365 dní

365 dní https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/470057/bmid_365-dni-wel-470057.jpg 4 425 98

365 dní série

1. díl >

Laura Bielová je se svým přítelem na dovolené snů na nádherné Sicílii. Druhý den jejich pobytu, v den jejích dvacátých devátých narozenin, je Laura unesena. Únoscem není nikdo jiný než hlava mocné sicilské mafiánské rodiny, nesmírně pohledný mladý Don Massimo Toricelli, odhodlaný Lauru vlastnit za každou cenu. Má k tomu své důvody. Nedávno se ho někdo pokusil zavraždit, a když pak zraněný bojoval o život, před očima se mu objevila vize krásné ženy, která Lauře jako by z oka vypadla. Poté, co se zotaví, slíbí si, že neznámou ženu ze svého snu najde a udělá všechno proto, aby mu patřila – bez ohledu na to, co to bude stát. Massimo má v plánu držet Lauru po celých 365 dní ve svém paláci a pokusit se získat její srdce. Pokud se do něj Laura během této doby nezamiluje, propustí ji. Pokud se ale pokusí uniknout, najde si ji a nechá zavraždit celou její rodinu. Laura je svým pohledným a mocným únoscem brzy okouzlena. Vztah, který se mezi nimi rozvíjí, je ale nejistý a riskantní, a síly, které nemají pod kontrolou stále hrozí tím, že se pouto mezi nimi přetrhne…... celý text

Literatura světová Romány Erotika
Vydáno: , Baronet
Originální název:

365 dni , 2018


více info...

Přidat komentář

dee101
22.04.2024 4 z 5

Hledala jsem nenáročnou oddechovou knihu bez nějakých dalších očekávání a tu jsem taky dostala...

MAU256
03.04.2024 4 z 5

Knížka mi byl doporučena, tak jsem jí zkusila. Massimo po dobu 5 let vídával stále stejnou tvář, do které se zamiloval, jenže nebyla skutečná, až do doby, kdy se Laura objevila na letišti. Tak ji unesl a uzavřel dohodu na 365 dní, to byla doba, ve které se do něj měla zamilovat. No a jak to dopadlo?

Pokud chcete od knížky mafiánské prostředí, sex, nemuset moc přemýšlet a jen se bavit a ihned muset sáhnout po dalším díle, protože vás prostě vtáhne do děje a konec je samozřejmě nedokončený..., tak mohu jen doporučit. Protože já jdu hned na další díl.


Pája699
03.04.2024 4 z 5

Massimo a Laura.......

Přiznám se, že do tohoto příběhu jsem se pustit nechtěla....i 50 odstínu bylo vcelku zklamáním....ALE, přečetla jsem si pár vtipných komentářů a recenzí typu......Laura je alkoholická zlatokopka, nebo, že Laura je od samého rána zmaštěná víc než obal od sekaný :-D

Po výbuchu smíchu jsem si řekla, sakra, tohle má něco do sebe a zajímá mě to a musím si to přečíst. I mafiánské prostředí mě lákalo...

Jako ano, Massimo nasadil laťku hooodně vysoko od moderní popelky :-) Tady se neztratil střevíček, ale Laura přišla o 365 dní svobody a měla se v té době do Massima zamilovat. Jako jasně, proč se ji dvořit, poslat kytku a tak dále, když to šlo udělat takhle že jooo :-)

Svým zvráceným způsobem mě to bavilo...Laury temperament a drzost Massima provokovat, mě bavila a štvala zároveň. Massimovi nedala nic zadarmo a mě ty jejich přestřelky a naschvály bavily .-)

Zajímavá postava je i kamarádka Olga......snad dostane více prostoru.

Konec zajímavý a s napětím čekáte, jak to bude pokračovat v dalším díle.....co přinese?

zofie3000
23.03.2024 2 z 5

Je to prostě knižní péčko a když to čtete takhle, tak vás tak nerozčiluje že postavy jsou nekonzistetní, že tam neexistuje děj nebo že obě hlavní postavy jsou hloupý jak necky. Ale jestli je ve něčem autorka silná jsou to popisy.

