3x Agatha

3x Agatha https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/114249/bmid_3x-agatha-9Jm-114249.jpeg 4 95 7

V další trojici vybraných detektivek (Dům na úskalí, Smysluplná vražda, Zkouška neviny) z pera Agathy Christie se setkáme jak se slavným Belgičanem Herculem Poirotem, tak s neméně úspěšnou odhalovatelkou zločinu Jane Marplovou. V detektivce Dům na úskalí z roku 1932 pátrá Poirot po strůjci série pokusů o zabití mladé majitelky zchátralé vily – tentokrát se však zdá, že narazil na soupeře přinejmenším sobě rovného. Slečna Marplová odhaluje ve Smysluplné vraždě z roku 1952 zločince na podivném anglickém sídle, kde kromě sedmi členů rodiny, potenciálních dědiců majetku, žijí dvě stovky mladých delikventů. Případ úkladné vraždy, kterou nespáchal ten, jenž za ni byl odsouzen, neřeší v příběhu nazvaném Zkouška neviny z roku 1958 sice žádný z autorčiných oblíbených detektivů, avšak sama královna zločinu o této knize prohlásila, že patří k jejím nejmilejším.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Peril at End House / They Do It With Mirrors / Ordeal by Innocence


více info...

Přidat komentář

Kontryhelka
10.01.2022 5 z 5

Detektivní příběhy s vynikající zápletkou a geniálním zakončením a odhalením vraha jsou pro paní Agathu typické. Její knihy a výborní vyšetřovatelé Poirot a Marplová jsou úspěšní čmuchalové, kteří vždycky si dovedou poradit a popíchnout policii sem tam nějakým tím důkazem, který je pro ostatní neviditelný, ale oni se svými dedukčními schopnostmi si všímají i těch nejmenších detailů, pro policii většinou nedůležité, ale právě tyto maličkosti dávají celému případu a konečnému rozuzlení ten správný švih.

Lily101
19.10.2020 5 z 5

Zdařilé. U každé povídky se mi hůř a hůř zpočátku začítalo(a to jsem první příběh četla dvakrát-“Dům na úskalí” vyšel i samostatně knižně), ale závěry byly vždy dobré.


st18321
16.09.2018 5 z 5

Velice povedený soubor povídek od Agáty. Všechny tři mě velmi bavili. Ani u jedné jsem nedokázal odhadnout kdo je vlastně pachatel. Velmi mě bavila i poslední povídka, která dle čtenářů zde moc nezaujala. Každopádně za sebe mohu všechny tři povídky vřele doporučit. Časem zase něco od Agáty koupím.

konicekbily
25.05.2018 5 z 5

Soubor tří detektivek - a každá s jiným vyšetřovatelem - mi udělal velkou radost. Příběhy jsem četl podruhé - a určitě jsem se nenudil.

iam_librarian
28.07.2017 4 z 5

První dvě povídky byly skvělé. Té poslední jsem nepřišla na chuť. Nicméně to bylo skvělé počtení.

david5746
20.06.2016 4 z 5

Soubor tří detektivek. Kdyby šlo hodnotit jednotlivě, tak 95%-95%-50%. Poslední mi přišla už taková utahaná a za ten naprosto ujetej konec by si teda autorka zasloužila naplácat, to bylo vážně au. Ale Marplová a Poirot samozřejmě nezklamali.

EDIT: Jen bych doplnil, že jsem Zkoušku neviny od přečtení tohoto kousku viděl 2x zfilmovanou a minimálně samostatný seriál z letošního roku byl fakt jízda. Tak já si tu povídku snad někdy přečtu ještě jednou, jestli je problém u mě nebo v tom blbém knižním konci, kterej filmaři naštěstí nepřevzali. ;)

Kubíííína
03.08.2013 5 z 5

Velmi pěkný soubor, určitě doporučuji, nejvíce se mi líbil Dům na úskalí, ten mě vyloženě dostal.