Dobrodružství kapříka Metlíka

Dobrodružství kapříka Metlíka https://www.databazeknih.cz/img/books/69_/69798/mid_dobrodruzstvi-kaprika-metlika-h9i-69798.jpg 4 5 3

Půvabné povídání o kapříkovi a jeho rybích přátelích. Dobrodružství zažívá v malém rybníčku a pak ve veliké přehradě. Děti se dovědí o způsobu života ve vodě, poznají rybí říši a fandí rybím přátelům v jejich náročných výpravách.

Přidat komentář

pepa4081
03.04.2022 3 z 5

Paní knihovnice mi dala k přečtení tři knížky o kapříku Metlíkovi. Jsem asi o padesát let starší, než cílová skupina a s tím jsem ke čtení přistupoval. Jsem trochu na rozpacích. Myslím, že menší děti nemusí rozumět některým výrazům, které jsou v knížkách použity a ty které jim už rozumět budou, jsou na tyto knížky už velké. Knížky bych doporučil menším dětem, kterým bude někdo vysvětlovat, co je například monté, boilie a další. Jinak se ale knížky moc dobře čtou. Trochu napínavé, trochu veselé, prostě dětské.
Uspokojivé.

Taťka Hraboš
20.07.2017 5 z 5

Nápadité a napínavé vyprávění z našich vod, oba naše kluky viditelně zaujalo. A i když jsou rybí hrdinové pochopitelně poněkud polidštění, což trochu snižuje naučnou hodnotu knihy, některé zajímavé informace o skutečném životě ryb se v ní také najdou.


VěraLinková
26.02.2016

Super!!!!