Zemřela jako Sadie diskuze

Zemřela jako Sadie https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/36036/zemrela-jako-sadie-36036.jpg 4 89 11

87. revír série

< 26. díl >

Detektiv Steve Carella si nebyl jistý, jestli správně slyšel, co ten člověk řekl. Od muže, jehož žena leží rozpáraná na podlaze ložnice v kaluži vlastní krve, by člověk něco takového nečekal. Ten muž měl dosud na sobě převlečník a klobouk, šálu a rukavice. Stál vedle nočního stolku s telefonem, vysoký muž s úzkým obličejem, jehož svislou plochu dramaticky přerušoval pěstěný šedivý knír odpovídající prošedivělým spánkům. Oči měl jasné a modré a v žádném případě se v nich nezračila bolest ani zármutek. Jako kdyby se chtěl ujistit, že mu Carella rozuměl, opakoval úryvek svého předešlého výroku, tentokrát s ještě větším důrazem. „Strašně rád, že je mrtvá,“ řekl. „Pane,“ řekl Carella, „jistě vám nemusím připomínat…“ „Ovšemže ne,“ řekl muž. „Nemusíte. Náhodou jsem trestní advokát. Jsem si vědomý svých práv a velmi dobře vím, že všechno, co řeknu dobrovolně, může být později použito proti mně. Opakuji, že má žena byla skrznaskrz zkažená, a já jsem strašně rád, že ji někdo zabil.“ ... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , BB art
Originální název:

Sadie When She Died , 1972


více info...

Diskuze o knize (1)

Přidat komentář

denča1000
03.11.2016 5 z 5

Na to, že v knize byly Vánoce, to byl dost drsný díl. Od začátku se to vyvíjelo tak, že vše neustále ukazovalo na to, že vrahem je Fletecher. Tak jsem si spíše myslela, že tím pádem vrah nebude. Ke konci jsem se už domnívala, že s tím má něco společného, tak mě napadlo, že si vraždu najal. Pro mě bylo podezřelé, že Fletecher měl zájem chodit s Carellou do barů, na obědy atd. a poněkud neobvyklé bylo, když se Carella nechal přemluvit a s Fletchrem ven opravdu několikrát šel. Poněkud drsnější bylo to, že se Ralph oběsil tu noc, kdy dopadli Fletchra. Takový konec Ralpha v knize být nemusel. Co se týče soukormého života detektiva Klinga, tak jsem se domnívala, že s k němu chce přítelkyně vrátit, když mu zavolala a ne mu dát sbohem.
Nad čím se vždycky pousměju, je věta detektivů, když někoho hledají a lidé se vyptávají o co jde a oni odpoví: Jen běžné vyšetřování.

Autorovy další knížky

Ed McBain
americká, 1926 - 2005
2014  76%Tváří v tvář
2006  73%Nenávist
1969  83%Zabiják
2006  84%Brokovnice
2007  83%Postrach

Kniha Zemřela jako Sadie je v

Právě čtených1x
Přečtených146x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených5x
Knihotéce112x
Chystám se číst14x
Chci si koupit4x