Něžný měsíc nad Usambarou

Něžný měsíc nad Usambarou https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/464317/bmid_nezny-mesic-nad-usambarou-YAQ-464317.jpg 4 47 10

Africká sága série

< 2. díl >

Pokračování románu Nebe nad Kilimandžárem. Povstání změnilo Německou východní Afriku. Charlotta a George, jejichž životní cesty se konečně sešly, už nepoznávají zemi, ve které chtěli vychovávat svou malou dcerku. Táhne je to zpátky do vlasti. Tam ale na ně nečekají s otevřenou náručí. Přes jejich snahu vybudovat si v severním Německu nový život, si oba brzy přiznávají, že stále touží po Africe. George nečekaně dostane lákavou nabídku, která je zavede nazpět na černý kontinent. Netuší, jakým nebezpečím budou muset čelit a že jejich hluboká láska bude vystavena těžké zkoušce... Pokračování románu Nebe nad Kilimandžárem... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Sanfter Mond über Usambara , 2012


více info...

Přidat komentář

mariva
06.07.2023 3 z 5

Autorčiny knížky se mi většinou líbí, ale této africké sérii nějak nemůžu přijít na chuť. Přečíst se to dá, ale děj přeskakuje z jednoho místa na druhé, dost zdlouhavě popisuje přírodu. Teprve až hledání Georga tomu dalo trochu spád, ale ani to nebylo ono. Mám připravenou jinou její trilogii, tak snad bude zajímavější.

Kaja1
26.08.2022 4 z 5

Druhý díl se dobře četl. Je zajímavé, že ji milovali samí úžasní muži a ne žádný bídák. Chtělo to nějakou zápletku a ne pořád honit George od čerta k ďáblu. Když ji tak miloval, proč ji to dělal, nic neříct a odjet někam do divočiny a hledej si mne:))


PetaZ
07.08.2022 4 z 5

Me se teda druhy dil cetl lip, nez prvni, ale mit cukrovku, tak je po me.. To moc nemusim. Kazdopadne opet se mi potvrdilo, ze autorka psat umi, ale prvni dily moc ne...

Jonna
29.04.2022 3 z 5

Druhý díl byl trochu slabší, asi kvůli tomu, že se dal víc předvídat. Navíc mám pocit, že autorce už došla inspirace, a děj je takový rozsekaný. Přesto se kniha četla dobře a oceňuji, že se autorka tentokrát vyhnula neuvěřitelným náhodám.

Kristulda
21.04.2022 3 z 5

Je mi líto že nemohu dát plný počet hvězdiček. První díl se mi moc líbil a měla jsem velké očekávání,ale bohužel. Nemůžu říct,že Afrika jako taková nebyla zajímavá,ale děj a vše okolo takové nijaké. Musela jsem se nutit číst, bylo to takové trápení. Za mě teda zklamání. Mám doma i třetí díl,ale mám obavy ho číst.

katpas76
11.03.2022 3 z 5

Druhý díl této ságy jsem netrpělivě očekávala, protože jsem se těšila na zajímavé pokračování osudů Charlotty, Kláry, Alžběty, George a dalších hrdinů. Stejně jako u prvního dílu jsem uvítala, že autorka zasadila děj jinam, než do Evropy (jako je tomu u ságy Panský dům, Venkovské sídlo nebo Kavárna u Anděla). Nicméně tentokrát jsem byla knihou lehce zklamaná. Přišla mi zbytečně rozvláčná a celkově neukončená. I když se dá čekat, že bude mít ještě další pokračování, ráda bych znala odpověď především na otázku, jaký vztah měl indický obchodník Kamal Singh s indickými předky Charlotty? Toto téma bylo v knize naznačeno, zápletka se začala zajímavě linout a celkově to mohlo být vítaným obohacením jinak ne až tak moc záživného děje knihy, ale autorka podle mě tento potenciál dostatečně nevyužila. Nejspíš si případný třetí díl opět přečtu, nicméně oproti dřívějším dílům autorky (výše zmíněným) jsem s tímto jejím počinem méně spokojená a méně nadšená. Proto jen tři hvězdy.

Ivanule
11.03.2022 4 z 5

Druhý díl se četl zase opět jak kdy zdlouhavě, někdy to zase mělo takový rychlý děj, že se četl sám...V tomto díle to bylo docela dost o Charlottě, ale také o jejím manželovi a o tom jestli spolu vlastně mají být nebo nemají, jednu chvíli to mezi nimi všechno v pořádku, poté mu začalo vadit, že musí být jen na jednom místo, přitom mi přišlo, že on rozhodně není člověk na výpravy v divočině ....

Szilvia1
28.02.2022 4 z 5

Druhý díl Africké ságy byl pěkný,plný lásky ale mně tam chybělo něco napínavého tajemství,tady se jenom točilo kolem jedné věci(o plantáži a o Charlottě,že co che ona).Tento díl byl slabší,ale navzdory tomu patří autorka mezi moje oblíbené.zkusím ještě třetí díl,a uvidím,jaká bude její další série.

čef
03.02.2022 4 z 5

Mírně dobrodružný druhý díl románové minisérie je opět patřičně nacpán hlubokými city a nekonečnou láskou. Také jeden mohutný pejsek se zde koná a přináší nám spoustu radosti a lásky. Prvnímu dílu se děj hodně podobá, žádného nepříjemného překvapení se tedy nedočkáte, i kdybyste chtěli, jako že určitě ne.

iva2423
12.11.2021 3 z 5

Zatím asi nejslabší od autorky.

Autorovy další knížky

Leah Bach (p)
německá, 1941
2017  75%Panský dům
2018  81%Panský dům a jeho dcery
2019  83%Zlaté časy
2020  83%Nová doba
2019  77%Hortenziová zahrada

Kniha Něžný měsíc nad Usambarou je v

Právě čtených1x
Přečtených83x
Čtenářské výzvě12x
Knihotéce184x
Chystám se číst76x
Chci si koupit27x
dalších seznamech5x