_wejunkaa_
02.01.2024 3 z 5

Ani nevím, jak bych u téhle knihy měla začít, jako první jsem viděla film. Tudíž jsem věděla, co se v knize bude přibližně odehrávat. Slyšela jsem několik komentářů od přátel, kteří knihu četli... "Je dokonalá, nemá to chybu." Popravdě? Mě se kniha líbí, ale nemám pocit, že by se nějak extra lišila od filmu. Ano, je pravda, že v knize je více detailů a konec knihy je stejně napínavý jako film. Neříkám že kniha a film jsou stejné, to vůbec ne, ale z mého pohledu je to nejspíš tak, že pokud od knihy čekáte zázraky, spíš se jich nedočkáte. Knihu hodnotím 3 z 5 hvězd, jak jsem psala o pár řádků výš, je to jen více detailní předloha filmu.

Nikkaa
13.12.2023 4 z 5

Ne každému se toto líbí,a co jsem tady četla komentáře je to velká většina lidí..nejprve jsem asi tak osmdesátkrát viděla všechny filmy a pamatuju si je skoro do detailu,takže při čtení mě to docela ovlivňovalo myšlenky a furt u toho přemýšlela jestli to je aspoň trošku podobné....no jdeme postupně na další dva díly

Lucie846
02.10.2023 5 z 5

Kniha byla super. Je pravda, že od filmu se liší, ale jsem ráda, že jsem přečetla. Takové oddechové.

bravefox
16.08.2023 2 z 5

K této trilogii mám speciální vztah. Ono je to tak blbý, až to naprosto miluju! A moje já, které má z těch knih i filmů naprosté guilty pleasure by dalo hned plný počet, ale co si budeme je to magořina. Hlavní hrdinka je vlastně hysterická alkoholička, která lupe prášky (to, že je nemocná jí v to očividně nezabrání), Massimo je magor první třídy a ten zbytek to už jen doplnil. Je to plné trapnosti, naivity, nesmyslů a debilismu. Odpad tomu nedávám jen z toho důvodu, že jsou podle mě ještě daleko horší knihy a u tohoto se alespoň zasmějete od srdce tomu jak příšerně je to napsaný...

Silvisek
17.05.2023 odpad!

Nevim co na to rict, vubec me to nebavilo a v pulce jsem prestala cist, na dalsi knihy kaslu

anetttik
16.03.2023 3 z 5

Pokud od toho člověk nečeká nic hlubokeho a tak, je to celkem čtivá oddechovka, a možná trochu kontroverzní názor, ale pořád mnohem lepší jak 50 shades.

Thalin
04.01.2023 odpad!

Podobně jako padesát odstínů to má obrovskou mediální masáž a reklamu vyhnanou do takové míry, že některým ženským přijde naproto v pořádku a vlastně ohromně sexy, když ženu unese psychopat a nutí ji se do něj zamilovat. Hlavní hrdinka je tupá a sebestředná alkoholička a nejspíš lehká sociopatka. Její vyvolený je zase magor prvního řádu, který čeká, že si z něj všichni sednou na prdel a běda když ne. Tomu říkám sen...
Film tomu jen dal ubohou vizuální podobu, která by mohla fungovat jako soft porno, ale ne jako film. I Asylum točí lepší filmy, ti to aspoň totiž nemyslí vážně.

Lelaqu
25.12.2022 3 z 5

Knihu jsem si přečetla na základě filmu a to hlavně druhému dílu, který se zdál jako klasický příběh na wattpadu. Kniha byla oddechová, pobavila mě, ale asi bych ji nedoporučila. Lauru bych chtěla propleskat, jediné v jejím slovníku bylo moje oblíbené značkové boty, Dior parfém blablabla všechno co je drahé. Jediná postava co mi přirostla k srdci byla Domenico, který se choval aspoň trochu reálně a Olga, protože mě prostě baví její dynamika. Jde vidět, že autorka celou trilogii psala kvůli jejímu nevydařenému vztahu a dost se to v knihách odráží. To samé, že jde vidět, že autorka se vyzná v designer značkách, ale přišlo mi to tam strašně nucené až laciné. To samé erotické scény, četla jsem už lepší. Nicméně jsem se nad knihou pobavila, znovu bych si ji nepřečetla a zřejmě ani nedoporučila, možná spíš ze zvědavosti, ale doporučuji od toho nic nečekat.

