A Midsummer Night's Dream

A Midsummer Night's Dream https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532981/bmid_a-midsummer-night-s-dream-65dda7ec0669e.jpg 4 1055 104

Audiokniha A Midsummer Night's Dream namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň A2 pro mírně pokročilé posluchače. Theseus of Athens is looking forward to his wedding to Hippolyta, Queen of the Amazons. But two other youngcouples are not so happy: Hermia wants to marry Lysander, but her father doesnt agree. Helena loves Demetrius, but he wants to marry Hermia. The King and Queen of the Fairies dont love each other any more, so they start to play tricks on each other. They involve their fairies, the lovers and a group of Athenian workmen who want to be actors. Its a very unusual Midsummer Night, perhaps its a dream.... celý text

Literatura světová Divadelní hry
Vydáno: audiokniha , INFOA
Originální název:

A Midsummer Night's Dream , 1600


více info...

Přidat komentář

Ema22
12.04.2024 2 z 5

Na můj vkus příliš mnoho postav, omylů a ztřeštěných situací. Mm šálkem jsou autorovy tragédie.

666Jitka
14.03.2024 4 z 5

Zamotaná pohádková divadelní hra o lásce, poslušnosti a o tom, jak jeden malý rozverný rarášek dovede zašmodrchat životy a city lidí tak, že už se v tom dá pramálo vyznat. Nakonec vše samozřejmě dobře dopadne a všichni jsou šťastní. Více než chaotický a bláznivý děj mě zaujaly nádherné košaté verše, bez nichž by zbyla jen průměrná potřeštěná motanice.


ellypusik
03.03.2024 3 z 5

Shakespeare mám ráda, ale toto drama mi nesedlo. Pochopila jsem zápletku, ale přišla mi moc povrchově podaná a ukvapeně vyřešená. Verše byly krásné a český překlad kvalitní!

janavom
01.01.2024 2 z 5

Přečteno v rámci výzvy 2023.
No, nevím, znova číst nebudu.

Obelix15
30.12.2023 3 z 5

S touto divadelní hrou jsem se nijak neztotožnil, ale své zastánce a fanoušky si toto dílo jistě najde.

janina66
29.11.2023 3 z 5

Milá úsměvná komedie s prvky magie, která vše zamotala. Láska a zase láska.

klaraj093
19.11.2023 3 z 5

Na tu dobu to bylo jistě velké dílo. Mě divadelní hry nikdy nebavily. Tohle není nic pro mě. Bavila mě pouze pasáž uprostřed. Jsem si jista, že vidět to v divadle mám lepší pohled.

Katania
29.10.2023 3 z 5

Nic pro mě bohužel.

lilites
06.10.2023 4 z 5

Tuto hru jsem měla možnost vidět před několika lety v Národním divadle a ten zážitek mám stále v paměti, moc krásné to bylo, tak proč si ho nepřipomenout přečtením této hry.

Opět krásně zamotaný děj, to Shakespeare prostě umí dokonale a také se z něho vždy bravurně vymotá.

Díky raráškovi Pukovi, kterého mám v této hře nejraději, se vlastně všechno zamotá když potře oči kouzelnou šťávou někomu jinému, než mu nakázal jeho pán.

Jde tu opět o veselohru a o záměně lásky od jednoho k druhému a nazpět. Děj je složitější s mnoha a mnoha postavami, ale věřte mi, že stojí za to!

Velice krásná, kouzelná hra, která Vás pohltí..

Zuzvil
04.10.2023 3 z 5

Komedie z pera slavného anglického spisovatele a dramatika 16. století, která i v 21. století má čtenáře, příznivce a následovatele. Já jsem fascinovaná tou "dlouhověkostí" díla, již méně jsem nadšená dílem samotným. Celou dobu během čtení mi hlavou běželo, že když jsem viděla toto drama v divadelní podobě, tak jsem byla moc spokojená, ale při vlastním čtení jsem se musela hodně soustředit, protože běžně verše nečtu a není to úplně můj "šálek kávy", ale jistou fascinaci jsem zažívala, proto hodnotím zlato střední cestou. Každopádně jsem moc ráda, že jsem tuto klasiku klasik přečetla.

martina.culik
23.07.2023 4 z 5

Hra je klasická komedie využívající záměnu osob pro pobavení.
Četla jsem poté, co jsem viděla představení přímo v Londýnském Globe. Představení bylo výborné. U divadelních her je četba vždy o něco ochuzená, protože chybí popis děje, což na druhou stranu podněcuje čtenářovu představivost.

