Zabiják

Zabiják https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/24632/zabijak-24632.jpg 4 290 59

87. revír série

< 1. díl >

Během jediného týdne jsou střelou zblízka zabiti dva policisté z 87. revíru: Mike Reardon a David Foster. Dvě úkladné vraždy bez zjevného motivu. Rozjíždí se zátah na propuštěné vězně, kteří by mohli mít se sedmaosmdesátkou nevyřízené účty, ale všichni mají skálopevné alibi. A revolver ráže 45 mm vystřelí znovu. Z tkání nalezených za nehty třetího zavražděného policisty, Hanka Bushe, vyčtou odborníci lecjaké údaje o vrahově postavě, zaměstnání, zvycích. Detektiv Steve Carella začíná tušit, odkud vane vítr. Udělá však osudnou chybu – svěří se se svým podezřením jednomu senzacechtivému žurnalistovi, a ten jeho informace zneužije. Vrah po přečtení novin pochopí: musí Carellu odstranit. A tak neopatrný Steve Carella ohrozil nejen vlastní život, smrtelné nebezpečí číhá především na jeho snoubenku, hluchoněmou Teddy Franklinovou...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Naše vojsko
Originální název:

Cop Hater , 1956


více info...

Přidat komentář

Dom95
03.03.2024 5 z 5

Příjemná jednohubka, kdy se můžeme podívat do New Yorku v 50. letech minulého století a představit si, jak to tam chodilo. Určitě si přečtu další díly. I po téměř 70 letech od vydání se stále četlo lehce.

Naďa2411
16.02.2024 4 z 5

S partou detektivů 87. revíru jsem se již několikrát setkala, vždy se mi knihy líbily. Nevadí, že se čtou na přeskáčku, vždy se řeší jiný případ. Tato akniha je první díl a sympatický detektiv Steve Carella musí řešit vraždy tří svých kolegů, které se staly během krátké doby. Detektiv se musí více soustředit na osobní život zesnulých. Tento první díl není tak adrenalinový jak jsem zvyklá, přesto se mi kniha líbila.


Timkim
29.12.2023 3 z 5

Jen tak něco kratšího do ucha. Konečně jsem se dostal k prvnímu dílu 87 revíru. Je to více upovídané, více popisné, ale aspoň poznáme vyšetřovatele. Jako oddychovka a vstup do série dobré, ale nic, co by mě nutilo dát v zápětí další díl. 70%

Kabuky
11.07.2023 5 z 5

Nádherná odpočinková četba.

ninano
25.04.2023 5 z 5

Výborná detektivka klasického ražení. 87. revír - není co dodávat.

lynxir
24.03.2023 2 z 5

Hodně přeceňovaná detektivka, spíše taková dost natažená povídka. Máte dvě vraždy a jinak naprosto žádné detaily ani informace, přitom jste v polovině knihy. Jednoduché až k primitivnosti, žádná hluboká psychologie. Čte se to rychle, tak na hodinku ve vlaku. Ale jinak celkem rychle zapomenutelná nuda.

jprst
14.11.2022 5 z 5

Stará dobrá detektivka napsaná v autorově dosti strohém stylu bez zbytečného natahování, to dává ději patřičný švih, ale i tak se mu podařilo nacpat do děje celou řadu vtipných až cynických poznámek a vydařených dialogů, což čtivosti rovněž přispívá. A logický závěr jen kvalitu této detektivky jen potvrzuje.

Johny_H.
12.11.2022 5 z 5

Velice příjemná detektivka. Na můj vkus méně akční a málo zajímavých vražd, ale uvdíme jak to bude dál.

jarin58
07.10.2022 4 z 5

Přijemná stará detektivka,není zbytečně dlouhá,sice motiv policistů těžko uvěřitelný,ale proč ne.

raty
02.10.2022 4 z 5

Musím upřímně napsat, že kdyby toto byla opravdu první kniha ze série, kterou jsem četla, asi bych dalšími případy nepokračovala. Chápu, že se jedná o první seznamovací díl, takže i na tak krátkou knihu je zde dost popisů. Na druhou stranu se jedná o popisy mravenčí policejní práce a případ sám o sobě je velmi dobře vystavěn. Takže zase někdy nashledanou pánové z 87. revíru.

rafan65
02.09.2022 5 z 5

McBaina a jeho 87. revír mam rád. Je to nenáročné čtení a člověka pobaví. Ač je zápletka slabší tak děj doslova pádí za svým cílem. Jednoznačně doporučuji přečíst. Mám dokonce pocit, jestli zrovna tento příběh jsem neviděl kdysi zfilmovaný.

janina66
05.08.2022 3 z 5

Je vidět, že je to teprve úvod serie. Nebylo to špatné, ale nemám v detektice ráda fylosofické úvahy, a tady jich bylo dost. Knihu vylepšilo nečekané rozuzlení.

