Tváří v tvář

Tváří v tvář https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/217796/bmid_tvari-v-tvar-eBG-217796.jpg 4 61 14

Největší jména světového thrilleru v jedné knize. Ano, už to tady bylo: v jedné knize se sešly literární postavy, které se podle původní autorské představy sejít nikdy neměly. Jen namátkou: Michael Connelly nechal společně pracovat Bosche a Hallera, Jeffery Deaver dal dohromady Rhyma a Danceovou, McBain zase Carellu a Hopea. Pokaždé ale šlo o postavy stvořené jediným autorem. V této výjimečné antologii je tomu jinak: tentokrát spojilo své tvůrčí síly třiadvacet autorů, kteří bez jakýchkoli pochybností představují absolutní špičku žánru. Ve dvojicích (a jedné trojici) napsali krimipovídky, v nichž po pachateli pátrají vskutku nečekaní parťáci: hrdinové nejúspěšnějších sérií za dvě uplynulá desetiletí. Zajímá vás, jak dokáže vyjít Lincoln Rhyme s Lucasem Davenportem? Anebo jak probíhá pátrání, které vede tým ve složení Harry Bosch a Patrick Kenzie? Jaké záhadě se snaží přijít na kloub dvojice Cotton Malone a Gray Pierce? Bezprecedentní literární počin pod editorskou taktovkou Davida Baldacciho je pro milovníky detektivek a thrillerů takřka povinnou četbou. Protože kdo by si nechal ujít setkání těch nejlepších z nejlepších? Sestavil David Baldacci. 1. vydání.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Povídky
Vydáno: , Domino
Originální název:

FaceOff , 2014


více info...

Přidat komentář

Sančez
19.11.2023 5 z 5

Tak tohle byla mňamka. Užila jsem si naprosto tyhle skvostné thrillerové povídky. V několika hráli svou roli mí naprostí miláčkové mých oblíbených autorů a naopak získala jsem další skvělé tipy na další skvělé autory. Za mne pecka peckovní.

Luigi1
01.02.2023 2 z 5

Tak nevím co si mám o tomto spisovateli myslet.Nejdříve fantazie a pak propadák


Stanas513
09.08.2022 5 z 5

Mám ráda povídky a moc se mi líbí propojené styly mých oblíbených autorů a jejich hlavních protagonistů. Vždy objevím dalšího autora, který mi zatím ještě nepadl do oka.

Mako123123
13.02.2021 2 z 5

Prvé tri poviedky a... stačilo. Aj napriek tomu, že v prvej sa objavil môj najobľúbenejší knižný hrdina a v tretej sa vyskytol tiež niekto koho som už poznal, mi tento formát príde veľmi nešťastný. Absolútny nedostatok priestoru na rozvinutie čohokoľvek. Kedže ostatných vôbec nepoznám, nemám k nim žiaden vzťah a tým pádom mi to ani nemá čo dať, s dalšími to skúšať nebudem.

NienorNíniel
31.12.2019 5 z 5

Tato knížka povídek mi přišla skutečně povedená. Každá příběh byl dost jiný a všechny se mi moc líbily, až na povídku Smějící se Buddha. Naopak hodně povedené mi přišli Přeprogramování, Rýmování s obětí, Pekelná noc a Zastávka na občerstvení. U Zastávky na občerstvení jsem hlavně ocenila ten humor.

ladaol
08.01.2018 4 z 5

V jednoduchosti je síla, stručné, jasné povídky. Žádné sáhodlouhé popisování ničeho.

ferda16
23.11.2017 3 z 5

Pěkná sbírka příběhů. Některé byly opravdu skvělé a některé ne. Ale alespoň jsem si udělala exkurs k různým autorům a jejich stylu psaní. Takže teď vím, kdo by mě mohl bavit a kdo ne.

