Lovci mamutů diskuze

Lovci mamutů https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/275560/mid_lovci-mamutu-jHa-275560.jpg 4 1936 260

Údolím táhne stádo obrovských mamutů. Všichni jim v posvátné hrůze ustupují stranou. Všichni, až na Veverčáka s Kopčemem! Dva mladíky, které touha zařadit se mezi uznávané a vážené lovce, žene přímo do náruče největším tvorům doby kamenné! Čím zaútočí na mohutné mamuty s dlouhými kly? A jak své zbraně Kopčem s Veverčákem vyráběli v době, kdy neexistovaly supermarkety? Ani se nemohli podívat na internet jak udělat oštěp! Všude kolem nich byly jen lesy plné nebezpečí! A přesto dokázali tihle superhrdinové doby kamenné rozdělat ohěň bez zapalovače a sirek! Z nevzhledného kousky kamene vyrobili ostré hroty šípů! V pošlapané trávě četli jako v knize a dokázali stopovat vyhlídnutou kořist dlouhé hodiny. Co všechno mladíci dokázali a jaká další dobrodružství zažili s kamarády Žabkou, Kukačkou, Ognošem nebo Vlčím drápem se dozvíte v knize "Lovci mamutů."... celý text

Diskuze o knize (1)

Přidat komentář

Rade
15.10.2015 5 z 5

Mrzí mě, že jedna z nejoblíbenějších knih mého dětství má jen "modré ohodnocení". Přikládám to mimo jiné i tomu, že kniha Lovci mamutů byla (a možná nadále je) povinnou četbou. Za mě tak naštěstí nebylo, a tak jsem ji mohla číst zcela dobrovolně a s nadšením.
Povinná četba je mor, nejlepší cesta jak dětem znechutit knížku, jak říká Wilddog v komentářích...
Když jsem knížku četla šestiletému synovi, moc se mu líbila, a tak se do ní vžil, že po mně požadoval k večeři morkové kosti... Nevím, v jakém věku bylo, či je určeno jako povinná četba, podle mě je spíše pro menší děti, i pro ty z dnešního hlediska drobné nepřesnosti nebo jednodušší děj, pak doporučuji dětem knížku raději číst... u nás to fungovalo bezvadně.