ArwenAragorn
03.07.2022 5 z 5

81%

"Co jste dělali v tom voze?"
"Seděli"
"Často sedíte v zaparkovaných vozech ve tři ráno?", zeptal se Foster.
"Někdy," přiznal McCarthy.
"Co jste tam dělali?"
"Mluvili." "O čem?"
"O všem možném."
"O filozofii?" zeptal se Bush.
"Taky,"řekl McCarthy.
"K čemu jste došli?"
"Došli jsme k tomu, že není moudrý sedět v zaparkovaným autě ve tři ráno. Vždycky se najde nějakej polda, kterej si potřebuje udělat záznam do bloku."......
___________________________________________________________________________
..."On není zabiják. Ten ani neví, jak zabít nudu."
___________________________________________________________________________
Skvělá detektivka, první díl z 87. revíru. Řádí tady vrah policistů s naprosto neočekávaným motivem. Moc jsem si ji užila a doporučuji ji!

Olous1
16.05.2022 5 z 5

Moje první knížka od autora. Jsem spokojená, divím se, že jsem na tuto sérii narazila až teď. Perfektní počteníčko, přečteno za jeden den, styl psaní a námět skvělý a těch dílů. Čeká mě skvělé čtení na hodně dlouhou dobu. Autora zařazuji do oblíbených. Za mě 100%.

dasenka
23.04.2022 5 z 5

Steve Carella v mé nejoblíbenější knize o 87.revíru……a také má první detektivka,čteno v roce 1967?

Kory98
24.03.2022 5 z 5

První zmínka o 87. revíru a detektivu Stevovi Carellovi, která rozjíždí kolotoč krásných klasických detektivních příběhů, jaké mám ráda. Mám jich v knihovně dobrou polovinu a vždycky se k nim ráda vracím.

ivana7717
11.02.2022 3 z 5

Kto má rád klasické staré detektívky, tak si príde na svoje. Žiadne zbytočné opisy, žiadne krváky, ale rýchly príbeh. Asi by som sa k tejto knihe nedostala, keby som na ňu nečítala recenziu tu, na stránkach databázy.

ropyzz
16.10.2021 3 z 5

knihovna mého dědi obsahuje velkou část dílů této série. vlastně jiné knihy děda nečte a v knihovně nemá.

začal jsem tedy číst s velkým nadšením a mohu říct, že jsem rád, že jsem si tuto knihu přečetl.

knihu nejde srovnávat se současnou literaturou a dektektivkami jako je peter may nebo jo nesbo, ani s klasikou od doylea. je to naprosto unikátní dílo. takovej vlastní žánr.

kniha mě bavila, nebyla to ale moje srdcovka. to však mému dědovi neříkejte

Sixao
26.09.2021 3 z 5

Jako první kniha ze série 87. revír se mi do rukou dostala Nerozhodnost, která se způsobem vyprávění očima pachatele liší od ostatních, celkově je velmi chytlavá a od jejího přečtení jsem věděla, že se k McBainovi budu ráda vracet. Líbí se mi strohý styl psaní, humor a realistický pohled na práci policajtů. Po dalších nahodilém čtení bylo na čase vzít to pěkně popořádku. Na úvod dojde ve městě hned k nělika vraždám policistů. V těch dnech panuje hrozné vedro a zpočátku ani stopy a vyšetřování nikam nevedou. Seznámíme se s detektivem Carrelou, atmisférou ve městě a nechybí překvapivé rozuzlení na závěr. Předchozí přečtené díly se mi přece jen líbily o něco víc, proto 3*

heavy66
01.09.2021 5 z 5

Moje první mcbainovka, kterou jsem objevil kdysi dávno na polici paperbacků v knihovně svých rodičů. Originální název je výstižnější, ale ne dobře přeložitelný do češtiny. Každopádně kniha má výborně napsanou zápletku s drsnými vraždami a strhující závěr - rád se k ní vracím!