SilvieSisinka
29.05.2017 3 z 5

Přečteno,něco bavilo hodně něco méně.I tak se kniha dobře četla.

callahanh
21.05.2017 4 z 5

Hodnocení téhle antologie určitě závisí na tom, jak moc zná čtenář jednotlivé hrdiny. Na ploše povídky totiž není čas se s nimi nějak seznámit, takže spíš slouží jako fanouškovský servis a někdy přivedou postavu do jiného prostředí. Osobně mi celá antologie přišla spíš zajímavá než cokoli jiného. To, jak by podobná setkání měla vypadat, podle mého splnili jen Connelly s Lehanem a Child s Finderem, částečně pak i Deaver a Sanford, kteří ale povídku napsali trochu delší, než by se slušelo. Dále pak zaujmou třeba Přeprogramování, a to hlavně tématem, nápadem a atmosférou, Tichý lov taktéž nápadem a akcí a Zastávka na občerstvení, která jediná zasahuje do osobních životů hrdinů. Jako celek sbírka poměrně funguje ale je jasné, že každému se bude líbit jiná povídka podle toho, co kdo preferuje a jak dobře zná hrdiny, kteří se tu vzájemně potkávají. Jakožto lákadlo na samostatné knihy jednotlivých autorů ale Tváří v tvář funguje výborně. 70%

Půca4
19.02.2017 5 z 5

Knížka splnila má očekávání, líbila se mi originalita spojení dvou nebo tří autorů do jednoho příběhu. Některé povídky byly lepší, více vtáhly do děje, promyšlenější zápletka nebo na mě prostě působily tak nějak profesionálně (Ďáblovy kosti, Jízda na panterovi, Pekelná noc, Přeprogramování a Rýmování s obětí) a některé byly naopak horší, ale i tak jsem hodnotila od 4 do 5 hvězd. Díky této knize jsem přišla na nové autory a ráda si od nich něco přečtu. Knížku jako celek hodnotím 5 hvězdami.

hana4834
25.01.2017 3 z 5

donutila jsem se to přečíst až do konce ale jsem zklamaná čekala jsem víc

Patapuf
27.06.2015 4 z 5

Jasný, není to úplně to co od toho očekáváme.... než se to stačí dostat do otáček, tak jsme na konci, ale přeci jenom se tam člověk potká se svými oblíbenými hrdiny... něco je slabší a něco silnější i když hodnocení jednotlivých povídek by odpovídalo spíše oblíbeností hrdinů... za mě je to šance přijít na chuť novým autorům...

trudoš
22.04.2015 3 z 5

Za mě nečekaně velké zklamání, antologie jako celek připomíná spíš práci začátečníka, než zkušeného editora. Zúčastnění autoři se často potýkají s problémem, jak své hrdiny vůbec využít, a ještě k tomu na tak malém prostoru. Mnohokrát se navíc stane, že role věhlasných detektivů je pro příběh zbytečná a jejich post by mohl převzít kdokoliv jiný. Změnu by to nepřineslo žádnou.
Vlastně jen duo Deaver & Sandford plnohodnotně splnilo zadání, když se v jejich povídce dozvíte o ústředních postavách i něco, co v románech nenajdete. Nejvíce pak u mě bodovaly dvojice Connelly & Lehane a Child & Finder, ale z jejich strany jde spíše o profesně dobře odvedenou práci, než že by předvedli něco navíc. Zbylé povídky jsou pak na hraně běžného průměru.
Pravdou ale je, že ze mě mluví především zklamání nadšeného fanouška, který se těšil na čokoládu a dostal neoloupanou vařenou bramboru. Jasně, taky je to ňamka, ale úplně jiná.

čef
07.01.2015 5 z 5

Zajímavá hříčka pro fajnšmekry thrilleru. Obdivuhodné jak se dokáží autoři vyrovnat s poměrně značným omezením v zadání a úspěšně spolupracují s konkurenty. Vzniklá minidílka dokáží na malé ploše udělat velmi dobrý dojem. Přesto si raději přečtu knihy od jednoho každého sólo.