Raislin
17.12.2022 odpad!

Au. Tak tohle je průšvih. Nejdřív jsem si přečetla knihu, která je opravdu hrozná. A ještě sebemrskačsky jsem se chtěla podívat na film co z toho vymysleli. Bohužel opět, stejně jako kniha velký průšvih. Laciné a trapné. Další díl tedy není pro mě, byla by to jen ztráta času.

AgnesDee
27.11.2022 odpad!

Lobotomie je operativní neurochirurgický zákrok, kterým se léčili pacienti s depresemi nebo úzkostmi. Některé pacienty tento zákrok vyléčil, jiní začali být apatičtí a ztratili svou tzv. "životní jiskru". A přesně takhle jsem se během čtení a po přečtení téhle "knihy" cítila já. Autorka očividně chtěla napsat knihu, ve které by otevřeně a neskrývavě psala o sexu, což je na polku evidentně dost odvážný krok. Nicméně to neznamená, že by se jí povedlo napsat něco duchaplného, nebo dokonce dobrého. Z některých pasáží mi bylo až fyzicky zle, z autorčina pojetí lásky mi zůstává rozum stát, a postavy se chovají tak nelogicky a iracionálně, že je mi za jejich jednoduché smýšlení nad vztahy a nad sebou samými smutno. Kniha spíše působí, jakoby se autorka jednou podívala na Kmotra a hned poté se podívala, nebo si přečetla, Padesát odstínů šedi, a řekla si, že by nebyl špatný nápad spojit násilný a manipulativní vztah s prostředím sicilské mafie (o kterém autorka ví asi tolik jako o těch vztazích). Nevím, kde se vzala ta potřeba a touha žen blížící se střednímu věku, dostat se do násilného vztahu, kde jim týpek pomalu musí dovolit se bavit s vlastní rodinou. Jestli tohle některým holkám přijde sexy, tak prosím, ale pak si nemají co stěžovat, když si najednou uvědomí, že jsou ve vztahu, ve kterém jsou spíš z donucení a vězněny, než se své svobodné vůle. Holky, násilí není romantický, a chlap, co se k vám tak chová, se nikdy nezmění. Utečte z takového vztahu, dokud můžete, a rozhodně si ho neidealizujte! Pro svoje vlastní dobro.

uminaa
23.10.2022 2 z 5

Ach jaj, tak táto kniha mi ale vôbec nesadla. Neviem, či bol Neptún v zlom postavení s Venušou a Marsom, ale dočítala som ju s veľkým sebazaprením (asi aj preto mi to trvalo viac než týždeň 8-O). Nemyslím si, že by som v sérii pokračovala.

janaky
09.10.2022

Po dlhom premýšľaní som si knihu požičala v knižnici. Stála mi mesiac na polici a ja som uvažovala, či naozaj si ju prečítam. Nakoniec som ju prečítala veľmi rýchlo. Smiala som sa, užívala som si knihu. Mám s nou i zážitok. Išla som s ňou ako správny knihomol k doktorke, ktorá videla film a fascinovaná mi o ňom začala hovoriť, keď som bola v polovici prvej kapitoly. :) Zrazu sa zasekla a s úsmevom mi povedala, že mi nebude nič hovoriť, ale že sa teší na dvojku. Osobne si myslím, že film stojí za houby. :D Lepšia je kniha.

