karantény přečetla všechny 4 díly. Knihy jsou vážně čtivé. Poslední díl se mi zdál něčím jiným, možná dospělejší. Pořád si ale stojím za tím, že by to neměl být příběh, který hltají dvanáctileté holky. Je to vlastně poměrně hluboký příběh, který potvrzuje, že rodiče na svých dětech nechávají velké stopy. Myslím, že zde funguje klasický vzorec - dcera, kterou přitahují muži, které jsou podobní jejímu otci. Navíc Hardinův otec, který s ním žil v dětství byl alkoholik jako otec Tessy, tudíž tam byla velká společná bolest a pochopení. Tím považuji za příběh více uvěřitelný. Ale i tak myslím, že by to v reálném životě dopadlo jinak. Je škoda, že autorka všechno psala velmi podrobně a naopak konec mi přišel trochu odfláknutý. Ubrala bych v některých částech a přidala na konci, ale i tak byl ten náhled do budoucnosti zajímavý. Celkově mě ta série chytla, i když jsem po prvním filmu, který jsem viděla měla pochybnosti a přišlo mi to celé dost hloupé.

Nikychlupova
Nikychlupova
23.12.2021 4 z 5

Opět solidní dávka emoci, bouří, lásky, romantiky. Jen teď nevím co čekat v posledním díle.

princesse
princesse
13.12.2021 5 z 5

Ze všech dílů nejlepší.