Jan Opatřil

Dan Angus · pseudonym

česká, 1987

Diskuze (3)

Přidat příspěvek

Kovářskej
08.02.2019

Jo, Honza. To je v prvé řadě výborný vypravěč a chlap s duší kluka, který je stále jednou nohou ve vodě:-).
Obdivuju jeho zápal a vytrvalost, ale také rozmanitost svého psaní. Na jedné straně krásné povídání o podvodním (ne podvodném!) životě kapříka Metlíka, na straně druhé Hrůzostrašné povídky....Brrrr. A ten jeho smysl pro detail.
Moc si Honzu vážím a těším se na další jeho počiny.

Jia
18.05.2017

Co mě asi nejvíc bere za srdce a nejlíp hodnotím na autorových knížkách je krásná a bohatá čeština. Zřejmě je talentem od přírody, těžko se to dá naučit.
Líbí se mi jeho častá přirovnání; obratná, vtipná, občas i úsměvná. Jen namátkou:
.... před každou zimou nakyne jako těsto k zadělání buchet z původních dvou tisíc obyvatel na dvanáct... (řeč je o podhorském městečku) nebo: .... silnice byla tepna města a sjezdovky srdce, které do ní pumpovaly krev...
I v děsivých povídkách má plno zajímavostí a informací a často se projeví i jeho láskyplný vztah k přírodě, vodě, horám, své vlasti, k Brnu (.. nepřekvapuje ;-) a jeho další lásce, vzdálené krajině ve Skotsku.
Zajímalo by mě, jak by si poradil se sbírkou básní... verše ala Paul Verlaine či J. A. Rimbaud by mohly být skvělé ;-)... třeba na ni časem taky dojde.
J. O. je mladý sympatický talentovaný autor, který v protipólu ke svým hrůzyplným příběhům píše veselé, milé i poučné knížky pro děti.
Začal dobře a jak se zatím jeví, v životě se neztratí.
(pozn. - nejsem úplně nestranný hodnotitel, čímž se můj úsudek ale nijak nemění)


VěraLinková
26.02.2016

Je to úžasný mladý muž který mě moc překvapil svoji vstřícnosti a skromností.