daza.dt
03.10.2022 3 z 5

Mediální masáži, při které na mě kniha vyskakovala na netu i v novinách se sloganem MUST HAVE - jsem odolávala dlouho, nakonec jsem si půjčila v knihovně. A musím říci nevycházela jsem z údivu. Polské výrobky opravdu překvapí - nejen posypovou solí, polský erotický román ze sicilského prostředí mafie - to prostě jen tak nevymyslíš. Poláci se od dob Sienkiewicze opravdu posunuli. Ač opravdu nejsem fanynkou toho žánru - myslela jsem si, že větší blbost než 50 odstínů už číst nebudu - a ono ano. Autorka - prý jedna z nejvlivnějších žen Polska - mě fascinovala tím, co vyplodila. Čte se to opravdu rychle, pobavíte se a hodně se nasmějete - pokud to autorka myslela vážně, upřímnou soustrast.

Petruse21
02.10.2022 odpad!

Puzo by byl dost zděšen tímto výtvorem. Laura a spol. dohromady IQ tykve. Nekonečné popisy toho, co měla na sobě a co si koupí a jaké značky je toaleťák. Zklamaní.

anebar
01.10.2022 2 z 5

Rozhodla jsem si knihu přečíst poté, co jsem viděla film a měla jsem v ní očekávání, že jej předčí, ale nestalo se.

Děj 7/10
Postavy 7/10
Milostné scény 4/10 (prakticky samá felace)
Odpočinková kniha 6/10

knizni.taurus
26.09.2022 1 z 5

(SPOILER) Ani nevím jak začít. Před knihou jsem viděla film a líbil se mi? Ani ne. Přesto jsem se rozhodla přečíst knihu? Ano. Proč? No, kdo ví. :D

Tohle je za mě jedno (dost) velké ne. Teď už nečtu tolik erotických románů, jako jsem četla kdysi, ale vím, že rozhodně byly mnohem laskavější (dá se to o erotickém románu říct?) než tenhle.

Co se týká děje tohohle skvostu, tak ten je poměrně jednoduchý. Bacha SPOILER (?). Byl jednou jeden mafiánský Ital, který měl vizi o krásné ženě, kterou (díky osudu) po několika letech spatřil naživo. Oslovit ji normálně by byla nuda, tak se rozhodl, že ženu unese a bude ji rok věznit a čekat, až se do něj zamiluje. Ta žena zřejmě pod vlivem alkoholu a díky ztrátě sebeúcty nakonec opravdu Italovi podlehla. Teď sledujeme jejich dokola se opakující kolotoč (ne)nuceného sexu, alkoholové opojení Laury a rozkazování Itala všem a pořád.

Hele jako oddechový příběh asi dobrý. Ale já jsem s těma dvěma zvládla jen těch prvních 365 dní. Po pár stránkách jsem měla alkoholičky Laury a násilnického Massima tak akorát dost. Laura byla velmi nesympatická žena, která očividně nedokázala udržet myšlenku aspoň dvě stránky. Uvedu příklad: Nejdřív Laura nebude tolerovat to, že ji někdo říká co má dělat a o pár stránek dál nám vypráví, jak miluje, že se jí ten úžasný Ital ani neptá na názor a řídí její život. Jako pardon? Posloucháme se holka vůbec?

Takže malé shrnutí. V knize teda najdete alkoholismus, stockholmský syndrom a emoční nestabilitu, vše zabalené do 350 stran, které vám asi mají dát pocit, že tohle bude láska až za hrob (doslova, pokud by Laura odešla, beztak by ji zabil :D ). Jo! A je tam ultra otevřený konec, já jen tak kdyby někdo pak nechtěl číst další díl, ať je na to připraven.

BTW. film jsem proklikala a ta tendence je dost sestupná.

Štítky knihy

sex vraždy mafie láska zfilmováno násilí Sicílie

Autorovy další knížky

Blanka Lipińska
polská, 1985
2022  67%Dalších 365 dní
2021  70%365 dní
2021  65%Ten den

Kniha 365 dní je v

Právě čtených11x
Přečtených621x
Čtenářské výzvě46x
Doporučených15x
Knihotéce292x
Chystám se číst154x
Chci si koupit33x
dalších seznamech10x