Magie ničivá diskuze

Magie ničivá https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/234709/bmid_kate-daniels-magie-niciva-VhI-234709.jpg 5 440 49

Kate Daniels série

< 7. díl >

Nezáleží na tom, jak moc se paranormální politika v Atlantě změní, jedním si vždy můžete být jistí… Pokud se vyskytnou potíže, Kate Danielsovou najdete přímo v srdci jejich dění. Bývalá žoldačka má nyní jako družka Pána šelem víc povinností, než se zdá možné zvládnout. Nejenom, že stále bojuje, aby udržela svou vyšetřovací agenturu nad vodou, ale teď navíc musí řešit i záležitosti Smečky. To také znamená připravit je na útok Rolanda, krutého prastarého mága s téměř božskou mocí. Jelikož vyšla najevo Katina spojitost s ním, nikdo není v bezpečí, zvláště její nejbližší. Jak Rolandův dlouhý stín sahá čím dál blíž, Kate je povolána, aby se zúčastnila Konkláve, shromáždění vůdců nejrůznějších nadpřirozených mocenských frakcí v Atlantě. Když se tam objeví tělo Pána mrtvých, který byl podle všeho zavražděn kožoměncem, Kate dostane pouhých čtyřiadvacet hodin, aby pachatele dopadla. Pokud tentokrát selže, rozpoutá to válku, jež by mohla zničit vše, co je jí drahé…... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Magic Breaks , 2014


více info...

Diskuze o knize (3)

Přidat komentář

Ree
01.05.2017 5 z 5

Oh, ano, tohle je Kate, která mě baví. Jakmile bylo řečeno, že Curran musí odjet, bylo jasné, že se něco neskutečně pokazí. Přestože mi tam chyběl, líbilo se mi, že musela Kate spolupracovat s krysákem Robertem a s Desandrou. Desandru jsem si oblíbila už v předchozím díle, Robert mě nijak zvlášť nenadchnul, ale byla jsem rozhodně naštvaná, když to vypadalo, že umřel. No a potom tam byli Derek a Ascanio, kteří jsou spolu naprosto skvělí a jejichž vztahu konkuruje maximálně Ascanio a Desandra. (Jak moc budou Kate a Curran zuřit, až si Ascanio začne s Julií?) Docela mě tedy vyděsilo, když všichni tři byli na pokraji smrti. Od smrti Tety Bé už jim prostě nevěřím.
Bavilo mě Kateino zápolení se svou funkcí Choti, ale přesto jsem byla nadšená, když se na scéně objevil Curran. A o odstavec později už byl zase pryč, protože Kate lokala vodu někde daleko od něj. Jsem ráda, že se odtamtud nedostala Kate vlastní pomocí, ani díky Hugha, ale že to byla Smečka, kdo ji zachránil. I s těhotnou Andreou (Malý Santiago na cestě, juchů!).
Její setkání s Rolandem rozhodně neprobíhalo tak, jak jsem si myslela, ale o to víc mě to potěšilo. Potěšilo mě, že Kate není ta nepřemožitelná hrdinka, kterou můžete bodnout do srdce, ale ona stejně přežije. Je si vědoma svých hranic a zbytečně neriskovala životy lidí, které miluje. Tomu se rozhodně říká vývoj postavy a jsem ráda, že si tím Kate postupně prošla.
Konec mě trochu zklamal. Vlastně mě zklamal hrozně moc, ale rozhodně ne kvůli tomu, jak byl napsaný. Jenom prostě Currana a Kate miluju jako vůdce Smečky, a i když už bylo pár knih poměrně jasné, kam se jejich vztah bude ubírat, pořád mě mrzí, že opravdu odstoupili. I tady se dá mluvit o vývoji postavy Currana. Miloval Smečku a vedl ji, aby jednou ochránili jeho rodinu, ale Smečka ho zklamala a místo toho, aby je všechny roztrhal, prostě se rozhodl odejít.
Hodně štěstí, Jime!

Peti
20.11.2015

Další díl ze série Kate Daniels - vypadalo to jako jedna z nudných povinností - zúčastnit se Konkláve a přitom se z toho vyklube začátek rychlé akce - kdo zabil upíra? Je vrahem kožoměnec? Jak se z toho Kate vylže? A na konci velké překvapení v podobě složení funkce. Těším se na další díl.


Peti
26.10.2015

V 7. dílu se setkává Kate se svým otcem Rolandem.... Atlanta zabrána, Smečka ochráněna a alfa pár odstupuje.