MollyCornelia
27.06.2023

Povinná četba na čj.
Pěkné drama. Dalo mi hromadu inspirace k psaní a náměty k zamyšlení. Hezké obraty, vtipné postavy (vidláci z vesnice mě bavili nejvíce), zajímavé prostředí a jazyk.
Překlad M. Hilského mi bohužel nesedl, takže jsem se do čtení trochu nutila.
Doporučuji spisovatelům, kniha může pomoct při tvůrčí krizi

barcasknihou
30.03.2023 3 z 5

Už dlouho jsem si od Shakespeara chtěla něco přečíst. Už kdysi dávno jsem četla Zkrocení zlé ženy a to se mi strašně líbilo. Vrhla jsem se proto na sen svatojánské noci a bylo to zajímavé. Je to tak trochu fantasy, vyskytují se zde víly, elfové a jiná kouzelná stvoření. Abych řekla pravdu, tak jsem se dost ztrácela v postavách, bylo jich tam fakt hodně a zapamatovat si kdo s kým a podobně mi dalo zabrat. I příběh byl trochu chaotický, doufám, že jsem to nějak pochopila správně. Potřebovala bych to vidět asi jako hru v divadle aby mi to dávalo smysl. Jinak to nebylo špatné čtení, určitě si chci přečíst něco dalšího od autora.

Filomena1961
13.01.2023 5 z 5

Sen noci svatojánské jsem viděla na scéně těšínského divadla, hru jsem si užívala, hlavně skřítka Puka. Jedná se o komedii, kdy připravený nápoj lásky má samozřejmě účinek na někoho jiného, protože daná podmínka nebyla splněn. A od toho se všechno odvíjí a následují komické situace. Moc hezky a výstižně popisuje tuto komedii andrii24, lépe bych to nedokázala. Navozuje skvěle atmosféru svatojánského večera. V tomto případě preferuji divadelní představení před knihou, i když se mi kniha také líbila.

Hakate
28.08.2022 3 z 5

Bohužel za mě jedna z těch slabších, někdy je moc spíše na škodu.

andrii24
09.08.2022

Čas má. Mámivý opiát světlušek a cikád. Hody varietní férie. Jankovatí ten, kdo miluje, pod jahodovým nebem. Z moci nektaru letních Sirén.

crazyslunicko
08.08.2022 4 z 5

Nádherná hra s velkým množstvím postav. Chvílemi jsem se ztrácela. Někdy bych ji ráda viděla naživo v divadle, určitě to musí být zážitek. Snad někdy...

Louisareading
31.03.2022 5 z 5

Klasika, kterou jsem si musela přečíst několikrát, aby se mi konečně začala líbit. Abych postavy přestala vidět jako hysterické hlupáky. Ta jejich exponovanost mě vždycky strašně unavovala. Ale dneska můžu říct - konečně jsme text pochopila v celé jeho kráse. Konečně se soustředím na rytmus veršů, ne jen na tu na první pohled hloupou střeštěnost postav. Doporučuji. :)

marrie5227
28.01.2022 5 z 5

Jsem velkou milovnicí divadelních her - tedy, ráda na ně chodím právě do divadla.
Shakespeare pro mne byl a je jednou z největších divadelních legend a jeho hry jsou jedno velké mistrovské dílo.
Kdysi dávno jsem dokonce navštívila i Sen noci svatojánské v podání jednoho dobrovolnického divadla a moc jsem si jej užila.
Ale teď už ke knize - čtení her mi nikdy nešlo, natož takto veršovaných. K maturitě jsem měla přečíst Romea a Julii, ale nezvládla jsem to ani do půlky.
Teď, 2 roky po ní, jsem si zakoupila tuto hru a nezabrala mi ani dva dny. Myslím, že čím jsem starší, tím lépe se do toho dokážu ponořit a jistě zkusím přečíst víc podobných kousků!
Mimo tuto jsem četla jen Jak je důležité míti Filipa od Oscara Wilda, což je další pecka v mém seznamu her, které toužím přečíst.

Samotný děj je velmi příjemný, ubíhá rychle, člověk se pousměje.. moc krásný kousek a jsem ráda, že jsem tímto překousla svůj strach a nechuť vůči hrám a pustila se do ní!

Sirina
17.10.2021 5 z 5

Přestože se člověk snadno ztratí v množství postav, je to jedna z mých nejoblíbenějších her.