Victoria Aveyard

americká, 1990

Diskuze (7)

Přidat příspěvek

kačuleee29
17.02.2023

Autorky svět Rudé královny jsem si opravdu oblíbila, aniž bych to čekala. Měla tuto sérii moc hezky zpracovanou a já si ji užila. Jestli se mi dostane příležitosti, přečtu si i její další knihy :)

LadyTee
31.05.2021

No tak já sama za sebe musím říct, že se mi líbil námět. Líbila se mi ze začátku propracovanost toho světa, jak funguje magie jak rozděluje lidstvo. Sedl mi i celkem styl psaní jakým autorka psala. První díl byl bezva a klidně bych si ho přečetla i ještě jednou. Od druhého dílu to však jde z kopce přímo dolů. Přijde mi, že zde má autorka stejné vyhoření jako Leigh Bardugho u série Griša - a to, že nečekala, že knihy budu mít takový úspěch a tak začala všechno uspěchávat. Nedomyslela některé části a stejně jako u zmíněné autorky začali postavy dělat věci, které byli mimo jejich charakter. Osobně jsem se pak musela hodně přemlouvat na to, abych vůbec dočetla poslední díl série. Začalo to být totiž pak zbytečně zdlouhavé, postavy se nikam neposouvali fyzicky tak psychicky. U Mavena bych například ocenila, kdyby autorka mnohem víc propracovala jeho charakter a dala mu prostor "aby se zbláznil". To je snad jediné co mi na těchto knihách vadí. Jinak si myslím že pro průměrného čtenáře, který od knihy moc nečeká, tak ten bude spokojen.


nikiss76
10.02.2020

S námahou a přemáním jsem přečetla tři autorčiny knihy ze série Rudá Královna a opravdu nerozumím tomu, jak se knihy mohly v hodnocení dostat nad 60 %. Autorčin styl psaní je žalostný. Obzvlášť fantasy je žánr, kde je potřeba propracovanost, promyšlenost vytvořeného světa, barvité popisy nejen scén ale i postav a jejich schopností. To vše autorce naprosto uniká.

BíeM
17.03.2019

Jdem jediná, co se na tuhle sérii vykašlala na 300 stránce 3. dílu? Úplně nechutně nudný a natáhlý, nezajímavý, žádná akce. Byla jsem taky jediná, co uviděla, že he další díl, co má 800 stránek a řekla si "Toho Mavena nezabili už bože" Ach jo, to není možný.

Fanttastica
16.07.2017

Její styl psaní je úžasný stejně jako její nápady. Nemůžu se dočkat až vyjde další díl.

teer.h
10.10.2016

Autorka s neskutečným potenciálem. Její knihy, jsem přečetla jedním dechem. Jsou krásné, napsané tak, že čtenář se nemůže odtrhnout. Určitě doporučuji :)

1259
25.02.2016

Její nápady se mi velmi líbí. Je to další úžasná autorka a jsem velmi ráda, že jsem jí objevila. Už se velmi těším až vyjde druhý díl Rudé královny.