Kde zpívají raci diskuze

Kde zpívají raci https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/456192/bmid_kde-raky-spievaju-pXI-456192.jpg 5 4180 1063

Celá dlouhá léta kolují v poklidném městečku Barkley Cove na pobřeží Severní Karolíny fámy o vlčím dítěti, „holce z bažiny“. Když je roku 1969 objeveno tělo místního krasavce Chase Andrewse, obyvatelé města začnou z jeho vraždy podezírat právě holku z bažiny, Kyu Clarkovou. Jenže Kya vůbec není taková, jak se o ní povídá. Je to inteligentní a citlivá dívka. Žije odkázaná sama na sebe v bažině, které říká domov, jejími nejlepšími kamarády jsou racci a místo školy ji učí okolní příroda. I v jejím životě přichází chvíle, kdy zatouží po blízkosti jiných lidí, dotecích a lásce. Její divoká krása okouzlí dva mladé muže z města a před Kyou se otevírá úplně nový život. Pak se však stane něco nepředstavitelného… Román Kde zpívají raci je překrásnou ódou na přírodu, příběhem opuštěné dospívající dívky, která se učí důvěřovat lidem, a líčením záhadné vraždy s překvapivým koncem. Delia Owensová nám připomíná, že dětství nás všechny poznamená na celý život a že každý z nás podléhá úžasným tajemstvím přírody.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , Jota
Originální název:

Where the Crawdads Sing , 2018


více info...

Diskuze o knize (11)

Přidat komentář

Lenka.Vílka
11.04.2024 5 z 5

Jo, jo, doplňuji info: ano, v knize je název vysvětlen :)

Naias
11.04.2024

Originálny názov je Where the Crawdads Sing. Crawdad je rak. Knihu som nečítala, ale vraj je to tam vysvetlené. Ide o dačo podobné ako "kde líšky dávajú dobrú noc", nemyslia sa tým skutočné líšky.


Loubooker
11.04.2024

Mám úplně stejný dotaz jako uživatel ponorka: co tam zpívá, raci nebo racci? Na obálce jsou nakresleni nějací práci, možná ti racci a v anotaci je napsáno, že jedinými přáteli hrdinky jsou racci. Kde se tam berou ti raci? Pokud je to chyba v názvu, tak mne to odradilo od čtení je to chyba editora, naklaxetele, někdo to povolil k tisku...

Lenka.Vílka
30.06.2023 5 z 5

jasminecka: Možná, kdo ví...ale nějak si nejsem jistá, zda by k tomu došlo, i kdyby něco. Přeci jen, on neměl důvod, ona následně tedy taky ne. Myslím, že mu věřila, protože Tate nebyl úplně hloupej, a dost věcí si domyslel i bez toho závěru, a to stačilo.

jasminecka
22.06.2023 3 z 5

Kdo ma chut k diskusi: ve svetle zaveru se mi porad vraci cast rozhovoru mezi Kayou a Tatem: Uz te nikdy neopustim. - Ja vim.
Kdyz se s Chasem zachovala jako svetluska - myslite, ze by se pri pripadnem Tatove odchodu zachovala jako kudlanka? Nebo se mu doopravdy rozhodla verit?

rikke
12.10.2022 5 z 5

Viděli jste film? Líbil se vám?

Nočnípták
04.07.2022 5 z 5

V komentářích se často objevuje kritika toho, jak kniha končí. Tak mám pocit jestli nejsem nějaká divná, protože já jsem za ten konec ráda. Nejspíš bych psala kritiku já, kdyby se autorka rozhodla pro jiné ( jemnější, laskavější?) zakončení. Podle mne to skončilo přesně tak, jak mělo.

alekis
20.10.2021 5 z 5

Moc se mi líbí komentář Tatjany1737 z dneška. Je tu drobná pochybnost, zda negramotná dívka může dosáhnout a uspět tak, jako naše literární hrdinka - ale na to se přece moc hodí citát: Svět se hne, kam se síla napře." :-)
Navíc autorka - jinak by to ani nešlo, to by pak z příběhu byl horor - poslala Kye dobré přátele a pomocníky. Svět je už holt takový: dobrý i zlý.

Pavlaj
11.08.2021 5 z 5

Souhlas. Uvěřitelné pro mě bylo úplně a sloh hodnotím jako jeden z největších kladů knížky.

Nočnípták
18.04.2021 5 z 5

V komentářích Petra21 píše, že by si kniha zasloužila kapku uveritelnosti, snad méně naivity, ale především mnohem krásnější sloh hodný ryze čisté nespoutané přírody. Na svůj názor má právo. Mne by zajímalo, jestli si ještě některý čtenář myslí, že sloh této knihy není hoden čisté nespoutané přírody.

ponorka
01.02.2021

Jen reakce na místní komentáře a název knihy: Co teda zpívá v téhle knížce? Raci nebo racci?
(není chyba v názvu??)