Romain Sardou

francouzská, 1974

Diskuze (3)

Přidat příspěvek

jonaspes
09.03.2022

Fazol obecný i jiné druhy pravých fazolí jsou původem z tropické Jižní Ameriky, takže ve 13. století v Českých zemích rozhodně na jídelníčku prostého obyvatelstva nefigurovaly, ba ani na jídelníčku těch nejbohatších nikde v Evropě - což ovšem neplatí o luštěninách obecně, ty se naopak ve středověkém jídelníčku vyskytovaly velmi často. Jednalo se o hrách a čočku. To jsou ty detaily ;-)

Anika27
04.09.2020

Nechci se vyjadřovat ke kvalitám autora ohledně znalosti středověkých dějin, ale fazole jsou doložené jako jedno z hlavních jídel chudých na venkově(alespoň v Čechách) již od 13 století... Než napíši komentář, tak si aspoň zjistím detaily.


VladIV
12.09.2019

Klasický žvanil. Jeho knihy mají s historií společného asi jako Jiráskovo Temno. Korunu tomu dávají takové fatální kopance jako jsou fazole konzumované konce 13. cen. A.D. a jiné klasické kotrmelce vykladačů dějin.
Neznalost dějin Církve svaté a církevního učení (třebaže děj jeho mnohých knih je na něm přímo postavená) nebudu vůbec ani komentovat.